Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (odpre se čez 42 minut).
Politični videospot

Politični videospot

V tokratnem večeru Podoba-Glasba v živo bomo preučili načine, kako se je pojem političnega v zadnjih letih najvidneje prebil tudi v glasbeni video. Z Maticem Majcnom.

Če omenimo glasbeni videospot in politiko v enem stavku, bi morda pomislili, da gre za precej ponesrečeno kombinacijo. Če za omembe vreden politični angažma v umetnosti štejemo resne, poglobljene estetske prakse, pa videospot še vedno vztraja predvsem kot orodje promocije glasbene podlage. Pa vendar – tudi v svetu videospotov je pojem političnega skozi dela nekaterih vidnih režiserjev občasno močno stopil v ospredje.

V tokratnem večeru ‘Podoba-Glasba v živo’ se bomo v dobri uri posvetili prav prepletu teh dveh elementov ter preučili načine, kako se je pojem političnega v zadnjih letih najvidneje prebil tudi v glasbeni video. Ogledali si bomo videospote izvajalcev, kot so PJ Harvey, Rage Against the Machine, UNKLE, M.I.A., Die Antwoord ter režiserjev Jonathana Glazerja, Romaina Gavrasa, Hypea Williamsa in ostalih.

Aktualno

Šola čarobnih živali 2 Die Schule der magischen Tiere 2

Sven Unterwaldt Jr.

sobota, 20. 07. 2024 / 16:15 / Dvorana

Prisrčna pustolovščina, postavljena v nenavadno šolo, kjer so otroci deležni čarobnega sveta živali.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

sobota, 20. 07. 2024 / 18:30 / Dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Nadomestna projekcija

Furiosa: Del sage Pobesneli Max Furiosa: A Mad Max Saga

George Miller

sobota, 20. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

V predzgodbi Ceste besa mlado Furioso iz zelene dežele izobilja ugrabi motoristična tolpa pod vodstvom psihopatskega Dementusa. Pri prečkanju puščave naletijo na Citadelo, ki ji vlada Nesmrtni Joe. Medtem ko se tirana borita za prevlado, Furiosa besno išče način, kako bi se vrnila domov …