Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (za danes zaprto).

Bazen Piscina

Leandro Goddinho / 2016 / 30 min / portugalščina

Film Bazen pripoveduje o preganjanju istospolno usmerjenih v času nacističnega obdobja in o poti, ki jo je LGBT-gibanje prehodilo od takrat.

igrajo Luciana Paes, Sandra Dani, Carolina Bianchi, Marcela Feter, Ester Laccava, Mawusi Tulani,  Jane Eyre

IMDb

Claudia se odloči raziskati preteklost svoje pred kratkim umrle babice. Preko pisma najde Marlene, starejšo Nemko, ki živi v Braziliji in ohranja spomine v zapuščenem bazenu. V okviru obiska stara gospa razkrije podrobnosti o svojem življenju, ki sovpadajo s preteklostjo Claudijine babice, nemške ubežnice v 2. svetovni vojni.

Film Bazen pripoveduje o preganjanju istospolno usmerjenih v času nacističnega obdobja in o poti, ki jo je LGBT-gibanje prehodilo od takrat.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

nedelja, 10. 12. 2023 / 11:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Toni, Staša in čarobna luč Tonda, Slávka a kouzelné světlo

Filip Pošivač

nedelja, 10. 12. 2023 / 11:30 / Mala dvorana

Lutkovni animirani film o prijateljstvu in domišljiji, o svetlobi in temi ter o tem, kako je biti drugačen. Predbožična pripoved za vso družino.

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

nedelja, 10. 12. 2023 / 13:45 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«