Danes je blagajna odprta od 13:00 do 20:15 (odprto še 01:28, tel: 01 239 22 17).

AGRFT predstavlja AGRFT predstavlja

Slovenija

Projekcija kratkih dokumentarnih filmov študentov 2. letnika Akademije za gledališče, radio, film in televizijo, študijsko leto 2011/2012.

Franček in Otilija
Vid Hajnšek, 2012, 13’41”
Franček in Otilija sta upokojena mariborska kinooperaterja, ki sta doživela zlato dobo in zaton mestnih kinematografov. Nekoč mentor in vajenka, danes še zmeraj tesna prijatelja, redno podoživljata svoje filmske spomine, čeprav kino-sedanjost z njunimi spomini nima več dosti skupnega.

Božji otroci
Domen Martinčič, 2012, 14’07”
Običajen dan dveh najstnikov, Nitje in Aljaža, se začne okoli pete ure zjutraj. Ob obredu, posvečenem Krišni, se zbere vsa družina. Po meditaciji ju čaka pouk – doma. Nitja in Aljaž ne obiskujeta osnovne šole. Dneve preživljata doma na podeželju, v hriboviti Kriški vasi. Ko se Aljaž zaradi čedalje večjega bremena končnih izpitov odloči, da bo začel obiskovati pouk v vaški osnovni šoli, se znajde v drugačnem svetu.

Kdo in kaj
Peter Hvalica, 2012, 22’40”
Kdo in kaj
je zgodba o Mladenu Bogiću, ravnatelju Železniškega muzeja v Ljubljani, in njegovih sodelavcih. Brez ljudi njihovega kova bi lahko o vožnji s parnim vlakom v današnjih časih le sanjali. Film je prikaz njihovega predanega dela.

Benjamin
Katarina Morano, 2012, 28’45”
Film spremlja 12-letnega avtista Benjamina, ki ni ujet v družbene norme in naučene vzorce obnašanja, temveč se ravna po tem, kako čuti. Benjamin je pristen in neposreden, vendar ga okolica pogosto ne razume. Njegova ljubezen so vlaki in številke, zato z mamo Majo veliko časa preživljata na Ljubljanski železniški postaji. Maja je voznica avtobusa – vožnja je hkrati njena sprostitev. Obenem pa je mama povezovalni člen med Benjaminom in njegovim bratom Tadejem, ki ima Benjamina rad, vendar mu je z njim tudi težko.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Razprodano

Dogodek L'événement

Audrey Diwan

torek, 06. 12. 2022 / 19:30 / Dvorana

Francija, 1963. Obetavna študentka Anne odkrije, da je noseča. Čeprav je splav zakonsko prepovedan, sklene ukrepati, saj hoče sama odločati o svojem telesu in svoji prihodnosti. A izpiti se bližajo, njen trebuh pa povečuje … Film, posnet po romanu Annie Ernaux, je osvojil zlatega leva v Benetkah in nagrado Kinotripove mladinske žirije na Liffu.

Septembrska klasa Septembrska klasa

Igor Šterk

torek, 06. 12. 2022 / 20:15 / Mala dvorana

Dokumentarni film Igorja Šterka je portret generacije, ki se je s področja vse Jugoslavije septembra 1987 zbrala v majhni kasarni na otoku Vis, da bi odslužila 365 dni v JLA.

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

sreda, 07. 12. 2022 / 13:00 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.