Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:30 (odpre se čez 11:51).

Amanda Amanda

Carolina Cavalli / Italija, Francija / 2022 / 93 min / podnapisi, italijanščina

V svojem celovečernem prvencu režiserka s stiliziranim avtorskim izrazom izrisuje občutke osamljenosti in odtujenosti, njihovo temačnost pa prežene z absurdom začinjena črna komedija. Naj te film odpelje v nenavadno praznino!

režija in scenarij Carolina Cavalli, igrajo Benedetta Porcaroli, Galatéa Bellugi, Giovanna Mezzogiorno, Michele Bravi, Monica Nappo, distribucija FIVIA – Vojnik 

IMDb

DVD filma je na voljo v naši Knjigarnici.

vsebina

Amanda je nenavadna, samosvoja, nepredvidljiva … in osamljena. Navezovanje stikov z drugimi je zanjo cela drama in pri njenih dobrih dvajsetih se zdi, kot bi življenje nekdo dal na pavzo. Vsakdan ji zapolnjujejo obsesije, kot so zbiranje točk za nagrado v lokalni trgovini in ideja o reševanju ostarelega konja. Še najraje pa se zavije v temo kinoteke ali rejverskih zabav, kjer so vsi videti podobno osamljeni kot ona. Svet si je dokaj enostavno prikrojiti po svoje, a kaj ko se to slej ko prej vrne kot bumerang. Nekega dne pa Amanda obudi spomin na otroško prijateljico Rebecco in se odloči, da bo storila vse, da obudi tudi njuno prijateljstvo.

Režiserka s stiliziranim avtorskim izrazom izrisuje občutke osamljenosti in odtujenosti, temačnost pa prežene z absurdno začinjenim humorjem. V svetu, ki je preplavljen z materialnimi dobrinami in površinskimi stiki, je minimalistična izpraznjenost filmskega prostora in likov odskočna deska za razmislek o svetu in našem bivanju v njem.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dancing Queen Dancing Queen

Aurora Gossé

nedelja, 14. 07. 2024 / 16:45 / Dvorana

Mina se noro zaljubi v slavnega plesalca in začne plesati. Ganljiv družinski plesni film o sledenju lastnim sanjam, o izvirnosti namesto popolnosti.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

nedelja, 14. 07. 2024 / 17:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Železni krempelj The Iron Claw

Sean Durkin

nedelja, 14. 07. 2024 / 19:00 / Dvorana

Tragična resnična zgodba o bratih Von Erich, ki so se v zgodnjih osemdesetih letih pod vodstvom gospodovalnega očeta zapisali med legende profesionalne rokoborbe.