Danes je blagajna odprta od 14:45 do 21:00 (odpre se čez 09:23).
Dražba za Nino

Dražba za Nino

Fotografije avtorja Mitja Lična so nastale na snemanju filma Circus Fantasticus, razstavljene pa so v Kinodvorovi Galeriji.

Izkupiček dražbe bomo namenili Nini Wabra, naši prijateljici, novinarki, radijski voditeljici, voditeljici dogodkov in filmskih premier. Nina se je v prometni nesreči, ki je bila v reševalni center sporočena že kot nesreča s smrtnim izidom, s svojo nepremagljivo močjo vrnila v življenje.

Z dražbo se ji želimo zahvaliti za navdih, ki nam ga daje s svojo neizmerno voljo in z vedno zvonkim smehom. Tako bomo lahko skupaj prispevali k nakupu lažjega invalidskega vozička, ki bo kos aktivnostim nove lastnice, in ostalih nujnih pripomočkov, ki jih po vrnitvi iz Rehabilitacijskega centra Soča potrebuje za življenje doma.

Aktualno

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

petek, 31. 03. 2023 / 15:45 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu. Tri nominacije za oskarja: za film, režijo in izvirni scenarij!

Blizu Close

Lukas Dhont

petek, 31. 03. 2023 / 18:45 / Dvorana

Belgijski režiser Lukas Dhont se po uspešnem prvencu Dekle vrača z rahločutno, presunljivo zgodbo o prijateljstvu med odraščajočima fantoma, filmom »o izgubi nežnosti v svetu, polnem toksične moškosti«. Velika nagrada žirije v Cannesu, nominacija za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec ter dve lovoriki na ljubljanskem Liffu: nagrada Art kino mreže Slovenije in nagrada mladinske žirije Kinotrip.

Ljubezni Patricie Highsmith Loving Highsmith

Eva Vitija

petek, 31. 03. 2023 / 20:00 / Mala dvorana

Film, temelječ na pisateljičinih osebnih zapisih ter pričevanjih njenih ljubimk in družine, odstira nov pogled na življenje in delo slovite avtorice psiholoških trilerjev.