Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:10 (odpre se čez 05:27).

Aleksandra Aleksandra

Aleksandr Sokurov / Rusija, Francija / 2007 / 95 min / ruščina, čečenščina

Veliki ruski mojster nam s poetičnim dojemanjem življenja kot sanj in obenem kot nočne more predstavi pretresljivo meditacijo o banalnosti vojn in družinskih vezeh, ki jih v nepozabni naslovni vlogi pooseblja znamenita operna diva Galina Višnevska.

Čečenija danes. Aleksandra Nikolajevna obišče svojega vnuka, častnika v ruski vojski. V dneh, ki jih preživi z vnukom, odkrije povsem nov svet. Gre za svet moških, v katerem ni žensk, topline in ne tolažbe. Vsak dan je pust in prazen, ljudje tu ne kažejo čustev ali zanje preprosto nimajo časa in volje. Tu gre vsak dan in vsako uro za vprašanje življenja in smrti. In kljub vsemu temu ljudje tukaj živijo.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nedolžen L'Innocent

Louis Garrel

nedelja, 02. 04. 2023 / 11:00 / Dvorana

Francoski režiser in igralec Louis Garrel svoje družinske spomine zapakira v domiselno, igrivo in nadvse zabavno mešanico kriminalke in romantične komedije.

Do zmage in naprej Hækkum rána

Guðjón Ragnarsson

nedelja, 02. 04. 2023 / 11:30 / Mala dvorana

Navdihujoč dokumentarec o skupini deklic, ki trenirajo košarko pod vodstvom nekonvencionalnega trenerja, ki pred njih ves čas postavlja nove izzive. Skupaj dosegajo izvrstne rezultate in dekleta postajajo vse bolj samostojne, močne in pripravljene, da spremenijo svet. Toda ali je svet pripravljen nanje?

Blizu Close

Lukas Dhont

nedelja, 02. 04. 2023 / 14:00 / Dvorana

Belgijski režiser Lukas Dhont se po uspešnem prvencu Dekle vrača z rahločutno, presunljivo zgodbo o prijateljstvu med odraščajočima fantoma, filmom »o izgubi nežnosti v svetu, polnem toksične moškosti«. Velika nagrada žirije v Cannesu, nominacija za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec ter dve lovoriki na ljubljanskem Liffu: nagrada Art kino mreže Slovenije in nagrada mladinske žirije Kinotrip.