Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (za danes zaprto).
Animateka 2010

Svetovni jagodni izbor (2010) Svetovni jagodni izbor

razno

 

Ljubezen in tatvina / Love & Theft
Andreas Hykade (Studio Film Bilder)
Nemčija, 2010, 35 mm, 6’49”

“In še vedno nosim darilo, ki si mi ga dala, zdaj je del mene, negoval sem ga in hranil, in z menoj bo ostalo do groba in potem do večnosti.” (Bob Dylan)

The External World
David O’Reilly
Irska/Nemčija, 2010, DigiBeta, 17’

Prašna deklica/Dust Kid
Yumi Jung (CinemaPlatform)
Južna Koreja, 2009, 35 mm, 9’48’’

Ko se Eujin nekega hladnega zimskega popoldneva šele spravlja iz postelje, najde malo prašno deklico. Sklene, da se bo po dolgem času končno lotila pospravljanja. Počisti vsak kotiček sobe, toda povsod se pojavlja prašna deklica, ki jo vedno znova vztrajno odstranjuje. Ko že misli, da je počistila vse in da prašnih deklic ni več, se ji pred očmi pojavi še ena …

Lucia
Joaquín Cociña, Cristóbal León, Niles Atallah (Diluvio)
Čile, 2007, DigiBeta, 3’50’’

Lucia se spominja poletja, ko se je zaljubila v Luisa. Pohištvo v spalnici je razmajano in uničeno, Lucia iz oglja pa se pojavlja na stenah in z njih izginja. Lucia je stop-motion animacija, posneta po poetično-narativnem besedilu Christóbala Leóna, Joaquína Cociñe in Nilesa Atallaha.

Luis
Joaquín Cociña, Cristóbal León, Niles Atallah (Diluvio)
Čile, 2008, DigiBeta, 4’

Luis pripoveduje o svojem življenju v gozdu in zvezi z Lucio. Narisan z ogljem se pojavi na stenah sobe, polne polomljenih predmetov v nenehnem gibanju. Ko se ti vrnejo na svoja prava mesta, v sobi postopoma zavlada red.

Tako ponosen nate / I Am so Proud of You Don Hertzfeldt (Bitter films) ZDA, 2008, 35 mm, 22’

Tako ponosen nate je animirani film Dona Hertzfeldta iz leta 2008. Predstavlja drugo poglavje načrtovane tridelne zgodbe o liku po imenu Bill in obnovi filozofski črni humor prvega filma z naslovom Everything Will Be OK. V tem poglavju Bill počasi okreva, preganjati pa ga začne mučna družinska zgodovina.

Lipsettovi zapisi / Les Journaux de Lipsett / Lipsett Diaries
Theodore Ushev (NFB)
Kanada, 2010, 35 mm, 14’30’’

Spust v vrtinec stiske, ki je mučila slavnega kanadskega eksperimentalnega filmskega ustvarjalca Arthurja Lipsetta, preminulega pri 49 letih. Dnevniški zapisi, preobraženi v trk podob in zvokov, ki slikajo čudežni ustvarjalni delirij; prizor, ki prikazuje umetnikov vrtoglavi potop v depresijo in blaznost. Theodore Ushev v filmu Lipsettovi zapisi obnovi njegovo filmsko estetiko in se sprašuje, kaj se zgodi, kadar gre genialnost z roko v roki z norostjo.

Sinna Mann / Angry Man
Anita Killi (Trollfilm)
Norveška, 2009, 35 mm, 20′

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Tri nadstropja Tre piani

Nanni Moretti

torek, 26. 10. 2021 / 20:00 / Dvorana

Nanni Moretti se v razburkani pripovedi o treh družinah, živečih v isti zgradbi, dotakne tem, kot so krivda in pravica, starševska odgovornost ter neizbrisne posledice naših odločitev.

Delo na zahtevo The Gig Is Up

Shannon Walsh

torek, 26. 10. 2021 / 21:00 / Mala dvorana

Dokumentarec razkriva človeški davek, ki ga terja uporabniku tako zelo udobna, trilijone dolarjev vredna ekonomija na zahtevo. Čudovita nova tehnologija, ki pričara vse, kar si želimo, kadarkoli si želimo, morda ni tako zelo čudovita za milijone prekarnih delavcev, ki skrbijo, da se kolesje obrača.

Nelly Rapp: agentka za pošasti Nelly Rapp – Monsteragent

Amanda Adolfsson

sreda, 27. 10. 2021 / 10:00 / Dvorana

Družinski filmski potep k duhovom, vampirjem in volkodlakom.