Danes je blagajna odprta od 14:45 do 21:00 (odpre se čez 08:54).
Zimski počitniški dvojček: Film Ledeni zmaj in delavnica

Zimski počitniški dvojček: Film Ledeni zmaj in delavnica

Zimski počitniški dvojček: Film Ledeni zmaj in delavnica 8+

Najprej si bomo ogledali film Ledeni zmaj in se nato odpravili proti Prirodoslovnemu muzeju Slovenije, kjer nas čaka naravoslovna delavnica o skupnostih pri živalih (kiti, delfini, svizci, čebele). Spoznali bomo, da tudi v živalskem svetu med člani družine, tropa ali jate vladajo odnosi, ki so ključni za njihovo preživetje. Izdelali bomo mobile (obešanke) z družinskimi člani različnih živalskih skupin. Cena počitniškega dvojčka je 6.50 EUR (vstopnica za film 4 EUR in vstopnica za delavnico 2,50 EUR). Število udeležencev je omejeno, prijave zbiramo na kinobalon@kinodvor.org. Prednost pri udeležbi imajo člani Kluba Kinobalon.

Aktualno

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

petek, 31. 03. 2023 / 15:45 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu. Tri nominacije za oskarja: za film, režijo in izvirni scenarij!

Blizu Close

Lukas Dhont

petek, 31. 03. 2023 / 18:45 / Dvorana

Belgijski režiser Lukas Dhont se po uspešnem prvencu Dekle vrača z rahločutno, presunljivo zgodbo o prijateljstvu med odraščajočima fantoma, filmom »o izgubi nežnosti v svetu, polnem toksične moškosti«. Velika nagrada žirije v Cannesu, nominacija za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec ter dve lovoriki na ljubljanskem Liffu: nagrada Art kino mreže Slovenije in nagrada mladinske žirije Kinotrip.

Ljubezni Patricie Highsmith Loving Highsmith

Eva Vitija

petek, 31. 03. 2023 / 20:00 / Mala dvorana

Film, temelječ na pisateljičinih osebnih zapisih ter pričevanjih njenih ljubimk in družine, odstira nov pogled na življenje in delo slovite avtorice psiholoških trilerjev.