Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:45 (odpre se čez 01:31).

Brezpogojna ljubezen Asha jaoar majhe

Aditya Vikram Sengupta / Indija / 2014 / 84 min / bengalščina

Lirična, redkobesedna zgodba o paru, ki svoje skupnosti ne more živeti drugače kot skozi drobna vsakdanja dejanja pozornosti.

režija Aditya Vikram Sengupta, scenarij Aditya Vikram Sengupta, fotografija Mahendra Shetty, Aditya Vikram Sengupta, glasba Alokananda Dasgupta, montaža Aditya Vikram Sengupta, Sanjay Shah, igrajo Ritwick Chakraborty (moški), Basabdutta Chatterjee (ženska)

festivali, nagrade Beneški dnevi 2014 (najboljši režiser)

IMDb

Zgodba je postavljena med razpadajoče uličice Kalkute, v poglabljajočo se recesijo. Moški je v svojem majhnem stanovanju, opremljenem z viktorijanskim pohištvom, zaposlen z vsakdanjimi opravili. Zunanji svet pronica v notranjost le skozi glasove z ulice in poglede skozi zastrto okno. Zdi se, da je sam, a sčasoma ugotovimo, da v stanovanju živi tudi ženska. Ker delata v različnih izmenah, sta, čeprav ju veže iskrena ljubezen, resnično skupaj le v sanjah, v vsakdanjem življenju pa ju povezujejo le predmeti, ki jih uporabljata.

»Film Brezpogojna ljubezen se dogaja na ozadju zaostrujoče se recesije, ki je Indijo zajela pred nekaj leti. Na tisoče ljudi je službo izgubilo brez vnaprejšnjega opozorila. Tovarne so se zaprle in predilnice ustavile proizvodnjo. Ker se glavna junaka spoprijemata z negotovostjo ob izgubi zaposlitve, sta pod neprestanim pritiskom, kako preživeti. Vendar tudi v teh težavnih razmerah se zdi, da ju preveva vedrina, njuno vedenje pa izraža nenavadno, pomirjujočo umirjenost.« (Aditya Vikram Sengupta) 

Aditya Vikram Sengupta   
Rojen leta 1983 v Kalkuti, Indija. Na Univerzi v Kalkuti je študiral književnost, potem pa se je na Državnem inštitutu za oblikovanje specializiral za grafično oblikovanje, ob tem pa je študiral še film in animacijo. Njegovi kratki filmi so bili prikazani na različnih mednarodnih festivalih, njegove slike pa so bile razstavljene v različnih galerijah po Indiji. Brezpogojna ljubezen je njegov celovečerni prvenec.

filmografija
2004 Chhaaya (kratki)
2006 Dheel (Kite Flying) (kratki animirani)
2006 A Song of Innocence (kratki animirani)
2007 Cigarettes Kill (kratki animirani)
2014 Asha jaoar majhe (Labour of Love/Brezpogojna ljubezen) 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dodatna projekcija

Človek s senco Človek s senco

Ema Kugler

torek, 29. 09. 2020 / 18:00 / Dvorana

Genetski kod sili človeka v reprodukcijo. Novorojeni nima izbire, kot nemočno bitje je dan v dresuro civilizacijskih norm, ki jih določajo tisti na položaju moči … Umetniška silovitost in estetska domišljenost filma navajata gledalca na spontano transformacijo v odnosu do etike, družbe ter sprejemanja in dojemanja umetnosti.

Milost Roubaix, une lumière

Arnaud Desplechin

torek, 29. 09. 2020 / 20:45 / Dvorana

Po resničnem zločinu posneti film noir, v katerem režiser Arnaud Desplechin (Božična zgodba, Jimmy P.) in njegov glavni junak, policijski načelnik Daoud, iščeta svetlobo v človeku.

Corpus Christi Boże Ciało

Jan Komasa

sreda, 30. 09. 2020 / 15:00 / Dvorana

Film, temelječ na resničnem pojavu lažnih duhovnikov na Poljskem, je sodobna in provokativna parabola o veri, odpuščanju in odrešitvi, ki jo poganja nepozabni nastop glavnega igralca.