Danes je blagajna odprta od 16:00 do 19:00 (odpre se čez 03:33).

Arabija Arábia

João Dumans, Affonso Uchoa / Brazilija / 2017 / 96 min / portugalščina

Zagonetno strukturiran večplasten film o življenju tovarniškega delavca Cristiana je portret sodobnega brazilskega delavskega razreda z izrazito družbeno angažirano noto.

režija João Dumans, Affonso Uchoa, scenarij João Dumans, Affonso Uchoa, fotografija Leonardo Feliciano, glasba Francisco César , montaža Rodrigo Lima, Luiz Pretti, producent Vitor Graize, igrajo Aristides de Sousa (Cristiano), Murilo Caliari (Andre), Renata Cabral (Ana), Gláucia Vandeveld (Márcia)

festivali, nagrade Rotterdam 2017, IndieLisboa 2017, Buenos Aires 2017

IMDb

Zagonetno strukturiran večplasten film o življenju tovarniškega delavca Cristiana je portret sodobnega brazilskega delavskega razreda z izrazito družbeno angažirano noto.

V brazilskem industrijskem mestu Ouro Preto nedaleč od tovarne aluminija radovedni deček Andre v hiši delavca Cristiana, ki je izgubil življenje v nesreči pri delu, najde dnevniške zapise pokojnika. Film se kmalu prelevi v film ceste, v katerem smo priče dinamični vizualizaciji Cristianove prvoosebne izpovedi o zadnjem desetletju njegovega burnega življenja.

»Običajno bi tega delavca videli za pet minut, potem pa naprej živeli. Vendar v tem filmu po nekem naključju vstopimo v njegovo življenje in ob poglobitvi vanj ugotovimo, da je brezmejno. Vsi ljudje, ki jih vsakodnevno videvamo, se zde zelo nepomembni ali običajni; ko pa pogledamo vanje, se nam razkrije celovit svet«. (João Dumans, Affonso Uchoa)

Affonso Uchoa
Rojen leta 1984 v mestu Contagem, Brazilija. Za svoje filme je prejel številne nagrade, mednarodno prepoznavnost pa mu je prinesel A vizinhança do tigre.

João Dumans
Rojen v mestu Belo Horizonte, Brazilija. Kot producent, montažer in scenarist je sodeloval pri številnih celovečernih filmih, med drugim je napisal tudi scenarij za film A Vizinhança do Tigre Affonsa Uchoe.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Slavna medvedja zasedba Sicilije La fameuse invasion des ours en Sicile

Lorenzo Mattotti

nedelja, 14. 08. 2022 / 17:00 / Dvorana

Za tiste, ki imajo radi smeh, solze, legende in dogodivščine, Gedeone, pripovedovalec in glasbenik, princ komedije dell’arte ter deklica Almerina, pripovedujeta zgodbo …

Bergmanov otok Bergman Island

Mia Hansen-Løve

nedelja, 14. 08. 2022 / 19:00 / Dvorana

Avtobiografsko navdahnjeni film Mie Hansen-Løve (Zbogom, prva ljubezen) je melanholična meditacija o razmerjih, igriv razmislek o ustvarjalnem procesu ter intimen poklon švedskemu mojstru. Film je bil premierno prikazan v glavnem programu festivala v Cannesu.

Orkester Orkester

Matevž Luzar

ponedeljek, 15. 08. 2022 / 17:00 / Dvorana

Pihalni orkester iz Slovenije se odpravi na glasbeni festival v malo avstrijsko mesto. Zgodbo spremljamo skozi dogodivščine različnih protagonistov: mladega voznika avtobusa je strah, da bo izgubil službo; dva člana orkestra, nastanjena pri avstrijskih gostiteljih, ne moreta pobegniti svoji žurerski naravi; srednješolka odkrije očetov drugi obraz; žene, ki so morale ostati doma, uživajo v svobodi …