Danes je blagajna odprta od 13:00 do 20:15 (odprto še 01:52, tel: 01 239 22 17).

Aleksandra Aleksandra

Aleksandr Sokurov / Rusija, Francija / 2007 / 95 min / ruščina, čečenščina

Veliki ruski mojster nam s poetičnim dojemanjem življenja kot sanj in obenem kot nočne more predstavi pretresljivo meditacijo o banalnosti vojn in družinskih vezeh, ki jih v nepozabni naslovni vlogi pooseblja znamenita operna diva Galina Višnevska.

Čečenija danes. Aleksandra Nikolajevna obišče svojega vnuka, častnika v ruski vojski. V dneh, ki jih preživi z vnukom, odkrije povsem nov svet. Gre za svet moških, v katerem ni žensk, topline in ne tolažbe. Vsak dan je pust in prazen, ljudje tu ne kažejo čustev ali zanje preprosto nimajo časa in volje. Tu gre vsak dan in vsako uro za vprašanje življenja in smrti. In kljub vsemu temu ljudje tukaj živijo.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Razprodano

Dogodek L'événement

Audrey Diwan

torek, 06. 12. 2022 / 19:30 / Dvorana

Francija, 1963. Obetavna študentka Anne odkrije, da je noseča. Čeprav je splav zakonsko prepovedan, sklene ukrepati, saj hoče sama odločati o svojem telesu in svoji prihodnosti. A izpiti se bližajo, njen trebuh pa povečuje … Film, posnet po romanu Annie Ernaux, je osvojil zlatega leva v Benetkah in nagrado Kinotripove mladinske žirije na Liffu.

Septembrska klasa Septembrska klasa

Igor Šterk

torek, 06. 12. 2022 / 20:15 / Mala dvorana

Dokumentarni film Igorja Šterka je portret generacije, ki se je s področja vse Jugoslavije septembra 1987 zbrala v majhni kasarni na otoku Vis, da bi odslužila 365 dni v JLA.

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

sreda, 07. 12. 2022 / 13:00 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.