Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:00 (odpre se čez 01:38).
Jesenski počitniški dvojček: Film Meseček in delavnica 30. grafičnega bienala, 7+

Jesenski počitniški dvojček: Film Meseček in delavnica 30. grafičnega bienala, 7+

Kinodvor in Mednarodni grafični likovni center, torek, 29. oktobra od 9:00 do 15:00

Kaj imata skupnega animirani filmski junak Meseček in Ostržek v grafičnih ilustracijah Alexa Chervenyja? Oba sta junaka, ki pogumno odkrivata nove svetove. Kakšni svetovi so to, si otroci lahko ogledajo v filmu Meseček v Kinodvoru in nadaljujejo z ustvarjanjem lastnih svetov na likovno-grafični delavnici ilustracije v ateljeju v Mednarodnem grafičnem likovnem centru (MGLC). Cena vstopnice je 4 evre, cena delavnice pa 3,5 evra. Število mest je omejeno, prijave sprejemamo na naslovu kinobalon@kinodvor.org. Prednost pri prijavi imajo redni obiskovalci delavnic v MGLC in člani Kluba Kinobalon.

Aktualno

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

ponedeljek, 25. 09. 2023 / 16:45 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Zavojček ljubezni A Little Love Package

Gastón Solnicki

ponedeljek, 25. 09. 2023 / 19:00 / Dvorana

Zavojček ljubezni potuje od Dunaja do Andaluzije preko slanih puščav, ovitih v skrivnostne sence, da bi nam ponudil edinstveno lekcijo iz radodarnosti. Film, ki ga vodijo ženske, v živahni razdrobljeni zgodbi združi profesionalne igralce in naturščike. Prefinjen, izviren in duhovit poklon avstrijski prestolnici, ki minuli blišč odkriva v vsakdanjih stvareh.

Najsrečnejši človek na svetu Najsrekjniot čovek na svetot

Teona Strugar Mitevska

ponedeljek, 25. 09. 2023 / 21:00 / Dvorana

Najnovejše delo makedonske filmske prevratnice Teone Strugar Mitevske pod komičnim površjem prizorišča hitrih zmenkov in z ironijo prežetim naslovom skriva pronicljivo, presunljivo študijo bosansko-hercegovske družbe, v kateri so tri desetletja pozneje posledice vojne veliko bolj prisotne, kot se zdi na prvi pogled. Film je navdihnila resnična izkušnja scenaristke Elme Tataragić, ki je na zmenku na slepo spoznala človeka iz svoje preteklosti.