Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (za danes zaprto).
Delovni zajtrk: Srečni Akijev nasmeh

Delovni zajtrk: Srečni Akijev nasmeh

Akinori Oishi je našel navdih v filmskem svetu, saj med vzorniki pogosto omenja francoskega režiserja Jacquesa Tatija, čigar film Moj stric (Mon oncle, 1958) ga je prevzel že kot študenta.

»Njegovi filmi so mi všeč, ker imajo naravno, počasno in umirjeno atmosfero. Humor in veselje v mojih risbah, ilustracijah in animacijah tako veliko dolgujeta prav njegovim filmom.«

Ta humor in veselje do življenja bo predstavil v Kinodvorovi Galeriji, ki jo bo preobrazil v svojevrsten »teater sproščenega režanja«. Razstava se bo namreč osredotočila na značilni motiv »srečnega Akijevega nasmeha«, prepoznavnega avtorjevega motiva, ki širi skrajno nalezljivo in nevarno vedrino. Nasmejani virus razstavnega projekta se bo iz Galerije razširil še v Kinodvorovo Kavarno in na številne lokacije po prestolnici.

Aktualno

Memoria Memoria

Apichatpong Weerasethakul

torek, 05. 07. 2022 / 18:00 / Dvorana

Tajski poet Apichatpong Weerasethakul nas v svojem prvem filmu, posnetem zunaj domovine, skupaj s Tildo Swinton in Jeanne Balibar popelje na skrivnostno notranje popotovanje, ki ga sproži veliki pok. Obvezen ogled na velikem platnu! Nagrada žirije v Cannesu.

Vse povsod naenkrat Everything Everywhere All at Once

Dan Kwan, Daniel Scheinert

torek, 05. 07. 2022 / 21:30 / Kinodvorišče

Vse povsod naenkrat je odštekana filmska pustolovščina, ki združuje elemente znanstvene fantastike, komedije in borilnih veščin, a tudi ganljive družinske drame.

Snežni leopard La panthère des neiges

Marie Amiguet, Vincent Munier

sreda, 06. 07. 2022 / 13:00 / Dvorana

Snežni leopard je veliko več kot vizualno čudovit film o eni najredkejših in najbolj izmuzljivih velikih mačk; opazovalni dokumentarec, v katerem je pot pomembnejša od cilja, z nami velikodušno deli užitek odkrivanja. Glasba: Warren Ellis in Nick Cave. Cezar za najboljši dokumentarni film.