Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:20 (za danes zaprto).
Spoznajmo sove

Spoznajmo sove

So sove stalnice ali selivke? Kako velika je največja sova pri nas? Kaj pa najmanjša? Je res, da je let sove povsem neslišen? Ali lahko izvemo, kaj je sova pojedla? Projekciji filma Sova in miška, ki se prične ob 16:00, bo sledil pogovor z Nežo Kocjan, članico Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije. Po pogovoru v Dvorani, bomo v Kavarni izdelali tudi prstne lutke. 

Aktualno

Zbudi me Zbudi me

Marko Šantić

nedelja, 14. 04. 2024 / 11:00 / Dvorana

Nadvse aktualna zgodba o ksenofobiji, kolektivni izgubi spomina in iskanju novih začetkov. Dobitnik petih vesen na zadnjem Festivalu slovenskega filma, tudi za najboljši celovečerec.

Široko in Kraljestvo vetrov Sirocco et le Royaume des courants d’air

Benoît Chieux

nedelja, 14. 04. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirana uspešnica, ki gradi mostove med poezijo in filmi studia Ghibli, z očarljivmi vizualijami, ki spominjajo na Beatlesovo Rumeno podmornico. Epska sanjska pustolovščina bo celotno družino odpeljala na nepozabno potovanje.

Dunja in princesa iz Alepa Dounia et la princesse d'Alep

Marya Zarif, André Kadi

nedelja, 14. 04. 2024 / 14:30 / Dvorana

Osupljivo čustveno in vizualno popotovanje v Sirijo skozi pripoved šestletne deklice Dunje. Otroška perspektiva resni temi doda očarljivo mešanico pesmi, dišav in čarobnih moči, hkrati pa vzbuja upanje v moč solidarnosti državljanov sveta.