Danes je blagajna odprta od 13:30 do 21:00 (odpre se čez 06:43).

Belluscone. Sicilijanska zgodba Belluscone. Una storia siciliana.

Franco Maresco / Italija / 2014 / 95 min

Belluscone je komični dokumentarec (oziroma mokumentarec) o dokumentarcu, ki ni bil nikoli dokončan.

Belluscone je komični dokumentarec (oziroma mokumentarec) o dokumentarcu, ki ni bil nikoli dokončan. Režiser Franco Maresco, legenda sicilijanske politične satire, je že pred leti pripravljal dokumentarec o Berlusconijevih povezavah s Sicilijo in tamkajšnjo mafijo ter dobil nekaj uglednih sogovornikov, toda po grožnjah z vrha ni le opustil projekta, temveč je tudi izginil. Zdaj filmski kritik Tatti Sanguinetti prispe v Palermo, da bi raziskal ozadje nesrečne produkcije; nastane film, ki v komičnem in z lokalno turbofolkloro nabitem tonu opiše fenomen “berlusconizma”, v marsičem temelječega na nekritični podpori italijanskega juga in še posebej Sicilije. Za “vitezom” so v času političnih uspehov stali vsi, vključno s promotorji in producenti trash pop kulture, pevci t. i. neomelodije, ki so s hvalnicami Silviu ter koncerti po mestih in vaseh skrbeli za neprestano populariziranje.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nad oblaki SpaceBoy

Olivier Pairoux

sobota, 28. 05. 2022 / 14:30 / Dvorana

Je mogoče poleteti nad oblake? Jim in Ema v drzni pustolovščini odkrivata, da je med Zemljo in vesoljem še prostor za odkrivanje. Tudi samega sebe.

Kinobalon / Novo na sporedu

Poletje, ko sem se naučila leteti Leto kada sam naučila da letim

Radivoje Andrić

sobota, 28. 05. 2022 / 16:45 / Dvorana

Z novimi prijatelji, simpatijami in dogodivščinami dobi Sofija sanjske počitnice, pa tudi veliko več od tega, kar si je lahko predstavljala. Poletna komedija je hkrati nežna zgodba o odraščanju in spravi.

Snežni leopard La panthère des neiges

Marie Amiguet & Vincent Munier

sobota, 28. 05. 2022 / 18:45 / Dvorana

Snežni leopard je veliko več kot vizualno čudovit film o eni najredkejših in najbolj izmuzljivih velikih mačk; opazovalni dokumentarec, v katerem je pot pomembnejša od cilja, z nami velikodušno deli užitek odkrivanja. Glasba: Warren Ellis in Nick Cave. Cezar za najboljši dokumentarni film.