Danes je blagajna odprta od 14:15 do 20:30 (za danes zaprto).
22. LIFFe v Kinodvoru

17 deklet 17 Girls

Delphine Coulin / Francija / 2011 / 90 min

Nenavadna, pa vendar resnična zgodba o skupini mladostnic, ki se odločijo, da bodo istočasno zanosile. Ta odločitev pa je le težko razumljiva za njihovo okolico …

režija Delphine Coulin, Muriel Coulin, scenarij Delphine Coulin, Muriel Coulin, fotografija Jean-Luis Vialard, zvok Olivier Mauvezin, montaža Guy Lecorne, igrajo Louise Grinberg (Camille), Juliette Darche (Julia), Roxane Duran (Florence), Esther Garrel (Flavie), Yara Pilartz (Clémentine), Solène Rigot (Mathilde), Noémie Lvovsky (šolska medicinska sestra), Florence Thomassin (Camillina mama)

festivali, nagrade Cannes 2011 – Teden kritike

Nenavadna, pa vendar resnična zgodba o skupini mladostnic, ki se odločijo, da bodo istočasno zanosile. Ta odločitev pa je le težko razumljiva za njihovo okolico …

V majhnem mestu ob Atlantiku se sedemnajst najstnic odloči, da bodo naenkrat zanosile. Odrasli ne razumejo njihove nenavadne odločitve, fantje pa še toliko manj. Zakaj so se dekleta z iste gimnazije tako zgodaj odločila za otroke? Film je posnet po resničnem dogodku.

Delphine in Muriel Coulin
Delphine in Muriel Coulin sta skupaj posneli že pet kratkih filmov, za katere sta prejeli številne mednarodne nagrade, film 17 deklet pa je njun prvi celovečerec. Delphine se poleg snemanja filmov ukvarja tudi s pisanjem romanov, Muriel pa s snemanjem dokumentarcev.

»To so mesta, za katera pravijo, da ne obljubljajo prihodnosti, vendar pa nudijo obzorje, obzorje oceana, ki je ogromno. Ljudje odhajajo, saj jih kliče daljava. Zanimala naju je razdvojenost med utesnjenim življenjem, ki je tem dekletom na voljo, in med sanjami, ki jih ponujajo velike širjave oceana.«
– Delphine in Muriel Coulin

filmografija
1997 Il faut imaginer Sizyphe heureux (kratki)
2000 Souffle (kratki)
2002 Germain (kratki)
2002 Roue libre (kratki)
2009 Seydou (kratki)
2011 17 filles (17 Girls/17 deklet)

 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Interesno območje The Zone of Interest

Jonathan Glazer

torek, 05. 03. 2024 / 16:20 / Dvorana

Britanski režiser Jonathan Glazer (Pod kožo) raziskuje najtemnejšo plat človeške narave. Velika nagrada žirije v Cannesu.

Adamant Sur l'Adamant

Nicolas Philibert

torek, 05. 03. 2024 / 17:30 / Mala dvorana

Skupaj s francoskim dokumentaristom Nicolasom Philibertom se vkrcamo na nenavadno ladjo, pribežališče za odrasle z duševnimi motnjami, da bi v družbi presenetljivo nadarjenih in iskrivih posameznikov razmišljali o skupnosti, svobodi in pomenu umetnosti v vsakdanjem življenju. Topli in rahločutni film, ki podira meje med ‘nami’ in ‘njimi’, je osvojil glavno nagrado na zadnjem Berlinalu.

Ne misli, da bo kdaj mimo Ne misli, da bo kdaj mimo

Tomaž Grom

torek, 05. 03. 2024 / 18:45 / Dvorana

»Želel sem zorni kot, ki napeljuje na neko drugo prisotnost, ki ni prisotnost človeka, ki gleda, stoji, hodi. Film ima podnaslov: 25. 4.–26. 1. To sta datuma smrti in rojstva mojega sina. Zame dva pomembna mejnika. To sta tudi začetek in konec snemanja. Vmes je točno devet mesecev.« – Tomaž Grom