Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (odpre se čez 11:55).

AGRFT predstavlja AGRFT predstavlja

Slovenija

Projekcija kratkih dokumentarnih filmov študentov 2. letnika Akademije za gledališče, radio, film in televizijo, študijsko leto 2011/2012.

Franček in Otilija
Vid Hajnšek, 2012, 13’41”
Franček in Otilija sta upokojena mariborska kinooperaterja, ki sta doživela zlato dobo in zaton mestnih kinematografov. Nekoč mentor in vajenka, danes še zmeraj tesna prijatelja, redno podoživljata svoje filmske spomine, čeprav kino-sedanjost z njunimi spomini nima več dosti skupnega.

Božji otroci
Domen Martinčič, 2012, 14’07”
Običajen dan dveh najstnikov, Nitje in Aljaža, se začne okoli pete ure zjutraj. Ob obredu, posvečenem Krišni, se zbere vsa družina. Po meditaciji ju čaka pouk – doma. Nitja in Aljaž ne obiskujeta osnovne šole. Dneve preživljata doma na podeželju, v hriboviti Kriški vasi. Ko se Aljaž zaradi čedalje večjega bremena končnih izpitov odloči, da bo začel obiskovati pouk v vaški osnovni šoli, se znajde v drugačnem svetu.

Kdo in kaj
Peter Hvalica, 2012, 22’40”
Kdo in kaj
je zgodba o Mladenu Bogiću, ravnatelju Železniškega muzeja v Ljubljani, in njegovih sodelavcih. Brez ljudi njihovega kova bi lahko o vožnji s parnim vlakom v današnjih časih le sanjali. Film je prikaz njihovega predanega dela.

Benjamin
Katarina Morano, 2012, 28’45”
Film spremlja 12-letnega avtista Benjamina, ki ni ujet v družbene norme in naučene vzorce obnašanja, temveč se ravna po tem, kako čuti. Benjamin je pristen in neposreden, vendar ga okolica pogosto ne razume. Njegova ljubezen so vlaki in številke, zato z mamo Majo veliko časa preživljata na Ljubljanski železniški postaji. Maja je voznica avtobusa – vožnja je hkrati njena sprostitev. Obenem pa je mama povezovalni člen med Benjaminom in njegovim bratom Tadejem, ki ima Benjamina rad, vendar mu je z njim tudi težko.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Noč evropskega filma

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

torek, 05. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!