Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (odpre se čez 01:11).
Volkovi v Sloveniji

Volkovi v Sloveniji

Kako živijo volčji tropi v Sloveniji? Koliko jih je in kje so? Je volk res človeku nevarna žival?

Biolog Miha Krofel je poznavalec volkov in drugih zveri v Sloveniji. V predavanju nam bo predstavil življenje volčjih tropov pri nas in lastnosti volka. Miha je poln osupljivih zgodb o srečanjih z volkovi in del teh bo delil tudi z nami. 

Miha Krofel je trenutno zaposlen kot raziskovalec na Oddelku za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire ter na Oddelku za biologijo. Sodeluje pri več raziskovalnih projektih divjih živali v Evropi in Afriki, tudi pri projektu SloWolf, pri katerem je zadolžen predvsem za spremljanje populacije, odlov in telemetrijo volkov ter raziskovanje plenjenja. V prostem času se najraje posveča potovanjem in naravoslovni fotografiji. Je tudi predsednik društva Dinaricum.

 

Aktualno

Šola čarobnih živali 2 Die Schule der magischen Tiere 2

Sven Unterwaldt Jr.

sobota, 20. 07. 2024 / 16:15 / Dvorana

Prisrčna pustolovščina, postavljena v nenavadno šolo, kjer so otroci deležni čarobnega sveta živali.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

sobota, 20. 07. 2024 / 18:30 / Dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Nadomestna projekcija

Furiosa: Del sage Pobesneli Max Furiosa: A Mad Max Saga

George Miller

sobota, 20. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

V predzgodbi Ceste besa mlado Furioso iz zelene dežele izobilja ugrabi motoristična tolpa pod vodstvom psihopatskega Dementusa. Pri prečkanju puščave naletijo na Citadelo, ki ji vlada Nesmrtni Joe. Medtem ko se tirana borita za prevlado, Furiosa besno išče način, kako bi se vrnila domov …