Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 01:42, tel: 01 239 22 17).
Animateka 2010

Svetovni jagodni izbor I (2010) Svetovni jagodni izbor I (2010)

razno

 Lucia
Joaquín Cociña, Cristóbal León, Niles Atallah (Diluvio)
Čile, 2007, DigiBeta, 3’50’’

Lucia se spominja poletja, ko se je zaljubila v Luisa. Pohištvo v spalnici je razmajano in uničeno, Lucia iz oglja pa se pojavlja na stenah in z njih izginja. Lucia je stop-motion animacija, posneta po poetično-narativnem besedilu Christóbala Leóna, Joaquína Cociñe in Nilesa Atallaha.

Luis
Joaquín Cociña, Cristóbal León, Niles Atallah (Diluvio)
Čile, 2008, DigiBeta, 4’

Luis pripoveduje o svojem življenju v gozdu in zvezi z Lucio. Narisan z ogljem se pojavi na stenah sobe, polne polomljenih predmetov v nenehnem gibanju. Ko se ti vrnejo na svoja prava mesta, v sobi postopoma zavlada red.

Prašna deklica/Dust Kid
Yumi Jung (CinemaPlatform)
Južna Koreja, 2009, 35 mm, 9’48’’

Ko se Eujin nekega hladnega zimskega popoldneva šele spravlja iz postelje, najde malo prašno deklico. Sklene, da se bo po dolgem času končno lotila pospravljanja. Počisti vsak kotiček sobe, toda povsod se pojavlja prašna deklica, ki jo vedno znova vztrajno odstranjuje. Ko že misli, da je počistila vse in da prašnih deklic ni več, se ji pred očmi pojavi še ena …

Tako ponosen nate / I Am so Proud of You
Don Hertzfeldt (Bitter films)
ZDA, 2008, 35 mm, 22’

Tako ponosen nate je animirani film Dona Hertzfeldta iz leta 2008. Predstavlja drugo poglavje načrtovane tridelne zgodbe o liku po imenu Bill in obnovi filozofski črni humor prvega filma z naslovom Everything Will Be OK. V tem poglavju Bill počasi okreva, preganjati pa ga začne mučna družinska zgodovina.

Srce / Heart
Erick Oh (UCLA/Erick Oh)
ZDA/Južna Koreja, 2010, DigiBeta, 8’30’’

Film Srce nam postavlja vprašanja o bistvu življenja in nas samih. Našo pozornost usmeri na stvari, za katere se borimo, in razloge, zakaj drug drugega uničujemo.

Samove hrenovke / Sam’s Hot Dogs
David López Retamero (RCA – Royal College of Art)
Velika Britanija, 2009, DigiBeta, 9’30”

Sam svoje lagodno življenje preživlja ob prodajanju hrenovk ob cesti, ki prečka gozd. Ima vse, kar potrebuje: prodajni kombi, ogromnega medveda, od časa do časa pa tudi nekaj družbe.

Jastogov klub / Lobster Club
Milo Waterfield (Tandem Films Entertainment/Channel 4/UK Film Council/Screen South)
Velika Britanija, 2009, DigiBeta, 6’17’’

Jastogov klub je animirana prispodoba, sodobna različica Guliverjevih potovanj. Zgodba spremlja seks turista na počitnicah v neki mediteranski državi, kjer ga zvabijo v nenavaden moški klub. Tam spozna temnooko lepotico, ki samo zanj pripravi ples njegovega življenja. Film je vse prej kot potopis …

Danielovo potovanje / Daniel’s Journey
Luis Zamora Pueyo (Luis Zamora Pueyo)
Španija, 2009, 35 mm, 13’50’’

13-letnemu Danielu se je vedno zdelo, da ga Oče ne mara. Ko Mama in Sestra odideta od doma in se ne vrneta, ne dvomi, da je za to kriv Oče. O tem je popolnoma prepričan, saj je vse skupaj videl skozi Skrivno Odprtino v svoji sobi, za katero ne ve nihče drug.

Teclópolis / Teclopolis
Javier Mrad (cancanclub)
Argentina, 2009, DigiBeta, 12’10’’

Nekoč v davnih časih … Stare revije počasi poplesujejo v vetru. Kamera super 8 se pomika prek lesene mize, ko mimo prileti stara preproga. Nenadoma se pojavi miš, potem pa vsa civilizacija, ki drvi proti svoji neizbežni usodi. Prišlo je tako daleč, da pred plastičnimi odpadki niso varne niti najbolj odmaknjene obale.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Delo na zahtevo The Gig Is Up

Shannon Walsh

torek, 26. 10. 2021 / 18:00 / Mala dvorana

Dokumentarec razkriva človeški davek, ki ga terja uporabniku tako zelo udobna, trilijone dolarjev vredna ekonomija na zahtevo. Čudovita nova tehnologija, ki pričara vse, kar si želimo, kadarkoli si želimo, morda ni tako zelo čudovita za milijone prekarnih delavcev, ki skrbijo, da se kolesje obrača.

Tri nadstropja Tre piani

Nanni Moretti

torek, 26. 10. 2021 / 20:00 / Dvorana

Nanni Moretti se v razburkani pripovedi o treh družinah, živečih v isti zgradbi, dotakne tem, kot so krivda in pravica, starševska odgovornost ter neizbrisne posledice naših odločitev.

Nelly Rapp: agentka za pošasti Nelly Rapp – Monsteragent

Amanda Adolfsson

sreda, 27. 10. 2021 / 10:00 / Dvorana

Družinski filmski potep k duhovom, vampirjem in volkodlakom.