Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (odpre se čez 12:55).

9:06 9:06

Igor Šterk / Slovenija / 2009 / 71 min / slovenščina

Kriminalistični inšpektor raziskuje skrivnostno smrt. Preiskava se sprevrže v obsesijo, inšpektor se skrivaj preseli v stanovanje umrlega in sčasoma začne prevzemati njegovo identiteto. Veliki zmagovalec Festivala slovenskega filma 2009.

igrajo Igor Samobor, Jana Zupančič, Labina Mitevska, Silva Čušin, distribucija v Sloveniji Cinemania group

IMDb

zgodba
Kriminalistični inšpektor raziskuje skrivnostno smrt. Preiskava se sprevrže v obsesijo, inšpektor se skrivaj preseli v stanovanje umrlega in sčasoma začne prevzemati njegovo identiteto. Veliki zmagovalec Festivala slovenskega filma 2009.

kritike
»9.06 morda ni najboljši slovenski film vseh časov, toda izgleda tako. Slovenski film se je vedno ponašal s tem, da ni žanrski, ampak avtorski, oseben – in bolj osebnega filma, kot je 9.06, v zgodovini slovenskega filma ne boste našli. Toda ironično, 9.06 je triler. Film detekcije. Žanrski film. /…/ 9.06 je film noir, ki hoče na sonce, a se boji, da bo izginil, ker te reči obstajajo le v srcu teme. ZELO ZA.«
– Marcel Štefančič, jr., Mladina

»9:06 se mora gledalec lotiti na enak način kot njegov glavni junak: s forenzično zagnanostjo. Le s pozornim prežanjem na prgišče indicev, ki jih nasuje Šterk, lahko iz medprostorov izbeza manjkajoče koščke sestavljanke. Predvsem pa mora zaupati podobi; na besede skoraj ne more računati. Če že formo najbolj odločilno zaznamujejo prav praznine in vrzeli, pa še večji prepadi zevajo med junaki, ki ne znajo več najti skupnega jezika, še manj pa poloviti črepinj svojih razsutih osebnosti in jih zlepiti v kolikor toliko koherentno celoto. Telo je postalo čisto, klinično, brezimno – prazno mesto v mreži družbenih vlog lahko zapolni kdorkoli. V tem razosebljenem svetu je vsak zamenljiv in nadomestljiv, identitete so fluidne in razpršene, ničesar več ni, kar bi ljudi priklepalo k tlom ali drugega k drugemu. Nihče se noče vezati.«
– Špela Barlič, Ekran

»V 9:06, slovenskem filmu, ki se izmika žanrski opredelitvi, se hladno eleganten policijski film za enega igralca polagoma razvije v intrigantno psihološko detektivko. Scenarist in režiser Igor Šterk in njegov redni soscenarist Siniša Dragin sta ustvarila fascinantno dvorano zrcal, ki med poigravanjem s pojmi krivde, identitete, samomora in naključja postavi več vprašanj, kot ponuja odgovorov. /…/ Samobor, veteranski gledališki igralec, ki močno spominja na Billyja Boba Thorntona, vdahne Dušanu kombinacijo ledene zadržanosti in svetobolja, ki naredi njegovo transformacijo in hrepenenje po drugem življenju popolnoma prepričljiva.«
– Boyd van Hoeij, Variety

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Noč evropskega filma

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

torek, 05. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!