Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (za danes zaprto).

AGRFT predstavlja AGRFT predstavlja

Slovenija

Projekcija kratkih dokumentarnih filmov študentov 2. letnika Akademije za gledališče, radio, film in televizijo, študijsko leto 2011/2012.

Franček in Otilija
Vid Hajnšek, 2012, 13’41”
Franček in Otilija sta upokojena mariborska kinooperaterja, ki sta doživela zlato dobo in zaton mestnih kinematografov. Nekoč mentor in vajenka, danes še zmeraj tesna prijatelja, redno podoživljata svoje filmske spomine, čeprav kino-sedanjost z njunimi spomini nima več dosti skupnega.

Božji otroci
Domen Martinčič, 2012, 14’07”
Običajen dan dveh najstnikov, Nitje in Aljaža, se začne okoli pete ure zjutraj. Ob obredu, posvečenem Krišni, se zbere vsa družina. Po meditaciji ju čaka pouk – doma. Nitja in Aljaž ne obiskujeta osnovne šole. Dneve preživljata doma na podeželju, v hriboviti Kriški vasi. Ko se Aljaž zaradi čedalje večjega bremena končnih izpitov odloči, da bo začel obiskovati pouk v vaški osnovni šoli, se znajde v drugačnem svetu.

Kdo in kaj
Peter Hvalica, 2012, 22’40”
Kdo in kaj
je zgodba o Mladenu Bogiću, ravnatelju Železniškega muzeja v Ljubljani, in njegovih sodelavcih. Brez ljudi njihovega kova bi lahko o vožnji s parnim vlakom v današnjih časih le sanjali. Film je prikaz njihovega predanega dela.

Benjamin
Katarina Morano, 2012, 28’45”
Film spremlja 12-letnega avtista Benjamina, ki ni ujet v družbene norme in naučene vzorce obnašanja, temveč se ravna po tem, kako čuti. Benjamin je pristen in neposreden, vendar ga okolica pogosto ne razume. Njegova ljubezen so vlaki in številke, zato z mamo Majo veliko časa preživljata na Ljubljanski železniški postaji. Maja je voznica avtobusa – vožnja je hkrati njena sprostitev. Obenem pa je mama povezovalni člen med Benjaminom in njegovim bratom Tadejem, ki ima Benjamina rad, vendar mu je z njim tudi težko.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nad oblaki SpaceBoy

Olivier Pairoux

sobota, 28. 05. 2022 / 14:30 / Dvorana

Je mogoče poleteti nad oblake? Jim in Ema v drzni pustolovščini odkrivata, da je med Zemljo in vesoljem še prostor za odkrivanje. Tudi samega sebe.

Kinobalon / Novo na sporedu

Poletje, ko sem se naučila leteti Leto kada sam naučila da letim

Radivoje Andrić

sobota, 28. 05. 2022 / 16:45 / Dvorana

Z novimi prijatelji, simpatijami in dogodivščinami dobi Sofija sanjske počitnice, pa tudi veliko več od tega, kar si je lahko predstavljala. Poletna komedija je hkrati nežna zgodba o odraščanju in spravi.

Snežni leopard La panthère des neiges

Marie Amiguet & Vincent Munier

sobota, 28. 05. 2022 / 18:45 / Dvorana

Snežni leopard je veliko več kot vizualno čudovit film o eni najredkejših in najbolj izmuzljivih velikih mačk; opazovalni dokumentarec, v katerem je pot pomembnejša od cilja, z nami velikodušno deli užitek odkrivanja. Glasba: Warren Ellis in Nick Cave. Cezar za najboljši dokumentarni film.