Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (odprto še 02:24, tel: 01 239 22 17).
Prvomajski počitniški dvojček: Titeuf in stripovska delavnica 8+

Prvomajski počitniški dvojček: Titeuf in stripovska delavnica 8+

Ob 10:00 uri si bomo v Kinodvoru ogledali film o slavnem stripovskem junaku Titeufu in se po filmu odpravili v MSUM na stripovsko delavnico, ki bo potekala od 12. do 14. ure. Delavnico bo vodil Andrej Štular.

Cena počitniškega dvojčka je 6 EUR (vstopnica za film 4 EUR in vstopnica za delavnico 2 EUR). Število udeležencev je omejeno, prijave sprejemamo na kinobalon@kinodvor.org.

Aktualno

Neskončnost L'immensità

Emanuele Crialese

nedelja, 05. 02. 2023 / 19:00 / Dvorana

Film, navdihnjen z režiserjevimi spomini na otroštvo, je zgodba o družini: o hčerki Adriani, ki ima raje, da jo kličejo s fantovskim imenom, ter njeni materi Clari, svobodomiselni in nekonvencionalni ženski, ujeti v zakon brez ljubezni. Dramo, ki jo spremljajo melodije italijanskih popevk iz sedemdesetih let, je zrežiral Emanuele Crialese (Grazijin otok, Zlata vrata, Terraferma), glavno vlogo pa je odigrala vedno čudovita Penélope Cruz.

Vsa ta lepota in prelivanje krvi All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras

nedelja, 05. 02. 2023 / 20:00 / Mala dvorana

Globoko osebni in hkrati izrazito politični dokumentarec Laure Poitras (Citizenfour) raziskuje neločljivo povezanost med aktivizmom ter življenjem in umetniškim delom Nan Goldin, ene najvidnejših svetovnih fotografinj. Zlati lev za najboljši film na lanskem festivalu v Benetkah.

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

nedelja, 05. 02. 2023 / 21:15 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu. Tri nominacije za oskarja: za film, režijo in izvirni scenarij!