Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (odpre se čez 12:01).
Delovni zajtrk: Srečni Akijev nasmeh

Delovni zajtrk: Srečni Akijev nasmeh

Akinori Oishi je našel navdih v filmskem svetu, saj med vzorniki pogosto omenja francoskega režiserja Jacquesa Tatija, čigar film Moj stric (Mon oncle, 1958) ga je prevzel že kot študenta.

»Njegovi filmi so mi všeč, ker imajo naravno, počasno in umirjeno atmosfero. Humor in veselje v mojih risbah, ilustracijah in animacijah tako veliko dolgujeta prav njegovim filmom.«

Ta humor in veselje do življenja bo predstavil v Kinodvorovi Galeriji, ki jo bo preobrazil v svojevrsten »teater sproščenega režanja«. Razstava se bo namreč osredotočila na značilni motiv »srečnega Akijevega nasmeha«, prepoznavnega avtorjevega motiva, ki širi skrajno nalezljivo in nevarno vedrino. Nasmejani virus razstavnega projekta se bo iz Galerije razširil še v Kinodvorovo Kavarno in na številne lokacije po prestolnici.

Aktualno

Lunana: jak v razredu Lunana: A Yak in the Classroom

Pawo Choyning Dorji

petek, 24. 03. 2023 / 16:15 / Dvorana

Zgodba, posneta v najodročnejši šoli na svetu, nas uči, da bomo srečo morda našli tam, kjer jo najmanj pričakujemo. Film je osvojil številne nagrade občinstva in se kot prvi butanski celovečerec uvrstil med nominirance za oskarja.

Blizu Close

Lukas Dhont

petek, 24. 03. 2023 / 18:45 / Dvorana

Belgijski režiser Lukas Dhont se po uspešnem prvencu Dekle vrača z rahločutno, presunljivo zgodbo o prijateljstvu med odraščajočima fantoma, filmom »o izgubi nežnosti v svetu, polnem toksične moškosti«. Velika nagrada žirije v Cannesu, nominacija za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec ter dve lovoriki na ljubljanskem Liffu: nagrada Art kino mreže Slovenije in nagrada mladinske žirije Kinotrip.

Ljubezni Patricie Highsmith Loving Highsmith

Eva Vitija

petek, 24. 03. 2023 / 20:00 / Mala dvorana

Film, temelječ na pisateljičinih osebnih zapisih ter pričevanjih njenih ljubimk in družine, odstira nov pogled na življenje in delo slovite avtorice psiholoških trilerjev.