Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:30 (odprto še 08:18, tel: 01 239 22 17).

Beograjski fantom Beogradski fantom

Jovan B. Todorović / 2009 / 82 min / srbščina

Filmska upodobitev ene največjih urbanih legend Beograda. Mešanica arhivskih posnetkov, zabavnih intervjujev in igranih akcijskih prizorov policijskega lova na fantomskega dirkača v belem porscheju.

režija Jovan Todorović, scenarij Jovan B. Todorović, Bogdan Petković, Kosta Peševski, fotografija Andras Nagy, glasba Nemanja Mosurović, igrajo Milutin Milošević (Fantom), Marko Živić (Fandjo), Radoslav Milenković (Maksić), Nada Macanković (Djina), Andrej Šepetkovski, Aleksandar Đurica, Miloš Samolov, Goran Radaković, Uroš Urošević, Boris Komnenić

IMDb Uradna stran

Beograd, 1979. Medtem ko je Tito na državniškem obisku na Kubi, osvoji srce in pozornost beograjske javnosti fantomski mestni dirkač. Vsako noč neznani voznik ukradenega belega porscheja divja po mestnih ulicah, navdušuje mimoidoče s spektakularnimi manevri in izziva razjarjeno mestno policijo, ki mu nikakor ne more prekrižati poti. Več kot 10.000 ljudi se zbere na ulicah, da bi navijali za svojega junaka. Policija je pahnjena v igro, v kateri postavlja pravila nepredvidljivi upornik za volanom. Fantoma vidi kot politično grožnjo. Kar se je začelo kot nedolžna igra, postane politični škandal in preraste v mit, ki nikoli ne utone v pozabo.

»To je Beograd, kakršnega ni več, Jugoslavija, kakršne ni več, čas, ki je bil navkljub svojim večjim ali manjšim težavam, globalnim in lokalnim, zelo romantičen. Tudi dogodek, kot je ta, je lahko pritegnil pozornost širše javnosti. Danes pozornost javnosti pritegnejo veliko bolj brutalne in surove stvari, saj so ljudje imuni na vse in jih zanima le šokantno. Spuščajo se na veliko bolj surovo in živalsko raven odzivanja. Mislim, da ni vse zaman. Ljudje hlepijo po ljudskih zgodbah, ampak jim jih le redko kdo ponudi.«
(Jovan B. Todorović)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Spencer Spencer

Pablo Larraín

sreda, 25. 05. 2022 / 15:00 / Dvorana

Težko pričakovani film Pabla Larraína (Jackie) s Kristen Stewart v vlogi princese Diane si zamišlja, kaj se je dogajalo tistega usodnega božiča, ko se je princeska odločila, da bo pravljico končala po svoje.

Dej no C’mon C’mon

Mike Mills

sreda, 25. 05. 2022 / 18:00 / Dvorana

Režiser, navdihnjen z lastno izkušnjo starševstva, pripoveduje intimno zgodbo o vezeh med odraslimi in otroki. Dej no je čudovito posnet, topel film, ki prisluhne in začuti utrip našega časa.

Antigona - Kako si upamo! Antigona - Kako si upamo!

Jani Sever

sreda, 25. 05. 2022 / 19:30 / Mala dvorana

Dokumentarno-igrani film po motivih drame Slavoja Žižka Trojno življenje Antigone. Dobitnik vesne za najboljši dokumentarec na Festivalu slovenskega filma.