Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:30 (odprto še 11 minut, tel: 01 239 22 17).
22. LIFFe v Kinodvoru

17 deklet 17 Girls

Delphine Coulin / Francija / 2011 / 90 min

Nenavadna, pa vendar resnična zgodba o skupini mladostnic, ki se odločijo, da bodo istočasno zanosile. Ta odločitev pa je le težko razumljiva za njihovo okolico …

režija Delphine Coulin, Muriel Coulin, scenarij Delphine Coulin, Muriel Coulin, fotografija Jean-Luis Vialard, zvok Olivier Mauvezin, montaža Guy Lecorne, igrajo Louise Grinberg (Camille), Juliette Darche (Julia), Roxane Duran (Florence), Esther Garrel (Flavie), Yara Pilartz (Clémentine), Solène Rigot (Mathilde), Noémie Lvovsky (šolska medicinska sestra), Florence Thomassin (Camillina mama)

festivali, nagrade Cannes 2011 – Teden kritike

Nenavadna, pa vendar resnična zgodba o skupini mladostnic, ki se odločijo, da bodo istočasno zanosile. Ta odločitev pa je le težko razumljiva za njihovo okolico …

V majhnem mestu ob Atlantiku se sedemnajst najstnic odloči, da bodo naenkrat zanosile. Odrasli ne razumejo njihove nenavadne odločitve, fantje pa še toliko manj. Zakaj so se dekleta z iste gimnazije tako zgodaj odločila za otroke? Film je posnet po resničnem dogodku.

Delphine in Muriel Coulin
Delphine in Muriel Coulin sta skupaj posneli že pet kratkih filmov, za katere sta prejeli številne mednarodne nagrade, film 17 deklet pa je njun prvi celovečerec. Delphine se poleg snemanja filmov ukvarja tudi s pisanjem romanov, Muriel pa s snemanjem dokumentarcev.

»To so mesta, za katera pravijo, da ne obljubljajo prihodnosti, vendar pa nudijo obzorje, obzorje oceana, ki je ogromno. Ljudje odhajajo, saj jih kliče daljava. Zanimala naju je razdvojenost med utesnjenim življenjem, ki je tem dekletom na voljo, in med sanjami, ki jih ponujajo velike širjave oceana.«
– Delphine in Muriel Coulin

filmografija
1997 Il faut imaginer Sizyphe heureux (kratki)
2000 Souffle (kratki)
2002 Germain (kratki)
2002 Roue libre (kratki)
2009 Seydou (kratki)
2011 17 filles (17 Girls/17 deklet)

 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Osem gorà Le otto montagne

Felix van Groeningen, Charlotte Vandermeersch

sreda, 01. 02. 2023 / 20:30 / Dvorana

Nežno in intimno odo prijateljstvu, postavljeno pred veličastno pokrajino italijanskih Alp, sta po veliki italijanski knjižni uspešnici Paola Cognettija posnela Belgijca Felix Van Groeningen (Alabama Monroe, Lepi fant) in Charlotte Vandermeersch. Nagrada žirije v Cannesu.

Po soncu Aftersun

Charlotte Wells

četrtek, 02. 02. 2023 / 14:45 / Dvorana

Režiserko je brskanje po starih družinskih albumih navdihnilo k razmisleku o tem, kako morda nikoli ne bomo zares razumeli kompleksnega notranjega življenja ljudi, ki jih imamo radi. Njen globoko osebni, slogovno izvirni in ganljivi celovečerni prvenec je navdušil kritike na festivalu v Cannesu in se uvrstil na številne lestvice najboljših filmov leta 2022.

Alcarràs Alcarràs

Carla Simón

četrtek, 02. 02. 2023 / 17:00 / Dvorana

Katalonska režiserka z nami deli radosti in tegobe družine pridelovalcev breskev, ki se sooča z negotovo prihodnostjo. Dobitnik zlatega medveda na Berlinalu.