Danes je blagajna odprta od 14:00 do 20:30 (odprto še 01:16, tel: 01 239 22 17).
Animateka 2008

Vzhodnoevropska in srednjeevropska panorama I (2008) Vzhodnoevropska in srednjeevropska panorama I (2008)

razno

 LALALA
Danas Bereznickas (Filmu Strichai)
Litva, 2007, DVD, 1′

Zelo kratka opera s slabo prebavo, narejena med delovnim odmorom.

REŠILNI ČOLN / ČAMAC ŽIVOTA
Neven Petričić (Ars Animata Studio)
Hrvaška, 2008, BetaSP, 10′

Animirani film je metaforična zgodba o življenju običajnega, malega človeka in njegove družine. Vsi skupaj so v čolnu sredi morja, morja življenja.

EPIZODA / EPIZOD
Agata Gorządek (PWSFTViT Łodz)
Poljska, 2007, digiBeta, 6′

Film pripoveduje zgodbo o shizofreniku, njegovih obsesijah, zdravljenju in nazadnje o vrnitvi bolezni.

VSTOP V RAJ ZA 3.20 € / EINTRITT ZUM PARADIES UM 3 € 20
Edith Stauber
Avstrija, 2008, BetaSP, 12′

Skozi zgodovino umetnosti in religije mit o Raju venomer temelji na ideji ekskluzivnosti. Edith Stauber v svojem animiranem dokumentarcu temeljito demitologizira to premiso: zunanji bazen Parkbad v Linzu tu predstavlja bolj demokratičen model Rajskega vrta.

FRIZERSTVO / HAIRDRESSING
Kaoru Ishida
Češka, Japonska, 2008, miniDV, 5’20”

To je zgodba o frizerstvu za tiste, ki jim namesto las na glavi rastejo rastline.

DROBIJA, KOZLOVSKI DETEKTIV / DROBIJA, JARAC DETEKTIV / DROBIA, THE GOAT DETECTIVE
Mileta Poštić (hosteenmindustry)
Srbija, 2008, DVD, 3’40”

Drobia je kozlovski detektiv. Njegove stranke so različne živali, vsaka s svojo posebno težavo. Tokrat je to gorila, jazzovski trobentač. Nekdo mu je ukradel trobento in namesto nje podtaknil banano. Nauk zgodbe je, da resnični umetnik ne potrebuje svetlečega inštrumenta. Animacija je nastala kot preprosta, celo banalna zgodba, ki spaja komične risane like s film noir pridihom.

DOMAČA NALOGA / HOMEWORK
Mitja Manček, Verica Kordić, Pavel Vičik (Film School Zlin)
Češka, 2008, DVD, 3’25”

Mladenič mora za domačo nalogo narisati medveda. Poskuša ga narisati na računalniku, a risba mu ni všeč. Živčno bega z mišjo sem in tja, dokler puščica ne pristane na steni, soba pa nenadoma deluje kot računalnik. Ko končno spravi medvedka nazaj v računalnik, se ta spremeni v pošast in tako ga mora izbrisati.

LOL-CON
Ante Kuduz (Croatian Film Clubs’ Association)
Hrvaška, 2007, BetaSP, 5’22”

Prevod avtorjeve značilne vizualne umetnosti in pogleda v filmski jezik. Gre za hibrid med klasično, 2D ročno animacijo in digitalno postprodukcijsko obdelavo, ki odraža bistveno značilnost sodobnega filma: namero širiti in razširjati koncept animacije. Zaradi svoje naravne inercije se film bolj približa nečemu, kar bi lahko poimenovali ‘gibljiva grafika’.

GLAVO POKONCI, PRIJATELJ! / PASMAIDI DRAUGS!
Dace Riduze (Animacijas Brigade Film Studio)
Latvija, 2007, 35mm, 10’19”

V gozdu vlada bučno razburjenje: Bobru je nekdo ukradel zobe. Detektiv Sova in njegov pomočnik Pujsek morata razvozlati skrivnostni zločin. Kar nekaj gozdnih prebivalcev se izkaže za potencialne osumljence, a pravega krivca ne bo tako lahko najti.

ELEKTRONSKI PIRAT / ELEKTRONINIS PIRATAS
Ilja Bereznickas (Filmu Strichai)
Litva, 2008, DVD, 7’

Dekle na poti k dedku, ki stanuje na drugi strani zaliva, sreča papigo. Kot vsaka ženska podleže radovednosti in pristane na nenavadni gusarski ladji. Pod prisilo kapitana mora pošiljati elektronska vabila na gusarsko zabavo. V obupu poskusi poslati sporočilo še dedku, ki je za razliko od pirata računalniško pismen. A da bi vzpostavila zvezo mora skrekati vrsto programov in virusov.

EKIPA 54 / EKIP 54
Nedelcho Bogdanov
Bolgarija, 2008, BetaSP, 15’

To je zgodba o moči resničnega prijateljstva …

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Corpus Christi Boże Ciało

Jan Komasa

četrtek, 01. 10. 2020 / 17:30 / Dvorana

Film, temelječ na resničnem pojavu lažnih duhovnikov na Poljskem, je sodobna in provokativna parabola o veri, odpuščanju in odrešitvi, ki jo poganja nepozabni nastop glavnega igralca.

Delphine in Carole, uporni muzi Delphine et Carole, insoumuses

Callisto McNulty

četrtek, 01. 10. 2020 / 20:30 / Dvorana

Delphine Seyrig je zaslovela v filmih Françoisa Truffauta, Alaina Resnaisa, Luisa Buñuela in Chantal Akerman, manj pa je znano, da je bila v šestdesetih in sedemdesetih letih tudi močan glas francoskega feminističnega gibanja. S filmarko Carole Roussopoulos sta bili med ustanoviteljicami enega prvih aktivističnih video kolektivov Les Insoumuses, pod okriljem katerega sta ustvarili serijo drznih in prevratniškega humorja polnih videov. Ta pozabljeni vidik Delphinine kariere v arhivskem dokumentarcu Delphine in Carole, uporni muzi osvetli Carolina vnukinja Callisto McNulty.

Milost Roubaix, une lumière

Arnaud Desplechin

petek, 02. 10. 2020 / 15:00 / Dvorana

Po resničnem zločinu posneti film noir, v katerem režiser Arnaud Desplechin (Božična zgodba, Jimmy P.) in njegov glavni junak, policijski načelnik Daoud, iščeta svetlobo v človeku.