Danes je blagajna odprta od 14:45 do 21:00 (odpre se čez 08:55).
Filmska sestavljanka

Filmska sestavljanka

Vsa mesta na delavnici so zasedena.


Kinodvor. Mala dvorana. 20. februarja od 9:00 do 14:00

Počitniški dvojček: Zeleno kolo in filmska sestavljanka 8+

Snemanje je šele začetek ustvarjanja filma. Ko igralci odigrajo svoje vloge, snemalec ujame prizore v objektiv in tonski mojster posname zvok, smo šele na polovici. Pomemben del nastajanja filma je postprodukcija. Ogledali si bomo film Zeleno kolo, nato pa z njim spoznali proces postprodukcije: izbrali bomo prizor, sestavili zaporedje kadrov, dodali zvok, primerno glasbo in barvno obdelali sliko. Mentor: Miha Knific. Udeležba je brezplačna (prednost imajo člani Kluba Kinobalon), prijave sprejemamo na kinobalon@kinodvor.org.

Aktualno

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

petek, 31. 03. 2023 / 15:45 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu. Tri nominacije za oskarja: za film, režijo in izvirni scenarij!

Blizu Close

Lukas Dhont

petek, 31. 03. 2023 / 18:45 / Dvorana

Belgijski režiser Lukas Dhont se po uspešnem prvencu Dekle vrača z rahločutno, presunljivo zgodbo o prijateljstvu med odraščajočima fantoma, filmom »o izgubi nežnosti v svetu, polnem toksične moškosti«. Velika nagrada žirije v Cannesu, nominacija za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec ter dve lovoriki na ljubljanskem Liffu: nagrada Art kino mreže Slovenije in nagrada mladinske žirije Kinotrip.

Ljubezni Patricie Highsmith Loving Highsmith

Eva Vitija

petek, 31. 03. 2023 / 20:00 / Mala dvorana

Film, temelječ na pisateljičinih osebnih zapisih ter pričevanjih njenih ljubimk in družine, odstira nov pogled na življenje in delo slovite avtorice psiholoških trilerjev.