Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 26 minut, tel: 01 239 22 17).
22. LIFFe v Kinodvoru

Brez očeta Die Vaterlosen

Marie Kreutzer / Avstrija / 2011 / 104 min

Celovečerni prvenec Marie Kreutzer je nežna zgodba o ambivalentni družini, ki se ves čas giblje po tanki meji med svobodo in zavezo ter išče težko ulovljiv občutek varnosti.

režija Marie Kreutzer, scenarij Marie Kreutzer, fotografija Leena Koppe, glasba David Hebenstreit, montaža Ulrike Kofler, igrajo Andrea Wenzl (Kyra), Andreas Kiendl (Vito), Emily Cox (Mizzi), Philipp Hochmair (Niki)

festivali, nagrade Berlinale 2011 (častna omemba za najboljši prvenec), Crossing Europe 2011

Celovečerni prvenec Marie Kreutzer je nežna zgodba o ambivalentni družini, ki se ves čas giblje po tanki meji med svobodo in zavezo ter išče težko ulovljiv občutek varnosti.

Vse do poznih osemdesetih let preteklega stoletja je bil Hans glavni v gospodinjstvu velike alternativne stanovanjske skupnosti na podeželju. Pred smrtjo si zaželi še zadnjič videti svoje otroke, ki jih je imel s številnimi ženskami, članicami njegove hipijevske komune. Z vrnitvijo v nekdanji dom pa se začne boleče potovanje v preteklost. Delno uničeni odnosi se osvežijo, hkrati pa se odprejo tudi stare rane.

Marie Kreutzer
Rojena leta 1977 v Gradcu, Avstrija. Študirala je scenaristiko in dramaturgijo na Akademiji za film na Dunaju, kjer danes živi in dela. Film Brez očeta je njen celovečerni prvenec in je bil premierno prikazan na Berlinalu 2011.

»Nekdo je rekel, da je naslov filma napačen, saj ti otroci niso brez očeta, vsi so imeli očete. Navkljub dejstvu, da so dolgo obdobje teoretično imeli očeta, je očetovska figura ostala problematična, in njihovo razmerje z njim je bilo težavno. Ta oče ni nujno zagotavljal občutka varnosti. To skušam prikazati.«
– Marie Kreutzer

filmografija
2000 Cappy Leit (kratki)
2002 Un peu beaucoup (kratki)
2008 Punsch Noël (kratki)
2011 Die Vaterlosen (The Fatherless/Brez očeta)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Tri nadstropja Tre piani

Nanni Moretti

torek, 26. 10. 2021 / 20:00 / Dvorana

Nanni Moretti se v razburkani pripovedi o treh družinah, živečih v isti zgradbi, dotakne tem, kot so krivda in pravica, starševska odgovornost ter neizbrisne posledice naših odločitev.

Delo na zahtevo The Gig Is Up

Shannon Walsh

torek, 26. 10. 2021 / 21:00 / Mala dvorana

Dokumentarec razkriva človeški davek, ki ga terja uporabniku tako zelo udobna, trilijone dolarjev vredna ekonomija na zahtevo. Čudovita nova tehnologija, ki pričara vse, kar si želimo, kadarkoli si želimo, morda ni tako zelo čudovita za milijone prekarnih delavcev, ki skrbijo, da se kolesje obrača.

Nelly Rapp: agentka za pošasti Nelly Rapp – Monsteragent

Amanda Adolfsson

sreda, 27. 10. 2021 / 10:00 / Dvorana

Družinski filmski potep k duhovom, vampirjem in volkodlakom.