Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:30 (za danes zaprto).

Arabija Arábia

João Dumans, Affonso Uchoa / Brazilija / 2017 / 96 min / portugalščina

Zagonetno strukturiran večplasten film o življenju tovarniškega delavca Cristiana je portret sodobnega brazilskega delavskega razreda z izrazito družbeno angažirano noto.

režija João Dumans, Affonso Uchoa, scenarij João Dumans, Affonso Uchoa, fotografija Leonardo Feliciano, glasba Francisco César , montaža Rodrigo Lima, Luiz Pretti, producent Vitor Graize, igrajo Aristides de Sousa (Cristiano), Murilo Caliari (Andre), Renata Cabral (Ana), Gláucia Vandeveld (Márcia)

festivali, nagrade Rotterdam 2017, IndieLisboa 2017, Buenos Aires 2017

IMDb

Zagonetno strukturiran večplasten film o življenju tovarniškega delavca Cristiana je portret sodobnega brazilskega delavskega razreda z izrazito družbeno angažirano noto.

V brazilskem industrijskem mestu Ouro Preto nedaleč od tovarne aluminija radovedni deček Andre v hiši delavca Cristiana, ki je izgubil življenje v nesreči pri delu, najde dnevniške zapise pokojnika. Film se kmalu prelevi v film ceste, v katerem smo priče dinamični vizualizaciji Cristianove prvoosebne izpovedi o zadnjem desetletju njegovega burnega življenja.

»Običajno bi tega delavca videli za pet minut, potem pa naprej živeli. Vendar v tem filmu po nekem naključju vstopimo v njegovo življenje in ob poglobitvi vanj ugotovimo, da je brezmejno. Vsi ljudje, ki jih vsakodnevno videvamo, se zde zelo nepomembni ali običajni; ko pa pogledamo vanje, se nam razkrije celovit svet«. (João Dumans, Affonso Uchoa)

Affonso Uchoa
Rojen leta 1984 v mestu Contagem, Brazilija. Za svoje filme je prejel številne nagrade, mednarodno prepoznavnost pa mu je prinesel A vizinhança do tigre.

João Dumans
Rojen v mestu Belo Horizonte, Brazilija. Kot producent, montažer in scenarist je sodeloval pri številnih celovečernih filmih, med drugim je napisal tudi scenarij za film A Vizinhança do Tigre Affonsa Uchoe.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Poletje ’91 Poletje ’91

Žiga Virc

nedelja, 11. 06. 2023 / 11:00 / Dvorana

Arhivski dokumentarec Žige Virca (Houston, imamo problem!) prinaša nov in neobremenjen vpogled v vsakdanjik prebivalcev Slovenije na križišču zgodovine. Film, nastal s pomočjo obsežne akcije, v kateri so ljudi povabili, naj jim pošljejo svoje domače posnetke, postavi gledalca v avdiovizualni časovni stroj in ga ponese v kaotično obdobje pred in med osamosvojitvijo Republike Slovenije ter po njej.

Zeleni Slon Zeleni Slon

nedelja, 11. 06. 2023 / 11:30 / Mala dvorana

Program likovno raznovrstnih kratkih animiranih filmov, ki upodabljajo različne vidike trajnostnega razvoja in ohranjanja planeta. Slogovno in vsebinsko avtorsko izraziti filmi se teme lotijo tudi na humoren in igriv način.

Jaz in moj muc Ru Mon chat et moi - La grande aventure de Rroû

Guillaume Maidatchevsky

nedelja, 11. 06. 2023 / 15:00 / Dvorana

Velika mačja dogodivščina.