Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (za danes zaprto).
Na sporedu samo: 1. 3.; 8. 3.; 15. 3.; 22. 3.; 29. 3..

Bi se gnetli na tej metli Room on the Broom

Max Lang, Jan Lachauer / Velika Britanija / 2012 / 25 min / sinhronizirano / 3+

Nova animirana pravljica avtorjev filmov Zverjasec in Zverjašček po istoimenski slikanici Julie Donaldson in Axla Schefflerja. Tudi tokrat v izvrstnem prevodu Milana Dekleve, z odlično igralsko zasedbo slovenske sinhronizirane različice. Oskarjev nominiranec za najboljši kratki animirani film!

režija Max Lang, Jan Lachauer, po knjigi Julie Donaldson in Axla Schefflerja, prepesnil Milan Dekleva, glasovi Aleš Valič, Bernarda Oman, Sebastian Cavazza, Jernej Šugman, Nataša Barbara Gračner, Uroš Smolej, sinhronizacija v slovenščino RTV Slovenija, producenta Michael Rose, Martin Pope , produkcija Magic Light Pictures, v sodelovanju z RTV Slovenija

IMDb Uradna stran

Nova animirana pravljica avtorjev filmov Zverjasec in Zverjašček po istoimenski slikanici Julie Donaldson in Axla Schefflerja. Tudi tokrat v izvrstnem prevodu Milana Dekleve, z odlično igralsko zasedbo slovenske sinhronizirane različice.

zgodba
Prijazna čarovnica s sršečimi lasmi in njena mačka potujeta na metli, ko veter odpihne klobuk. Najde ga psiček in ju vpraša: »Bi se lahko skupaj gnetli na tej metli?« Tok tok tok po palici in švist! – so izginili! Na popotovanju se na metlo vkrcata še zelena ptica in žaba. Teža na metli je velika in … zlomi se na dvoje! Brez leteče metle so precej nemočni, ko se morajo soočiti še z zlobnim zmajem. Prijazno štrigo reši strašna pošast, ki se prikaže iz blata. Seveda to ni prava pošast, to so njeni živalski prijatelji! Ko so rešeni, se podajo na novo potovanje, tokrat z večjo metlo, na kateri je dovolj prostora za vse!

dogodki ob filmu
1. marec ob 11:00
Pustni Zajtrk pri Kinodvoru
Poleg filma Bi se gnetli na tej metli dobite še topli napitek in krof, oboje že vključeno v ceno vstopnice. Brezplačen ogled filma za čarovnice in vse vrste živali, ki priletijo v kino z metlo (število brezplačnih vstopnic je omejeno). Vstopnice v prodaji od 10. februarja!

15. marec ob 11:00
Čarovniška ljudska pravca
Pred filmom bo duet Vroča župa pripovedoval čarovniško ljudsko pravljico. Dogodek je del 17. pripovedovalskega festivala Pravljice danes.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Memoria Memoria

Apichatpong Weerasethakul

torek, 05. 07. 2022 / 18:00 / Dvorana

Tajski poet Apichatpong Weerasethakul nas v svojem prvem filmu, posnetem zunaj domovine, skupaj s Tildo Swinton in Jeanne Balibar popelje na skrivnostno notranje popotovanje, ki ga sproži veliki pok. Obvezen ogled na velikem platnu! Nagrada žirije v Cannesu.

Vse povsod naenkrat Everything Everywhere All at Once

Dan Kwan, Daniel Scheinert

torek, 05. 07. 2022 / 21:30 / Kinodvorišče

Vse povsod naenkrat je odštekana filmska pustolovščina, ki združuje elemente znanstvene fantastike, komedije in borilnih veščin, a tudi ganljive družinske drame.

Snežni leopard La panthère des neiges

Marie Amiguet, Vincent Munier

sreda, 06. 07. 2022 / 13:00 / Dvorana

Snežni leopard je veliko več kot vizualno čudovit film o eni najredkejših in najbolj izmuzljivih velikih mačk; opazovalni dokumentarec, v katerem je pot pomembnejša od cilja, z nami velikodušno deli užitek odkrivanja. Glasba: Warren Ellis in Nick Cave. Cezar za najboljši dokumentarni film.