Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (odpre se čez 14:12).

9:06 9:06

Igor Šterk / Slovenija / 2009 / 71 min / slovenščina

Kriminalistični inšpektor raziskuje skrivnostno smrt. Preiskava se sprevrže v obsesijo, inšpektor se skrivaj preseli v stanovanje umrlega in sčasoma začne prevzemati njegovo identiteto. Veliki zmagovalec Festivala slovenskega filma 2009.

igrajo Igor Samobor, Jana Zupančič, Labina Mitevska, Silva Čušin, distribucija v Sloveniji Cinemania group

IMDb

zgodba
Kriminalistični inšpektor raziskuje skrivnostno smrt. Preiskava se sprevrže v obsesijo, inšpektor se skrivaj preseli v stanovanje umrlega in sčasoma začne prevzemati njegovo identiteto. Veliki zmagovalec Festivala slovenskega filma 2009.

kritike
»9.06 morda ni najboljši slovenski film vseh časov, toda izgleda tako. Slovenski film se je vedno ponašal s tem, da ni žanrski, ampak avtorski, oseben – in bolj osebnega filma, kot je 9.06, v zgodovini slovenskega filma ne boste našli. Toda ironično, 9.06 je triler. Film detekcije. Žanrski film. /…/ 9.06 je film noir, ki hoče na sonce, a se boji, da bo izginil, ker te reči obstajajo le v srcu teme. ZELO ZA.«
– Marcel Štefančič, jr., Mladina

»9:06 se mora gledalec lotiti na enak način kot njegov glavni junak: s forenzično zagnanostjo. Le s pozornim prežanjem na prgišče indicev, ki jih nasuje Šterk, lahko iz medprostorov izbeza manjkajoče koščke sestavljanke. Predvsem pa mora zaupati podobi; na besede skoraj ne more računati. Če že formo najbolj odločilno zaznamujejo prav praznine in vrzeli, pa še večji prepadi zevajo med junaki, ki ne znajo več najti skupnega jezika, še manj pa poloviti črepinj svojih razsutih osebnosti in jih zlepiti v kolikor toliko koherentno celoto. Telo je postalo čisto, klinično, brezimno – prazno mesto v mreži družbenih vlog lahko zapolni kdorkoli. V tem razosebljenem svetu je vsak zamenljiv in nadomestljiv, identitete so fluidne in razpršene, ničesar več ni, kar bi ljudi priklepalo k tlom ali drugega k drugemu. Nihče se noče vezati.«
– Špela Barlič, Ekran

»V 9:06, slovenskem filmu, ki se izmika žanrski opredelitvi, se hladno eleganten policijski film za enega igralca polagoma razvije v intrigantno psihološko detektivko. Scenarist in režiser Igor Šterk in njegov redni soscenarist Siniša Dragin sta ustvarila fascinantno dvorano zrcal, ki med poigravanjem s pojmi krivde, identitete, samomora in naključja postavi več vprašanj, kot ponuja odgovorov. /…/ Samobor, veteranski gledališki igralec, ki močno spominja na Billyja Boba Thorntona, vdahne Dušanu kombinacijo ledene zadržanosti in svetobolja, ki naredi njegovo transformacijo in hrepenenje po drugem življenju popolnoma prepričljiva.«
– Boyd van Hoeij, Variety

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Motoristi The Bikeriders

Jeff Nichols

četrtek, 18. 07. 2024 / 18:30 / Dvorana

Film Jeffa Nicholsa (Zaklonišče, Mud, Loving), navdihnjen s fotografsko študijo chicaških motoristov Dannyja Lyona iz leta 1968, je portret testosteronske, mačistične, z bencinom zapacane in v usnje odete subkulture ameriškega Srednjega zahoda, hkrati pa univerzalna zgodba o iskanju identitete in pripadnosti.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

četrtek, 18. 07. 2024 / 19:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Caravaggieva senca L’ombra di Caravaggio

Michele Placido

četrtek, 18. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

Uporniški in nemiren, pobožen in razuzdan, neodvisen in transgresiven: Caravaggio, kakršnega razkrije Michele Placido, je prekleti umetnik izjemnega talenta; rock zvezda daleč pred svojim časom; upornik brez razloga, ki se mora soočiti s posledicami lahkomiselnega življenja.