Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (odpre se čez 05:25).
Kako nastane pravljica 5+

Kako nastane pravljica 5+

Kinodvor. Mala dvorana. 12:00–13:30

Kako nastane pravljica 5+
Pripovedovalska delavnica

Kdo si je izmislil ljudske pravljice? Zakaj in kako so se spreminjale, ko so jih pripovedovali različni pripovedovalci? Kakšne so rezijanske zverine in kakšne zgodbe o njih bi še radi slišali? Morda si bomo po pripovedovalsko izmislili tudi kakšno novo zgodbo. Pripovedovalsko delavnico za otroke vodita Špela Frlic in Ana Duša. Delavnica je brezplačna. Prijave na kinobalon@kinodvor.org. Število mest je omejeno.

Aktualno

Zadnjič

Motoristi The Bikeriders

Jeff Nichols

četrtek, 25. 07. 2024 / 18:30 / Dvorana

Film Jeffa Nicholsa (Zaklonišče, Mud, Loving), navdihnjen s fotografsko študijo chicaških motoristov Dannyja Lyona iz leta 1968, je portret testosteronske, mačistične, z bencinom zapacane in v usnje odete subkulture ameriškega Srednjega zahoda, hkrati pa univerzalna zgodba o iskanju identitete in pripadnosti.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

četrtek, 25. 07. 2024 / 19:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Caravaggieva senca L’ombra di Caravaggio

Michele Placido

četrtek, 25. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

Uporniški in nemiren, pobožen in razuzdan, neodvisen in transgresiven: Caravaggio, kakršnega razkrije Michele Placido, je prekleti umetnik izjemnega talenta; rock zvezda daleč pred svojim časom; upornik brez razloga, ki se mora soočiti s posledicami lahkomiselnega življenja.