Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:00 (odpre se čez 12:45).

Projekcije filma

nedelja, 09. 04. 2023 / 19:00 / Dvorana

Za zamudnike

Asset 1

Babilon Babylon

Damien Chazelle / ZDA / 2022 / 189 min / angleščina

Projekcije filma

nedelja, 09. 04. 2023 / 19:00 / Dvorana

Za zamudnike

Asset 1
Babilon spremlja vzpon in padec dveh sanjačev – samooklicane filmske zvezde Nellie in ambicioznega asistenta Mannyja –, ki se znajdeta sredi dekadence in razvrata zgodnjega Hollywooda. Prekipevajoči, hrupni, vrtoglavi spektakel Damiena Chazella (Dežela la la) je razdelil kritike in občinstvo ter prejel zlati globus za najboljšo glasbo in tri nominacije za oskarja.

igrajo Brad Pitt, Margot Robbie, Diego Calva, Jean Smart, Jovan Adepo, Li Jun Li, Lukas Haas, Tobey Maguire, Eric Roberts, Spike Jonze, distribucija Karantanija cinemas

IMDb Uradna stran

Fotografije

kritike
»Hollywood je amfetaminski cirkus. Zabava, festival ekscesa, infantilnosti, cinizma, arogance in ničevosti, ki traja pol ure, je briljantna, virtuozna, osupljiva kombinacija spektakla in transgresivnosti – kot bi se združila Baz Luhrmann in Pier Paolo Pasolini. Veliki Gatsby v Saloju! S pridihom Dantejevega Inferna (via Harry Lachman). /…/ Triurni Babilon – korekcija, reimaginacija in dekonstrukcija Griffithove Nestrpnosti (z mežikanjem Andersonovih Vročih noči in Schlesingerjevega Dneva kobilic) – pokaže božanski kaos, v katerem nastajajo filmi, in grozne, krute, vulgarne, deregulirane ljudi, ki jih delajo in ki potem ‘večnost preživijo z angeli in duhovi’ /…/. Umrejo, a preživijo v filmih, ultimativni obliki posmrtnega življenja. A nebesa vse sfrizirajo, tako da se njihova divja, hedonistična, groteskna, pornificirana življenja spreminjajo v mjuzikle – živijo v Babilonu, ko umrejo, pa se preselijo v Ples v dežju. Za vedno. Babilon ima strukturo Scorsesejevih Dobrih fantov, Kazina in Volka z Wall Streeta: imeli smo se fajn, svet je bil naš, potem pa je šlo vse k vragu in preostanek življenja smo preživeli mrtvi, v totalni anonimnosti. ZELO ZA-«
– Marcel Štefančič, jr., Mladina

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nedolžen L'Innocent

Louis Garrel

sreda, 29. 03. 2023 / 16:30 / Dvorana

Francoski režiser in igralec Louis Garrel svoje družinske spomine zapakira v domiselno, igrivo in nadvse zabavno mešanico kriminalke in romantične komedije.

Ljubezni Patricie Highsmith Loving Highsmith

Eva Vitija

sreda, 29. 03. 2023 / 17:45 / Mala dvorana

Film, temelječ na pisateljičinih osebnih zapisih ter pričevanjih njenih ljubimk in družine, odstira nov pogled na življenje in delo slovite avtorice psiholoških trilerjev.

Črta La ligne

Ursula Meier

sreda, 29. 03. 2023 / 18:45 / Dvorana

V filmu, ki kot njegova eksplozivna glavna junakinja pogosto menja razpoloženje, švicarska režiserka Ursula Meier spretno ruši stereotipe o ženskem nasilju. Črta je svetovno premiero doživela na lanskem Berlinalu.