Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (odprto še 03:27, tel: 01 239 22 17).
Volkovi v Sloveniji

Volkovi v Sloveniji

Kako živijo volčji tropi v Sloveniji? Koliko jih je in kje so? Je volk res človeku nevarna žival?

Biolog Miha Krofel je poznavalec volkov in drugih zveri v Sloveniji. V predavanju nam bo predstavil življenje volčjih tropov pri nas in lastnosti volka. Miha je poln osupljivih zgodb o srečanjih z volkovi in del teh bo delil tudi z nami. 

Miha Krofel je trenutno zaposlen kot raziskovalec na Oddelku za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire ter na Oddelku za biologijo. Sodeluje pri več raziskovalnih projektih divjih živali v Evropi in Afriki, tudi pri projektu SloWolf, pri katerem je zadolžen predvsem za spremljanje populacije, odlov in telemetrijo volkov ter raziskovanje plenjenja. V prostem času se najraje posveča potovanjem in naravoslovni fotografiji. Je tudi predsednik društva Dinaricum.

 

Aktualno

Kinodvorišče / Prestavljeno v Dvorano

Pariz, 13. okrožje Les Olympiades

Jacques Audiard

četrtek, 07. 07. 2022 / 21:30 / Kinodvorišče

Film Jacquesa Audiarda (Prerok, Rja in kost) je zgodba o ljubezni, seksu in prijateljstvu v času družabnih omrežij.

Sončni zaton Sundown

Michel Franco

petek, 08. 07. 2022 / 19:00 / Dvorana

Večkrat nagrajeni režiser Michel Franco, znan po pronicljivih in provokativnih študijah posameznikov in družb pod pritiskom, spremlja Tima Rotha na eksistencialnem popotovanju pod žgočim mehiškim soncem.

Francoska zveza The French Connection

William Friedkin

petek, 08. 07. 2022 / 21:30 / Kinodvorišče

Prižgali so kamere, vžgali avto in speljali. Na polno. In Hickman je potem 26 ulic predrvel s hitrostjo 145 kilometrov na uro – divjal je skozi rdeče luči, pritiskal pedale, zaviral in zavijal, norel skozi promet, brez dovoljenj, brez zaščite, smrtno nevarno. Tega ne bi nikoli odobril noben studio. “Ogrozil sem življenja ljudi,” pravi Friedkin. Toda s tem je pokazal obsedenost, kakršno v Francoski zvezi izkazuje Popeye. In kakršno v Melvillovem Moby-Dicku izkazuje kapitan Ahab. In kakršno v Conradovem Srcu teme izkazuje polkovnik Kurtz. Brez te obsedenosti ni umetnosti.