Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 1 minuto, tel: 01 239 22 17).

Brezpogojna ljubezen Asha jaoar majhe

Aditya Vikram Sengupta / Indija / 2014 / 84 min / bengalščina

Lirična, redkobesedna zgodba o paru, ki svoje skupnosti ne more živeti drugače kot skozi drobna vsakdanja dejanja pozornosti.

režija Aditya Vikram Sengupta, scenarij Aditya Vikram Sengupta, fotografija Mahendra Shetty, Aditya Vikram Sengupta, glasba Alokananda Dasgupta, montaža Aditya Vikram Sengupta, Sanjay Shah, igrajo Ritwick Chakraborty (moški), Basabdutta Chatterjee (ženska)

festivali, nagrade Beneški dnevi 2014 (najboljši režiser)

IMDb

Zgodba je postavljena med razpadajoče uličice Kalkute, v poglabljajočo se recesijo. Moški je v svojem majhnem stanovanju, opremljenem z viktorijanskim pohištvom, zaposlen z vsakdanjimi opravili. Zunanji svet pronica v notranjost le skozi glasove z ulice in poglede skozi zastrto okno. Zdi se, da je sam, a sčasoma ugotovimo, da v stanovanju živi tudi ženska. Ker delata v različnih izmenah, sta, čeprav ju veže iskrena ljubezen, resnično skupaj le v sanjah, v vsakdanjem življenju pa ju povezujejo le predmeti, ki jih uporabljata.

»Film Brezpogojna ljubezen se dogaja na ozadju zaostrujoče se recesije, ki je Indijo zajela pred nekaj leti. Na tisoče ljudi je službo izgubilo brez vnaprejšnjega opozorila. Tovarne so se zaprle in predilnice ustavile proizvodnjo. Ker se glavna junaka spoprijemata z negotovostjo ob izgubi zaposlitve, sta pod neprestanim pritiskom, kako preživeti. Vendar tudi v teh težavnih razmerah se zdi, da ju preveva vedrina, njuno vedenje pa izraža nenavadno, pomirjujočo umirjenost.« (Aditya Vikram Sengupta) 

Aditya Vikram Sengupta   
Rojen leta 1983 v Kalkuti, Indija. Na Univerzi v Kalkuti je študiral književnost, potem pa se je na Državnem inštitutu za oblikovanje specializiral za grafično oblikovanje, ob tem pa je študiral še film in animacijo. Njegovi kratki filmi so bili prikazani na različnih mednarodnih festivalih, njegove slike pa so bile razstavljene v različnih galerijah po Indiji. Brezpogojna ljubezen je njegov celovečerni prvenec.

filmografija
2004 Chhaaya (kratki)
2006 Dheel (Kite Flying) (kratki animirani)
2006 A Song of Innocence (kratki animirani)
2007 Cigarettes Kill (kratki animirani)
2014 Asha jaoar majhe (Labour of Love/Brezpogojna ljubezen) 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kinodvorišče / Razprodano

Dobri šef El buen patrón

Fernando León de Aranoa

sreda, 17. 08. 2022 / 21:00 / Kinodvorišče

Javier Bardem blesti kot »dobri šef« v trpki, a nadvse zabavni tovarniški satiri o sodobnih delovnih razmerjih. Šest nagrad goya, med njimi za najboljšega igralca, režijo in film.

Želimir Žilnik: Politične lekcije iz Zahodne Nemčije Želimir Žilnik: Politične lekcije iz Zahodne Nemčije

Želimir Žilnik

četrtek, 18. 08. 2022 / 18:30 / Dvorana

Upor v Jazku; Prošnja; Pod zaščito države; Inventar, Javna usmrtitev; Hišni red; Slovo

Orkester Orkester

Matevž Luzar

četrtek, 18. 08. 2022 / 21:30 / Kinodvorišče

Pihalni orkester iz Slovenije se odpravi na glasbeni festival v malo avstrijsko mesto. Zgodbo spremljamo skozi dogodivščine različnih protagonistov: mladega voznika avtobusa je strah, da bo izgubil službo; dva člana orkestra, nastanjena pri avstrijskih gostiteljih, ne moreta pobegniti svoji žurerski naravi; srednješolka odkrije očetov drugi obraz; žene, ki so morale ostati doma, uživajo v svobodi …