Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (odprto še 26 minut, tel: 01 239 22 17).

Aritmija Aritmija

Boris Hlebnikov / Rusija, Nemčija, Finska / 2017 / 116 min / ruščina

Film enega najvidnejših sodobnih ruskih režiserjev, komična drama o mladem paru zdravstvenih delavcev, katerega dolgoletni odnos zaide v slepo ulico, je obenem kritika zdravstvenega sistema v današnji Rusiji.

režija Boris Hlebnikov, scenarij Natalia Meščaninova, Boris Hlebnikov, fotografija Ališer Hamidhodžajev, montaža Ivan Lebedev, Julia Batalova, igrajo Aleksander Jacenko (Oleg), Irina Gorbačeva (Katja), Nikolaj Šrajber, Sergej Nasedkin, ,

festivali, nagrade Karlovi Vari 2017

IMDb

Film enega najvidnejših sodobnih ruskih režiserjev, komična drama o mladem paru zdravstvenih delavcev, katerega dolgoletni odnos zaide v slepo ulico, je obenem kritika zdravstvenega sistema v današnji Rusiji.

Oleg je moški v poznih dvajsetih. Zaposlen je kot zdravstveni reševalec, poročen pa je s Katjo, zdravnico na urgenci. Je izjemno sposoben in srčno predan svojemu delu, a zaradi stresa v službi pogosto pregloboko pogleda v kozarec. Katja vsak dan težje prenaša njegovo pijančevanje in posledično čustveno nedostopnost. Ko se Oleg na rojstnodnevni zabavi njenega očeta spet nemarno napije, mu Katja oznani, da se hoče ločiti …

»Besed ‘zanimivo in presenetljivo’ ne bi uporabil za opis dela zdravstvenih delavcev, saj gre za brezkončen niz zdravstvenih primerov in rutinskih postopkov. Čeprav se na zunaj morda zdi osupljivo, šokantno in grozljivo, se ljudje na znotraj počutijo kot običajni zaposleni …« (Boris Hlebnikov)                 

Boris Hlebnikov
Rojen leta 1972 v Moskvi. 2003 je z režiserjem Aleksejem Popogrebskim režiral svoj celovečerni prvenec Pot v Koktebel, s katerim se je mednarodnemu festivalskemu občinstvu predstavil na festivalu v Karlovih Varih. Odtlej se njegovi filmi redno uvrščajo na programe najprestižnejših mednarodnih filmskih festivalov, njegov predzadnji film Dolgo in srečno življenje pa je bil celo nominiran za berlinskega zlatega medveda.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

nedelja, 01. 10. 2023 / 21:15 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Premiera slovenskega filma

O ljudeh, ki so v kinu doma O ljudeh, ki so v kinu doma

Tina Lagler, Blaž Miklič

ponedeljek, 02. 10. 2023 / 17:00 / Dvorana

Kratki dokumentarec O ljudeh, ki so v kinu doma se skozi pripoved treh kinooperaterjev sprehodi skozi preteklost, sedanjost in prihodnost njihovega poklica.

Otok v Ljubljani / Mestni kino 15!

Geografije samote Geographies of Solitude

Jacquelyn Mills

ponedeljek, 02. 10. 2023 / 19:00 / Dvorana

Celovečerni eksperimentalni dokumentarec, posnet na 16-milimetrski filmski trak, je spoštljiv poklon naravi, pa tudi igriv rezultat režiserkinega srečanja z otokom in njegovo skrbnico.