Danes je blagajna odprta od 15:45 do 20:45 (odprto še 01:37, tel: 01 239 22 17).
Volkovi v Sloveniji

Volkovi v Sloveniji

Kako živijo volčji tropi v Sloveniji? Koliko jih je in kje so? Je volk res človeku nevarna žival?

Biolog Miha Krofel je poznavalec volkov in drugih zveri v Sloveniji. V predavanju nam bo predstavil življenje volčjih tropov pri nas in lastnosti volka. Miha je poln osupljivih zgodb o srečanjih z volkovi in del teh bo delil tudi z nami. 

Miha Krofel je trenutno zaposlen kot raziskovalec na Oddelku za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire ter na Oddelku za biologijo. Sodeluje pri več raziskovalnih projektih divjih živali v Evropi in Afriki, tudi pri projektu SloWolf, pri katerem je zadolžen predvsem za spremljanje populacije, odlov in telemetrijo volkov ter raziskovanje plenjenja. V prostem času se najraje posveča potovanjem in naravoslovni fotografiji. Je tudi predsednik društva Dinaricum.

 

Aktualno

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

ponedeljek, 11. 12. 2023 / 20:45 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

torek, 12. 12. 2023 / 19:45 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 12. 12. 2023 / 20:45 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.