Danes je blagajna odprta od 14:15 do 20:30 (za danes zaprto).
Srhljiva maska

Srhljiva maska

od 11:45 do 13:30
Srhljiva maska
Če si zbral/a pogum za ogled filma Kubo in dve struni, potem si zaslužiš nagrado! Vabimo te na delavnico maskiranja, kjer se lahko preleviš v najbolj strašno faco noči čarovnic, z globokimi ranami s črvi, ali pa v skrivnostnega japonskega samuraja. Z nami bo ekipa Cosmic Glitch. Ob ogledu filma je delavnica brezplačna, prijave na kinobalon@kinodvor.org.

 

Aktualno

Interesno območje The Zone of Interest

Jonathan Glazer

torek, 05. 03. 2024 / 16:20 / Dvorana

Britanski režiser Jonathan Glazer (Pod kožo) raziskuje najtemnejšo plat človeške narave. Velika nagrada žirije v Cannesu.

Adamant Sur l'Adamant

Nicolas Philibert

torek, 05. 03. 2024 / 17:30 / Mala dvorana

Skupaj s francoskim dokumentaristom Nicolasom Philibertom se vkrcamo na nenavadno ladjo, pribežališče za odrasle z duševnimi motnjami, da bi v družbi presenetljivo nadarjenih in iskrivih posameznikov razmišljali o skupnosti, svobodi in pomenu umetnosti v vsakdanjem življenju. Topli in rahločutni film, ki podira meje med ‘nami’ in ‘njimi’, je osvojil glavno nagrado na zadnjem Berlinalu.

Ne misli, da bo kdaj mimo Ne misli, da bo kdaj mimo

Tomaž Grom

torek, 05. 03. 2024 / 18:45 / Dvorana

»Želel sem zorni kot, ki napeljuje na neko drugo prisotnost, ki ni prisotnost človeka, ki gleda, stoji, hodi. Film ima podnaslov: 25. 4.–26. 1. To sta datuma smrti in rojstva mojega sina. Zame dva pomembna mejnika. To sta tudi začetek in konec snemanja. Vmes je točno devet mesecev.« – Tomaž Grom