Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (odpre se čez 8 minut).

Arirang Arirang

Kim Ki-duk / Južna Koreja / 2011 / 100 min / korejščina

Sloviti korejski režiser Kim Ki-duk, avtor sodobnih klasik Pomlad, poletje, jesen, zima in Samaritanka, po letu 2008 ni več posnel filma. V trinajstih letih je posnel petnajst celovečercev, toda odtlej je bil v ustvarjalni krizi, v gorski koči, ki je bila v tako slabem stanju, da je moral v njej spati v šotoru, se je bolj ali manj zapijal. Potem se je odločil obračunati s preteklostjo; posnel je intimni video dnevnik. Sam, brez filmske ekipe, jezen na ves svet, predvsem na korejski filmski establišment, iz katerega v dolgi izpovedi dobro brije norce, češ, dajejo mu nacionalne nagrade najvišjega kova, ker je osvajal nagrade po tujih filmskih festivalih, pa čeprav so njegovi filmi izrazito kritični do domovine … Gre za iskren čustveni izliv ustvarjalca, ki je znotraj korejskega filma od nekdaj veljal za avtsajderja, za filmskega naturščika, ki so mu veljavo dali mednarodni festivali.

»Pri snemanju filma Sanje se je igralka skorajda smrtno ponesrečila. Med prizorom samomora je obvisela na vrvi, ne da bi ji kdor koli mogel pomagati. Na srečo smo imeli za vsak primer spodaj 50-centimetrsko lestev. Če ne bi hitro skočil na lestev in razvezal vrvi … Nekaj časa sem bil popolnoma izgubljen in sem na samem jokal. Ta trenutek, ki si ga nikoli več ne želim priklicati v spomin, je v meni vzbudil refleksijo o petnajstih delih, ki sem jih z vso silovitostjo ustvaril v svoji trinajstletni filmski karieri.« (Kim Ki-duk)

Kim Ki-duk – filmografija (izbor)
Neznani naslov/Address Unknown (2001); Pomald, poletje, jesen, zima … in pomlad/Spring, Summer, Fall, Winter… And Spring (2003); Samaritanka/Samaritan Girl (2004); Palica za golf/3-Iron (2005); Sanje/Dream (2008)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Prvič v kino / Zadnjič

Cmokci The Very Small Creatures

Lucy Izzard

sobota, 30. 09. 2023 / 10:00 / Dvorana

Nove epizode priljubljene animirane serije studia Aardman (ustvarjalca serije Bacek Jon) premierno v kinu. Spremljamo dogodivščine petih radovednih drobcenih prijateljev, zelo majcenih cmokcev, ki se zabavajo z raziskovanjem otroške sobe, kadar ni nikogar v bližini. Rožnati, Zeleni, Rumeni, Modri in Oranžni cmokec ob igri spoznavajo sebe, drug drugega in svet, ki jih obkroža.

Preprosto super Helt super

Rasmus A. Sivertsen

sobota, 30. 09. 2023 / 11:30 / Dvorana

»Verjetno se nisem rodila kot popolna superjunakinja. Toda mama mi je vedno govorila, naj ne skrbim. Pripravljena bom, ko bo pravi čas za to.« Moramo res biti vsi super – ali pa je dovolj, da smo preprosto to, kar smo? 

Oppenheimer Oppenheimer

Christopher Nolan

sobota, 30. 09. 2023 / 13:20 / Dvorana

»Bogovi so kaznovali Prometeja, ker je ljudem prinesel ogenj.« Christopher Nolan (Tenet, Dunkirk, Izvor) prinaša epsko zgodbo o J. Robertu Oppenheimerju, ki ga pogosto označujejo za očeta atomske bombe. Nolanov scenarij je nastal po knjigi American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer, za katero sta Kai Bird in Martin J. Sherwin prejela Pulitzerjevo nagrado. Eden najtežje pričakovanih filmov tega poletja!