Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:00 (odpre se čez 12:29).

Belluscone. Sicilijanska zgodba Belluscone. Una storia siciliana.

Franco Maresco / Italija / 2014 / 95 min

Belluscone je komični dokumentarec (oziroma mokumentarec) o dokumentarcu, ki ni bil nikoli dokončan.

Belluscone je komični dokumentarec (oziroma mokumentarec) o dokumentarcu, ki ni bil nikoli dokončan. Režiser Franco Maresco, legenda sicilijanske politične satire, je že pred leti pripravljal dokumentarec o Berlusconijevih povezavah s Sicilijo in tamkajšnjo mafijo ter dobil nekaj uglednih sogovornikov, toda po grožnjah z vrha ni le opustil projekta, temveč je tudi izginil. Zdaj filmski kritik Tatti Sanguinetti prispe v Palermo, da bi raziskal ozadje nesrečne produkcije; nastane film, ki v komičnem in z lokalno turbofolkloro nabitem tonu opiše fenomen “berlusconizma”, v marsičem temelječega na nekritični podpori italijanskega juga in še posebej Sicilije. Za “vitezom” so v času političnih uspehov stali vsi, vključno s promotorji in producenti trash pop kulture, pevci t. i. neomelodije, ki so s hvalnicami Silviu ter koncerti po mestih in vaseh skrbeli za neprestano populariziranje.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nedolžen L'Innocent

Louis Garrel

sreda, 29. 03. 2023 / 16:30 / Dvorana

Francoski režiser in igralec Louis Garrel svoje družinske spomine zapakira v domiselno, igrivo in nadvse zabavno mešanico kriminalke in romantične komedije.

Ljubezni Patricie Highsmith Loving Highsmith

Eva Vitija

sreda, 29. 03. 2023 / 17:45 / Mala dvorana

Film, temelječ na pisateljičinih osebnih zapisih ter pričevanjih njenih ljubimk in družine, odstira nov pogled na življenje in delo slovite avtorice psiholoških trilerjev.

Črta La ligne

Ursula Meier

sreda, 29. 03. 2023 / 18:45 / Dvorana

V filmu, ki kot njegova eksplozivna glavna junakinja pogosto menja razpoloženje, švicarska režiserka Ursula Meier spretno ruši stereotipe o ženskem nasilju. Črta je svetovno premiero doživela na lanskem Berlinalu.