Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (odpre se čez 03:11).
Kje so otroci? Delavnica s Slovensko filantropijo, 8+

Kje so otroci? Delavnica s Slovensko filantropijo, 8+

Po projekciji filma Sampaguita (19. 6. ob 17:00) sledi v dvorani polurna delavnica v sodelovanju s Slovensko filantropijo. Pogovarjali se bomo o migracijah, o tem, kaj vse ljudje pustijo za seboj, ko se odpravijo od doma. Kaj pomeni hoditi v šolo in kaj imeti svoj lastni dom. Pogovarjali se bomo tudi o tem, kaj je solidarnost. Delavnico bosta vodili Duši Kumer in Neja Šmid.

Aktualno

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

nedelja, 27. 11. 2022 / 11:00 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.

Hrastovo srce Le chêne

Laurent Charbonnier, Michel Seydoux

nedelja, 27. 11. 2022 / 11:30 / Mala dvorana

V dokumentarnem filmu spremljamo vrvenje življenja na hrastu: od korenin do krošnje. Gledalca vsrkata osupljiva fotografija in nikdar enaka zvočna podoba ter mu v meditativnem predahu poglobljenega opazovanja razkrivata krhko ravnovesje živega sveta. Film, ki ga lahko raziskujemo in doživimo samo za velikem platnu.

Kapa Kapa

Slobodan Maksimović

nedelja, 27. 11. 2022 / 15:00 / Dvorana

Prvi slovenski božični celovečerni film režiserja Slobodana Maksimovića zgodbo o dečku, ki nima nič, in deklici, ki ima vse, preplete z močno vero v čudeže in jo poveže v topel, humoren in mestoma tudi napet film.