Danes je blagajna odprta od 15:00 do 20:30 (odprto še 05:04, tel: 01 239 22 17).
5. Kinotrip

Boginja kresnic La déesse des mouches à feu

Anaïs Barbeau-Lavalette / Kanada / 2019 / 105 min / francoščina

Naj te film odpelje v nesvobodno svobodo!

scenarij Catherine Léger (po literarni predlogi Geneviève Pettersen), fotografija Jonathan Decoster, montaža Stéphan Lafleur, zvok Sylvain Bellemare, glasba Mathieu Charbonneau, produkcija Luc Vandal, igrajo Kelly Depeault, Caroline Néron, Normand d'Amour, Élénore Loiselle, Robin L'Houmeau, Noah Parker, Marine Johnson idr.

festivali, nagrade Berlinale Generation Kplus

IMDb

zgodba
Catherine se po 16. rojstnem dnevu življenje postavi na glavo. Doma se spopada z raztresenimi starši, ki se ukvarjajo samo še z ločitvijo. Tako čedalje več časa preživlja stran od doma z vrstniki. Z njimi se poda v raziskovanje drog, alkohola, sreče in ljubezni. Ekranizacija istoimenskega romana znane kanadske pisateljice Geneviève Pettersen z izjemnim glasbenim naborom slikovito predstavi zapleteno odraščanje uporniške najstnice in njenih prijateljev sredi devetdesetih.

Kinotrip za dijake in študente: program za šole

Vabljeni na 5. mednarodni filmski festival Kinotrip – mladi za mlade.

torek, 22. 09. 2020

Filmski program 5. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip

Skladno z novimi vladnimi ukrepi so od 16. oktobra 2020 vse projekcije odpovedane. Za več o nadaljnji poti Kinotripove filmske jadrnice spremljajte Kinotripovo spletno stran in družbena omrežja.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Najsrečnejši človek na svetu Najsrekjniot čovek na svetot

Teona Strugar Mitevska

torek, 26. 09. 2023 / 16:00 / Dvorana

Najnovejše delo makedonske filmske prevratnice Teone Strugar Mitevske pod komičnim površjem prizorišča hitrih zmenkov in z ironijo prežetim naslovom skriva pronicljivo, presunljivo študijo bosansko-hercegovske družbe, v kateri so tri desetletja pozneje posledice vojne veliko bolj prisotne, kot se zdi na prvi pogled. Film je navdihnila resnična izkušnja scenaristke Elme Tataragić, ki je na zmenku na slepo spoznala človeka iz svoje preteklosti.

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

torek, 26. 09. 2023 / 18:15 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Izginjanje Verschwinden/Izginjanje

Andrina Mračnikar

torek, 26. 09. 2023 / 19:30 / Mala dvorana

Filmska ustvarjalka Andrina Mračnikar se poda v svojo južnokoroško domovino, da bi raziskala, zakaj slovenski jezik in slovenska kultura čedalje bolj izginjata iz vsakdanjega življenja. Dokumentarec, ki spretno prepleta osebno in politično, je prejel nagrado občinstva na graškem festivalu Diagonale.