Danes je blagajna odprta od 16:00 do 20:00 (odpre se čez 13:06).
Animateka 2009

9,99 $ $9.99

Tatia Rosenthal / Izrael, Avstralija / 2008 / 78 min / angleščina

Režija: Tatia Rosenthal, Zgodba: po kratkih zgodbah Etgarja Kereta / based on the short stories by Etgar Keret, Scenarij: Etgar Keret, Tatia Rosenthal, Animacija: Daniel Alderson, Yonatan Bereskin, Darren Burgess, Steven Cox, Anthony Elworthy, Jan-Erik Maas, Sharon Parker, Andrew Spilsted, Norman Yeend, Kamera: Susan Stitt, James Lewis and Richard Bradshaw, Glasba: Christopher Bowen, Zvok: Chen Harpaz, Glasovi:Geoffrey Rush, Anthony LaPaglia, Samuel Johnson, Claudia Karvan, Joel Edgerton, Barry Otto, Leanna Walsman, Ben Mendelsohn, Jamie Katsamatsas, Brian Meagan, Producenta: Emile Sherman, Amir Harel, Produkcija: Sherman Pictures, Lama Film

festivali, nagrade Anima Bruselj (najboljši animirani celovečerec), Monstra Lizbona (najboljši animirani celovečerec), MFF Mexico City (nagrada občinstva in nagrada za najboljšo režiserko), MFF Toronto, MFF Pusan, MFF Rim, Mednarodni festival animiranega filma Annecy

IMDb Uradna stran

»Ste se kdaj vprašali, kaj je smisel življenja? Zakaj smo tu? Odgovor na to večno vprašanje imate zdaj pred nosom! Našli ga boste v mali, a neverjetni knjižici, ki vam bo na enostaven način pojasnila, zakaj ste tu! Knjižica, natisnjena na najboljšem papirju, vsebuje sijajne, prefinjene barvne slike, vaša pa je lahko že za pičlih $9.99.« To je oglas, ki popolnoma spremeni življenje brezposelnega 28-letnika Davea Pecka, ki še vedno živi pri starših. V svojem prizadevanju, da bi odkritje predstavil svetu, njegova bizarna pot križa poti nenavadnih sosedov: starca in njegovega nezadovoljnega angela čuvaja, zadolženega čarovnika, mikavne dame, ki so ji všeč še posebej gladki moški, potrtega moža, ki se spoprijatelji s skupino miniaturnih študentskih žurerjev, in malega dečka, ki svoj šparovček v obliki prašička spusti na svobodo. Njihove zgodbe se prepletajo v prevpraševanju postmodernističnega pomena upanja.

$9.99 je celovečerni prvenec v Tel Avivu rojene Tatie Rosenthal. Danes živi in dela v New Yorku, kjer je leta 1998 diplomirala na Tischevi šoli umetnosti Univerze v New Yorku, na oddelku za film in televizijo. Njeni kratki stop-motion animaciji Za en dolar (A Buck’s Worth, 2005) in Sekundno lepilo (Crazy Glue, 1998) sta prepotovali svet in prejeli številne nagrade. Za en dolar, interpretacijo uvodnega prizora filma $9.99, je sprva posnela kot samostojen kratki film, da bi z njim zbrala finančno podporo za celovečerec. Film je bil premierno prikazan na Filmskem festivalu Sundance. Tatia Rosenthal je zanj prejela nagrado Produkcijskega sklada Richard Vague v vrednosti 100.000 $, nagrado Kluba marylandskih producentov ter scenaristično in režijsko štipendijo v Sundanceu.

Etgar Keret je eden najuspešnejših izraelskih pisateljev. Njegove knjige izhajajo v petindvajsetih jezikih in so priznane po vsem svetu. Leta 2007 je Keret sorežiral svoj prvi celovečerni film Meduza (Meduzot), ki je na filmskem festivalu v Cannesu prejel kar tri nagrade, vključno s prestižno Camera D’Or. Istega leta je ameriški celovečerec Izgubljene duše – Ljubezenska zgodba (Wristcutters – A Love Story), posnet po Keretovi knjižni predlogi, prejel nominacijo za nagrado Independent Free Spirit za najboljši celovečerni režijski in scenaristični prvenec. Po Keretovih zgodbah je nastalo že več kot petdeset kratkih filmov. Njegov kratkometražec Pod kožo (Malka Lev Adom) je postal zmagovalec številnih mednarodnih filmskih festivalov, leta 1996 pa je prejel tudi izraelskega oskarja. Keret je poleg koscenarista tudi avtor kratkih zgodb, ki sestavljajo film $9.99.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Samsara Samsara

Lois Patiño

torek, 21. 05. 2024 / 17:00 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.

Suhe trave Kuru Otlar Üstüne

Nuri Bilge Ceylan

torek, 21. 05. 2024 / 19:30 / Dvorana

V filmu turškega mojstra Nurija Bilgeja Ceylana (Zimsko spanje) veličastna, prostrana narava postane kulisa za romaneskni potop v globine človeške duše. Nagrada za najboljšo igralko v Cannesu.

Duhovnica Duhovnica

Maja Prettner

torek, 21. 05. 2024 / 20:00 / Mala dvorana

Film spremlja svobodomiselno evangeličansko duhovnico Jano, ki se sooča z življenjsko dilemo, ali naj zapusti duhovniški poklic.