The Box Office is open from 13:20 till 22:15 (open for another 04:39, phone: +386 1 239 22 17).

Spletni šolski katalog je seznam filmov za otroke in mlade, ki jih priporočamo za ogled v Kinodvorovem šolskem programu. Priporočeni filmi za vrtce in šole so na voljo za predvajanje v Kinodvoru in drugih kinematografih Art kino mreže. Seznam posodabljamo sproti, novosti pa najdete v tiskanem Šolskem katalogu, ki izide v avgustu. Če bi ga želeli brezplačno prejeti, nam pišite.

Pri iskanju gradiv si lahko pomagate s starostnimi skupinami:
V … priporočamo za predšolske otroke | OŠ/1 … priporočamo za učence v 1. triletju osnovne šole | OŠ/2 … priporočamo za učence v 2. triletju osnovne šole | OŠ/3 … priporočamo za učence v 3. triletju osnovne šole | SŠ … priporočamo za dijake in študente
OŠ/3

Izbor slovenskih kratkih kinotečnih filmov Izbor slovenskih kratkih kinotečnih filmov

razno / Slovenia / 2023 / 60 min / Slovene subtitles, Slovene

SŠ, OŠ/3

No Dogs or Italians Allowed Interdit aux chiens et aux Italiens

Alain Ughetto / France, Italy, Portugal, Switzerland, Belgium / 2022 / 70 min / French

The film is conceived as a fictional dialogue with Cesira, the director’s grandmother, whom he asks everything he would have liked to know. A testimony to the experiences of these generations of Italian migrants and a tribute to their courage.

 

SŠ, OŠ/3

I Am Greta I Am Greta

Nathan Grossman / Sweden / 2020 / 98 min / Swedish, English

Starting with her one-person school strike for climate action outside the Swedish Parliament, Grossman follows Greta Thunberg—a shy student with Asperger’s—in her rise to prominence and her galvanising global impact as she sparks school strikes around the world. The film culminates with her extraordinary wind-powered voyage across the Atlantic Ocean to speak at the UN Climate Action Summit in New York City.

Film ima dodatno gradivo.
OŠ/2, OŠ/3

The Invisible Boy Il ragazzo invisibile

Gabriele Salvatores / Italy, France / 2014 / 100 min / Slovene subtitles, Italian / 9+

SŠ, OŠ/3

A Trip Izlet

Nejc Gazvoda / Slovenia / 2011 / 85 min / Slovene / 14+

Film ima dodatno gradivo.