Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (za danes zaprto).
22. LIFFe v Kinodvoru

17 deklet 17 Girls

Delphine Coulin / Francija / 2011 / 90 min

Nenavadna, pa vendar resnična zgodba o skupini mladostnic, ki se odločijo, da bodo istočasno zanosile. Ta odločitev pa je le težko razumljiva za njihovo okolico …

režija Delphine Coulin, Muriel Coulin, scenarij Delphine Coulin, Muriel Coulin, fotografija Jean-Luis Vialard, zvok Olivier Mauvezin, montaža Guy Lecorne, igrajo Louise Grinberg (Camille), Juliette Darche (Julia), Roxane Duran (Florence), Esther Garrel (Flavie), Yara Pilartz (Clémentine), Solène Rigot (Mathilde), Noémie Lvovsky (šolska medicinska sestra), Florence Thomassin (Camillina mama)

festivali, nagrade Cannes 2011 – Teden kritike

Nenavadna, pa vendar resnična zgodba o skupini mladostnic, ki se odločijo, da bodo istočasno zanosile. Ta odločitev pa je le težko razumljiva za njihovo okolico …

V majhnem mestu ob Atlantiku se sedemnajst najstnic odloči, da bodo naenkrat zanosile. Odrasli ne razumejo njihove nenavadne odločitve, fantje pa še toliko manj. Zakaj so se dekleta z iste gimnazije tako zgodaj odločila za otroke? Film je posnet po resničnem dogodku.

Delphine in Muriel Coulin
Delphine in Muriel Coulin sta skupaj posneli že pet kratkih filmov, za katere sta prejeli številne mednarodne nagrade, film 17 deklet pa je njun prvi celovečerec. Delphine se poleg snemanja filmov ukvarja tudi s pisanjem romanov, Muriel pa s snemanjem dokumentarcev.

»To so mesta, za katera pravijo, da ne obljubljajo prihodnosti, vendar pa nudijo obzorje, obzorje oceana, ki je ogromno. Ljudje odhajajo, saj jih kliče daljava. Zanimala naju je razdvojenost med utesnjenim življenjem, ki je tem dekletom na voljo, in med sanjami, ki jih ponujajo velike širjave oceana.«
– Delphine in Muriel Coulin

filmografija
1997 Il faut imaginer Sizyphe heureux (kratki)
2000 Souffle (kratki)
2002 Germain (kratki)
2002 Roue libre (kratki)
2009 Seydou (kratki)
2011 17 filles (17 Girls/17 deklet)

 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Franckina juha La soupe de Franzy

razno

sobota, 01. 10. 2022 / 10:00 / Dvorana

Kuhamo, režemo, sekljamo, z odločnostjo in predanostjo malčka premikamo skale in zapojemo nežno pesmico, ko damo volnenega medvedka spat. Program likovno bogatih kratkih animiranih filmov s svetovno priznanega festivala animiranega filma Annecy, primernega za gledalce vseh starosti.

Najboljši rojstni dan Best Birthday Ever

Michael Ekbladh

sobota, 01. 10. 2022 / 15:45 / Dvorana

Vsak otrok ima rad svoj rojstni dan in nepričakovane dogodivščine! Družinski animirani film je primeren tudi za mlajše otroke in za prvo izkušnjo celovečernega filma.

Moonage Daydream Moonage Daydream

Brett Morgen

sobota, 01. 10. 2022 / 17:45 / Dvorana

Film, ki se izmika žanrskim oznakam, nas odpelje na osupljivo avdiovizualno popotovanje skozi življenje in delo Davida Bowieja, enega najbolj plodovitih, vplivnih in neulovljivih umetnikov našega časa. Premiera na zadnjem festivalu v Cannesu.