Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odpre se čez 06:05).
Politični videospot

Politični videospot

V tokratnem večeru Podoba-Glasba v živo bomo preučili načine, kako se je pojem političnega v zadnjih letih najvidneje prebil tudi v glasbeni video. Z Maticem Majcnom.

Če omenimo glasbeni videospot in politiko v enem stavku, bi morda pomislili, da gre za precej ponesrečeno kombinacijo. Če za omembe vreden politični angažma v umetnosti štejemo resne, poglobljene estetske prakse, pa videospot še vedno vztraja predvsem kot orodje promocije glasbene podlage. Pa vendar – tudi v svetu videospotov je pojem političnega skozi dela nekaterih vidnih režiserjev občasno močno stopil v ospredje.

V tokratnem večeru ‘Podoba-Glasba v živo’ se bomo v dobri uri posvetili prav prepletu teh dveh elementov ter preučili načine, kako se je pojem političnega v zadnjih letih najvidneje prebil tudi v glasbeni video. Ogledali si bomo videospote izvajalcev, kot so PJ Harvey, Rage Against the Machine, UNKLE, M.I.A., Die Antwoord ter režiserjev Jonathana Glazerja, Romaina Gavrasa, Hypea Williamsa in ostalih.

Aktualno

Animateka / Družinski Slon

Slonov tekmovalni program I (2023) Slonov tekmovalni program I (2023)

različni avtorji

sobota, 02. 12. 2023 / 10:00 / Dvorana

Program šestih kratkih filmov, v katerih se glavni junaki podajo na razburljiva potovanja ter premagujejo svoje strahove in nevarnosti.

Animateka / Družinski Slon

Slonov tekmovalni program II (2023) Slonov tekmovalni program II (2023)

različni avtorji

sobota, 02. 12. 2023 / 11:30 / Dvorana

Program šestih kratkih filmov o sprejemanju drugačnosti, doseganju želja, nogometu z gosko in mačji zabavi, na kateri gre vse narobe.

Animateka / Družinski Slon

Slonov tekmovalni program III (2023) Slonov tekmovalni program III (2023)

različni avtorji

sobota, 02. 12. 2023 / 13:30 / Dvorana

Program sedmih kratkih filmov o ustvarjalnosti, prijateljstvu, soočanju z različnimi človeškimi vzgibi, čustvi in izgubo ter o tem, kako je biti mlado dekle v Iranu.