Danes je blagajna odprta od 17:20 do 21:00 (odpre se čez 12:25).

Aritmija Aritmija

Boris Hlebnikov / Rusija, Nemčija, Finska / 2017 / 116 min / ruščina

Film enega najvidnejših sodobnih ruskih režiserjev, komična drama o mladem paru zdravstvenih delavcev, katerega dolgoletni odnos zaide v slepo ulico, je obenem kritika zdravstvenega sistema v današnji Rusiji.

režija Boris Hlebnikov, scenarij Natalia Meščaninova, Boris Hlebnikov, fotografija Ališer Hamidhodžajev, montaža Ivan Lebedev, Julia Batalova, igrajo Aleksander Jacenko (Oleg), Irina Gorbačeva (Katja), Nikolaj Šrajber, Sergej Nasedkin, ,

festivali, nagrade Karlovi Vari 2017

IMDb

Film enega najvidnejših sodobnih ruskih režiserjev, komična drama o mladem paru zdravstvenih delavcev, katerega dolgoletni odnos zaide v slepo ulico, je obenem kritika zdravstvenega sistema v današnji Rusiji.

Oleg je moški v poznih dvajsetih. Zaposlen je kot zdravstveni reševalec, poročen pa je s Katjo, zdravnico na urgenci. Je izjemno sposoben in srčno predan svojemu delu, a zaradi stresa v službi pogosto pregloboko pogleda v kozarec. Katja vsak dan težje prenaša njegovo pijančevanje in posledično čustveno nedostopnost. Ko se Oleg na rojstnodnevni zabavi njenega očeta spet nemarno napije, mu Katja oznani, da se hoče ločiti …

»Besed ‘zanimivo in presenetljivo’ ne bi uporabil za opis dela zdravstvenih delavcev, saj gre za brezkončen niz zdravstvenih primerov in rutinskih postopkov. Čeprav se na zunaj morda zdi osupljivo, šokantno in grozljivo, se ljudje na znotraj počutijo kot običajni zaposleni …« (Boris Hlebnikov)                 

Boris Hlebnikov
Rojen leta 1972 v Moskvi. 2003 je z režiserjem Aleksejem Popogrebskim režiral svoj celovečerni prvenec Pot v Koktebel, s katerim se je mednarodnemu festivalskemu občinstvu predstavil na festivalu v Karlovih Varih. Odtlej se njegovi filmi redno uvrščajo na programe najprestižnejših mednarodnih filmskih festivalov, njegov predzadnji film Dolgo in srečno življenje pa je bil celo nominiran za berlinskega zlatega medveda.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zadnjič

20.000 vrst čebel 20.000 especies de abejas

Estibaliz Urresola Solaguren

torek, 16. 07. 2024 / 18:20 / Dvorana

Tankočutna, s soncem obsijana zgodba o otroku, ki išče svoje ime. Prvenec baskovske režiserke je devetletni igralki prinesel nagrado za najboljšo vlogo na lanskem Berlinalu.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

torek, 16. 07. 2024 / 20:00 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Dodatna projekcija

Samsara Samsara

Lois Patiño

torek, 16. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.