Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:45 (odpre se čez 02:48).

9:06 9:06

Igor Šterk / Slovenija / 2009 / 71 min / slovenščina

Kriminalistični inšpektor raziskuje skrivnostno smrt. Preiskava se sprevrže v obsesijo, inšpektor se skrivaj preseli v stanovanje umrlega in sčasoma začne prevzemati njegovo identiteto. Veliki zmagovalec Festivala slovenskega filma 2009.

igrajo Igor Samobor, Jana Zupančič, Labina Mitevska, Silva Čušin, distribucija v Sloveniji Cinemania group

IMDb

zgodba
Kriminalistični inšpektor raziskuje skrivnostno smrt. Preiskava se sprevrže v obsesijo, inšpektor se skrivaj preseli v stanovanje umrlega in sčasoma začne prevzemati njegovo identiteto. Veliki zmagovalec Festivala slovenskega filma 2009.

kritike
»9.06 morda ni najboljši slovenski film vseh časov, toda izgleda tako. Slovenski film se je vedno ponašal s tem, da ni žanrski, ampak avtorski, oseben – in bolj osebnega filma, kot je 9.06, v zgodovini slovenskega filma ne boste našli. Toda ironično, 9.06 je triler. Film detekcije. Žanrski film. /…/ 9.06 je film noir, ki hoče na sonce, a se boji, da bo izginil, ker te reči obstajajo le v srcu teme. ZELO ZA.«
– Marcel Štefančič, jr., Mladina

»9:06 se mora gledalec lotiti na enak način kot njegov glavni junak: s forenzično zagnanostjo. Le s pozornim prežanjem na prgišče indicev, ki jih nasuje Šterk, lahko iz medprostorov izbeza manjkajoče koščke sestavljanke. Predvsem pa mora zaupati podobi; na besede skoraj ne more računati. Če že formo najbolj odločilno zaznamujejo prav praznine in vrzeli, pa še večji prepadi zevajo med junaki, ki ne znajo več najti skupnega jezika, še manj pa poloviti črepinj svojih razsutih osebnosti in jih zlepiti v kolikor toliko koherentno celoto. Telo je postalo čisto, klinično, brezimno – prazno mesto v mreži družbenih vlog lahko zapolni kdorkoli. V tem razosebljenem svetu je vsak zamenljiv in nadomestljiv, identitete so fluidne in razpršene, ničesar več ni, kar bi ljudi priklepalo k tlom ali drugega k drugemu. Nihče se noče vezati.«
– Špela Barlič, Ekran

»V 9:06, slovenskem filmu, ki se izmika žanrski opredelitvi, se hladno eleganten policijski film za enega igralca polagoma razvije v intrigantno psihološko detektivko. Scenarist in režiser Igor Šterk in njegov redni soscenarist Siniša Dragin sta ustvarila fascinantno dvorano zrcal, ki med poigravanjem s pojmi krivde, identitete, samomora in naključja postavi več vprašanj, kot ponuja odgovorov. /…/ Samobor, veteranski gledališki igralec, ki močno spominja na Billyja Boba Thorntona, vdahne Dušanu kombinacijo ledene zadržanosti in svetobolja, ki naredi njegovo transformacijo in hrepenenje po drugem življenju popolnoma prepričljiva.«
– Boyd van Hoeij, Variety

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Ptičje prigode Ptičje prigode

razno

sobota, 04. 02. 2023 / 10:00 / Dvorana

Ptice glasno čivkajo, štrk bo prvič poletel, žolna lovi hrošča, mali ptičici pa nagaja lisica. Likovno in vsebinsko raznolike ptičje prigode za najmlajše, v pozdrav gregorjevemu in pomladi.

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

sobota, 04. 02. 2023 / 11:00 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu. Tri nominacije za oskarja: za film, režijo in izvirni scenarij!

Korzet Corsage

Marie Kreutzer

sobota, 04. 02. 2023 / 14:00 / Dvorana

Režiserka Marie Kreutzer in igralka Vicky Krieps radikalno obračunata z romantičnim mitom o priljubljeni avstrijski cesarici ter »Sisi« oživita kot izrazito sodobno žensko, ki se skuša izviti iz prisilnega jopiča družbenih pričakovanj. Nagrada za najboljšo žensko vlogo v sklopu Posebni pogled festivala v Cannesu.