Danes je blagajna odprta od 14:45 do 21:00 (odpre se čez 08:52).
Zimski počitniški dvojček: delavnica lutkovnega animiranega filma

Zimski počitniški dvojček: delavnica lutkovnega animiranega filma

Zimski počitniški dvojčki
Prijava na delavnico je obvezna, saj je število udeležencev omejeno: kinobalon@kinodvor.org (prijavite se lahko na vse ali na posamično delavnico).

24. 2., od 9:00 do 14:00, Kinodvor – VSA MESTA SO ZASEDENA
Bacek Jon film in delavnica lutkovnega animiranega filma 9+
Ob 9. uri se bomo najprej seznanili z delovanjem britanskega studia Aardman, kjer imajo že dolgo tradicijo izdelovanja lutkovnih animiranih filmov. Nato si bomo ogledali njihov zadnji lutkovni film, Bacek Jon film. Sledi delavnica lutkovnega animiranega filma. Mentorici: Andreja Goetz in Petra Gajžler.
Cena vstopnice za film je 2,50 evra, delavnica pa je brezplačna.

Aktualno

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

petek, 31. 03. 2023 / 15:45 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu. Tri nominacije za oskarja: za film, režijo in izvirni scenarij!

Blizu Close

Lukas Dhont

petek, 31. 03. 2023 / 18:45 / Dvorana

Belgijski režiser Lukas Dhont se po uspešnem prvencu Dekle vrača z rahločutno, presunljivo zgodbo o prijateljstvu med odraščajočima fantoma, filmom »o izgubi nežnosti v svetu, polnem toksične moškosti«. Velika nagrada žirije v Cannesu, nominacija za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec ter dve lovoriki na ljubljanskem Liffu: nagrada Art kino mreže Slovenije in nagrada mladinske žirije Kinotrip.

Ljubezni Patricie Highsmith Loving Highsmith

Eva Vitija

petek, 31. 03. 2023 / 20:00 / Mala dvorana

Film, temelječ na pisateljičinih osebnih zapisih ter pričevanjih njenih ljubimk in družine, odstira nov pogled na življenje in delo slovite avtorice psiholoških trilerjev.