Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (odpre se čez 08:17).

Asako I & II Netemo sametemo

Ryusuke Hamaguchi / Japonska, Francija / 2018 / 119 min / japonščina

Filmska upodobitev romana Tomoka Shibasakija o izgubljeni in ponovno najdeni ljubezni postavlja temeljna vprašanja o čarobnosti in dolgoročnih izzivih popolne romantične zveze.

režija Ryusuke Hamaguchi, scenarij Sachiko Tanaka, Ryusuke Hamaguchi, Tomoka Shibasaki (roman), fotografija Yasuyuki Sasaki, glasba Tofubeats, montaža Azusa Yamazaki, igrajo Masahiro Higashide (Baku/Rjohei), Erika Karata (Asako), Sairi Ito (Harujo), Koji Nakamoto (Hirakava), Koji Seto (Kušihaši), Misako Tanaka (Eiko), Daichi Vatanabe (Okazaki), Rio Jamashita (Maja)

festivali, nagrade Cannes 2018

Študentka Asako se na fotografski razstavi zaljubi v očarljivega Bakuja. Že nekaj minut zatem postaneta neločljiv par, njuna ljubezen pa sanjska. Ko njuni prijatelji že dvomijo, ali je tako idealna ljubezen sploh mogoča, pa Baku nenadoma zapusti Asako. Dve leti pozneje se njej zazdi, da je spet videla svojega nekdanjega fanta. Izkaže se, da je v resnici videla Rjoheija, ki je Bakuju zgolj zelo podoben. Asako se začne videvati z njim, a mu ne pove za podobnost z njenim nekdanjim fantom. Je res zaljubljena vanj ali pa v njem vidi zgolj nadomestek za ljubezen iz preteklosti? 

»Osebno ne poznam ljubezenskega dela, ki bi bolj prepričljivo od romana Netemo Sametemo podajal ljubezen kot skrivnostno silo, primerljivo s čarobnostjo ali pa prekletstvom. /…/ Če dva vzajemno ‘spoštujeta čustva eden drugega’, njuna skupnost ne prinaša samo radosti, temveč obenem tudi nasilje, ki je lahko uničujoče za oba. Ker se izvirni roman neposredno ukvarja s takšno večplastnostjo ljubezenskega razmerja, je čudovito ljubezensko delo, zaradi česar sem si ga tako silovito želel upodobiti na filmu.« (Ryusuke Hamaguchi)

Ryusuke Hamaguchi
Rojen leta 1978 v Kanagavi, Japonska. Po pridobljeni diplomi na Univerzi v Tokiu je sprva delal v komercialni filmski industriji, potem pa je začel snemati dokumentarne in avtorske filme. Njegov film Happî awâ je leta 2015 osvojil nagrado za najboljšo igralko na filmskem festivalu v Locarnu. Asako I & II je njegov deveti celovečerec.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Panorama

Prevajalec Tlmočník

Martin Šulík

torek, 13. 11. 2018 / 11:00 / Dvorana

Kdo bolj trpi – sin žrtve ali sin morilca? Tragikomični film ceste o dveh povsem različnih moških, resnobnem Aliju in bonvivantu Georgu, ki ju kljub nerodnostim in pričkanju na poti povezuje tragična zgodovina njunih staršev.

LIFFe / Perspektive

Dedinji Las herederas

Marcelo Martinessi

torek, 13. 11. 2018 / 15:00 / Dvorana

Tiha mojstrovina dokaj neznane paragvajske kinematografije, ki ob razmerju žensk v zrelih letih prikaže osebnostno rast od hromeče otopelosti do oživljenega prebujenja.

LIFFe / Panorama

Ljubljeni Benzinho

Gustavo Pizzi

torek, 13. 11. 2018 / 17:00 / Dvorana

Subtilno čustvena zgodba o materi, ki se mora sprijazniti z otrokovo osamosvojitvijo.