Danes je blagajna odprta od 15:15 do 20:45 (odpre se čez 12:43).
Kako nastane pravljica 5+

Kako nastane pravljica 5+

Kinodvor. Mala dvorana. 12:00–13:30

Kako nastane pravljica 5+
Pripovedovalska delavnica

Kdo si je izmislil ljudske pravljice? Zakaj in kako so se spreminjale, ko so jih pripovedovali različni pripovedovalci? Kakšne so rezijanske zverine in kakšne zgodbe o njih bi še radi slišali? Morda si bomo po pripovedovalsko izmislili tudi kakšno novo zgodbo. Pripovedovalsko delavnico za otroke vodita Špela Frlic in Ana Duša. Delavnica je brezplačna. Prijave na kinobalon@kinodvor.org. Število mest je omejeno.

Aktualno

Asteroid City Asteroid City

Wes Anderson

petek, 29. 09. 2023 / 16:15 / Dvorana

Komedija, drama, romanca, znanstvena fantastika … nič ne more zares opisati tega vizualno osupljivega filma Wesa Andersona, kjer se o umetnosti, žalovanju, vesolju in smislu vsega skupaj sprašujemo v družbi nekaterih najsvetlejših zvezd filmskega neba: Scarlett Johansson, Jasona Schwartzmana, Toma Hanksa, Steva Carella, Margot Robbie in mnogih mnogih drugih …

Potniki noči Les passagers de la nuit

Mikhaël Hers

petek, 29. 09. 2023 / 18:30 / Dvorana

Film, prežet z zvoki, glasbo in barvami osemdesetih let, je intimna družinska kronika, ki najde poezijo v drobnih trenutkih vsakdanjega življenja. S Charlotte Gainsbourg v glavni vlogi.

Dodatna projekcija

Cesária Évora Cesária Évora

Ana Sofia Fonseca

petek, 29. 09. 2023 / 19:45 / Mala dvorana

Dokumentarec s pomočjo doslej nevidenih arhivskih posnetkov in ekskluzivnih intervjujev z njenimi bližnjimi splete intimen portret »bosonoge dive«. Nagrada občinstva na festivalu IndieLisboa.