Danes je blagajna odprta od 12:00 do 21:00 (odpre se čez 09:41).

Bronson Bronson

Nicolas Winding Refn / Velika Britanija / 2008 / 92 min / angleščina

Nicolas Winding Refn, avtor trilogije Diler, se vrača z umišljenim življenjepisom Michaela Petersona, enega najbolj nasilnih zapornikov v zgodovini britanskega kazenskega sistema. Virtuozna vaja s slogom je čudovita spojitev nasilja, humorja in klasične glasbe.

režija Nicolas Winding Refn, scenarij Brock Norman Brock, Nicolas Winding Refn, fotografija Larry Smith, glasba Lol Hammond, igrajo Tom Hardy (Michael Peterson/Charles Bronson), Matt King (Paul), James Lance (Phil), Kelly Adams (Irene), Amanda Burton, Katy Barker, Andrew Forbes, William Darke

festivali, nagrade Sundance 2009, Sydney 2009 (najboljši film), Seattle 2009, Karlovi Vari 2009, Sarajevo 2009

IMDb Uradna stran

Leta 1974 se vročekrvni 19-letnik po imenu Michael Peterson odloči, da ima dovolj težaškega življenja v civilizirani družbi. Z doma prirejeno puško in glavo, polno sanj, poskuša oropati banko. Njegova avantura ne traja prav dolgo: aretirajo ga in sprva obsodijo na 7 let zapora, a Peterson nato v zaporu preživi 34 let, od tega kar 30 v samici. S tem pa se Peterson ne odreče svojemu snu, postati slaven. Nadene si ime Charles Bronson, po priljubljenem igralcu mačističnih akcijskih filmov iz sedemdesetih let, zaporniško celico spremeni v inkubator svoje umetnosti – nasilja ter se v zavest množic vpiše kot eden najbolj zloglasnih in divjih zapornikov vseh časov.

»Če si ogledate moje filme, veste, da je nasilje vedno predstavljeno kot izrazito odklonilno. Obstajajo pa tudi režiserji, ki počno prav nasprotno: poveličujejo nasilje in ga predstavljajo kot del pop kulture. V mojih delih je vedno najti drugačno razmerje. Če deluješ nasilno, izgubiš.«
(Nicolas Winding Refn)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

sreda, 07. 12. 2022 / 13:00 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.

Dodatna projekcija

Ennio Ennio

Giuseppe Tornatore

sreda, 07. 12. 2022 / 17:15 / Dvorana

Ennio je portret Ennia Morriconeja, enega najbolj plodovitih, prepoznavnih in vplivnih filmskih skladateljev vseh časov, znanega tudi po sodelovanju s Sergiom Leonejem.

Septembrska klasa Septembrska klasa

Igor Šterk

sreda, 07. 12. 2022 / 21:00 / Mala dvorana

Dokumentarni film Igorja Šterka je portret generacije, ki se je s področja vse Jugoslavije septembra 1987 zbrala v majhni kasarni na otoku Vis, da bi odslužila 365 dni v JLA.