Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:30 (odpre se čez 05:27).
Politični videospot

Politični videospot

V tokratnem večeru Podoba-Glasba v živo bomo preučili načine, kako se je pojem političnega v zadnjih letih najvidneje prebil tudi v glasbeni video. Z Maticem Majcnom.

Če omenimo glasbeni videospot in politiko v enem stavku, bi morda pomislili, da gre za precej ponesrečeno kombinacijo. Če za omembe vreden politični angažma v umetnosti štejemo resne, poglobljene estetske prakse, pa videospot še vedno vztraja predvsem kot orodje promocije glasbene podlage. Pa vendar – tudi v svetu videospotov je pojem političnega skozi dela nekaterih vidnih režiserjev občasno močno stopil v ospredje.

V tokratnem večeru ‘Podoba-Glasba v živo’ se bomo v dobri uri posvetili prav prepletu teh dveh elementov ter preučili načine, kako se je pojem političnega v zadnjih letih najvidneje prebil tudi v glasbeni video. Ogledali si bomo videospote izvajalcev, kot so PJ Harvey, Rage Against the Machine, UNKLE, M.I.A., Die Antwoord ter režiserjev Jonathana Glazerja, Romaina Gavrasa, Hypea Williamsa in ostalih.

Aktualno

Poletje, ko sem se naučila leteti Leto kada sam naučila da letim

Radivoje Andrić

sobota, 02. 07. 2022 / 16:30 / Dvorana

Z novimi prijatelji, simpatijami in dogodivščinami dobi Sofija sanjske počitnice, pa tudi veliko več od tega, kar si je lahko predstavljala. Poletna komedija je hkrati nežna zgodba o odraščanju in spravi.

Pariz, 13. okrožje Les Olympiades

Jacques Audiard

sobota, 02. 07. 2022 / 18:30 / Dvorana

Film Jacquesa Audiarda (Prerok, Rja in kost) je zgodba o ljubezni, seksu in prijateljstvu v času družabnih omrežij.

Antigona - Kako si upamo! Antigona - Kako si upamo!

Jani Sever

sobota, 02. 07. 2022 / 19:30 / Mala dvorana

Dokumentarno-igrani film po motivih drame Slavoja Žižka Trojno življenje Antigone. Dobitnik vesne za najboljši dokumentarec na Festivalu slovenskega filma.