Danes je blagajna odprta od 15:20 do 21:30 (odprto še 14 minut, tel: 01 239 22 17).

Bahubali: Zaključek Baahubali: The Conclusion

S. S. Rajamouli / Indija / 2017 / 140 min

Močan kot bik, dober kot kruh in večji kot življenje samo. Naš najljubši junak se vrača na platno v vsem svojem blišču, v maratonski dvojni dozi najbolj popolnega spoja telesnosti in poetike, najbolj sublimnega utelešenja filmske zabave. Za okrepčilo bo poskrbljeno. Zato naj se razlega: Baahubaliiii!

režija S. S. Rajamouli, scenarij K. V. Vijayendra Prasad, S. S. Rajamouli, fotografija K. K. Senthil Kumar, montaža Kotagiri Venkateswara Rao, glasba M. M. Keeravani, igrajo Prabhas, Rana Daggubati, Anushka Shetty, Sathyaraj, Ramya Krishnan, Nassar, Tamannaah, produkcija Shobu Yarlagadda, Prasad Devineni (Arka Media Works), festivalska sekcija Sodobni

IMDb

Fotografije

Ko Mahendra Bahubali spozna resnico o svojem pravem poreklu, maščuje umor svojega očeta in zapriseže maščevanje še tiranskemu vladarju kraljestva Mahišmati, lakomnemu in spletkarskemu stricu Balaladevu.

Močan kot bik, dober kot kruh in večji kot življenje samo. Naš najljubši junak se vrača na platno v vsem svojem blišču, v maratonski dvojni dozi najbolj popolnega spoja telesnosti in poetike, najbolj sublimnega utelešenja filmske zabave. Za okrepčilo bo poskrbljeno. Zato naj se razlega: Baahubaliiii!

»Poglejte ga, prvi sijajen poletni film: triurna akcijska pustolovščina o junaškem vladarju, ob katerem Konan Barbar izpade kot mevža. Indijski akcijski/kostumski ep Bahubali 2: Zaključek je vse tisto, kar si želim, pa tako redko dobim od visokoproračunskih fantazijskih spektaklov in filmov o superjunakih. /…/ Akcijske koreografije, ki bi se tako upirala zakonom fizike in logike, še niste videli. Bahubali z macolo razbija mogočne verige, z eno roko odbija smrtne udarce, se odločno in z osupljivo lahkoto zaluča prek grajskih zidov. Na vojnem pohodu je neusmiljen, celo legijo sovražne vojske zdesetka tako, da jo priklene k drevesu, tega pa nastavi ognjenemu blisku. Bahubalijeva mati maha z odrezano glavo. In ali sem že omenil, da v filmu tudi pojejo? /…/ Osvežujoče neironična upodobitev mož, ki spominjajo na polbogove, ter vrednot in družin, za katere se borijo. /…/ To je veličasten in zabaven film. In srčno upam, da jih ima avtor na zalogi še veliko.«
– Simon Abrams, www.rogerebert.com

»Bahujeva skoraj stripovska moč dovoljuje filmu, da se prepusti brezdanji domišljiji: ta hip naš dečko brezskrbno jadra na ognjenih volih, že naslednji trenutek se s pomočjo kokosove palme pretvori v človeško topovsko kroglo. /…/ Ponovno je povsem odsoten vsakršen cinizem: neverjetno je, da sme tak blockbuster z neskončnim spiskom sponzorjev pred špico nato z vso svobodo povedati zgodbo, ki bi jo lahko posneli leta 1917 ali pa 917, če bi imeli dovolj opreme za Bahubalija. Resnično zmagoslavje tega filma je v tem, da Rajamouliju podari vso svobodo za izmišljanje neskončno ekspresivnih načinov filmskega upodabljanja teles v gibanju. Med neštetimi sekvencami, ki razorožijo vsakršen cinizem, je morda najčudovitejša tista, v kateri Bahu sredi bitke uči Devo, kako izstreliti tri puščice hkrati – to je prizor ljubezni do akcije in ljubezni v akciji. Proračun je visok in mišice orjaške, toda nič se ne more primerjati z Bahubalijevim srcem.«
– Mike McCahill, The Guardian

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Prestavljeno v Dvorano

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

sobota, 22. 06. 2024 / 21:30 / Kinodvorišče

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

nedelja, 23. 06. 2024 / 11:00 / Dvorana

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Kinobalon / Dodatna projekcija

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

nedelja, 23. 06. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.