Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (odprto še 03:06, tel: 01 239 22 17).
Počitniška filmska delavnica 9+

Počitniška filmska delavnica 9+

20. – 24. avgust in 27. – 31. avgust, 9:00 – 13:00

Mala dvorana

Na željo članov Kluba Kinobalon, bomo na letošnji filmski delavnici posneli kratki igrani film, videospot in reklamo. Cena delavnice je 100 EUR. Število udeležencev je omejeno, prijave sprejemamo na kinobalon@kinodvor.org. Prednost pri udeležbi imajo člani Kluba Kinobalon in tisti, ki imajo že izkušnjo iz filmske delavnice. Mentorja: Miha Knific in Zoe Matzko.

Aktualno

Neskončnost L'immensità

Emanuele Crialese

nedelja, 05. 02. 2023 / 19:00 / Dvorana

Film, navdihnjen z režiserjevimi spomini na otroštvo, je zgodba o družini: o hčerki Adriani, ki ima raje, da jo kličejo s fantovskim imenom, ter njeni materi Clari, svobodomiselni in nekonvencionalni ženski, ujeti v zakon brez ljubezni. Dramo, ki jo spremljajo melodije italijanskih popevk iz sedemdesetih let, je zrežiral Emanuele Crialese (Grazijin otok, Zlata vrata, Terraferma), glavno vlogo pa je odigrala vedno čudovita Penélope Cruz.

Vsa ta lepota in prelivanje krvi All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras

nedelja, 05. 02. 2023 / 20:00 / Mala dvorana

Globoko osebni in hkrati izrazito politični dokumentarec Laure Poitras (Citizenfour) raziskuje neločljivo povezanost med aktivizmom ter življenjem in umetniškim delom Nan Goldin, ene najvidnejših svetovnih fotografinj. Zlati lev za najboljši film na lanskem festivalu v Benetkah.

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

nedelja, 05. 02. 2023 / 21:15 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu. Tri nominacije za oskarja: za film, režijo in izvirni scenarij!