Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (odprto še 03:38, tel: 01 239 22 17).
Volkovi v Sloveniji

Volkovi v Sloveniji

Kako živijo volčji tropi v Sloveniji? Koliko jih je in kje so? Je volk res človeku nevarna žival?

Biolog Miha Krofel je poznavalec volkov in drugih zveri v Sloveniji. V predavanju nam bo predstavil življenje volčjih tropov pri nas in lastnosti volka. Miha je poln osupljivih zgodb o srečanjih z volkovi in del teh bo delil tudi z nami. 

Miha Krofel je trenutno zaposlen kot raziskovalec na Oddelku za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire ter na Oddelku za biologijo. Sodeluje pri več raziskovalnih projektih divjih živali v Evropi in Afriki, tudi pri projektu SloWolf, pri katerem je zadolžen predvsem za spremljanje populacije, odlov in telemetrijo volkov ter raziskovanje plenjenja. V prostem času se najraje posveča potovanjem in naravoslovni fotografiji. Je tudi predsednik društva Dinaricum.

 

Aktualno

Vsa ta lepota in prelivanje krvi All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras

nedelja, 05. 02. 2023 / 17:30 / Mala dvorana

Globoko osebni in hkrati izrazito politični dokumentarec Laure Poitras (Citizenfour) raziskuje neločljivo povezanost med aktivizmom ter življenjem in umetniškim delom Nan Goldin, ene najvidnejših svetovnih fotografinj. Zlati lev za najboljši film na lanskem festivalu v Benetkah.

Neskončnost L'immensità

Emanuele Crialese

nedelja, 05. 02. 2023 / 19:00 / Dvorana

Film, navdihnjen z režiserjevimi spomini na otroštvo, je zgodba o družini: o hčerki Adriani, ki ima raje, da jo kličejo s fantovskim imenom, ter njeni materi Clari, svobodomiselni in nekonvencionalni ženski, ujeti v zakon brez ljubezni. Dramo, ki jo spremljajo melodije italijanskih popevk iz sedemdesetih let, je zrežiral Emanuele Crialese (Grazijin otok, Zlata vrata, Terraferma), glavno vlogo pa je odigrala vedno čudovita Penélope Cruz.

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

nedelja, 05. 02. 2023 / 21:15 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu. Tri nominacije za oskarja: za film, režijo in izvirni scenarij!