Danes je blagajna odprta od 14:30 do 21:00 (odpre se čez 03:50).
Delovni zajtrk: Patrice Leconte in Jean Teulé o Trgovinici za samomore

Delovni zajtrk: Patrice Leconte in Jean Teulé o Trgovinici za samomore

Ob slovenski premieri celovečernega animiranega filma Trgovinica za samomore in obisku režiserja Patricea Leconta ter pisca literarne predloge za film Jeana Teuléja bomo ugledna gosta predstavili tudi javnosti. Na prvem delovnem zajtrku se bosta ob simultanem prevodu iz angleščine v francoščino Igor Prassel in Milen Alempijević s Patriceom Lecontom in Jeanom Teuléjem pogovarjala o predelavah literarnih del v filmske oblike, o povezavah in razlikah med igranim in animiranim filmom, o družinskih filmih, o komediji, stripu, glasbi in življenju na splošno.

Aktualno

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

petek, 09. 12. 2022 / 15:30 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.

Septembrska klasa Septembrska klasa

Igor Šterk

petek, 09. 12. 2022 / 17:30 / Mala dvorana

Dokumentarni film Igorja Šterka je portret generacije, ki se je s področja vse Jugoslavije septembra 1987 zbrala v majhni kasarni na otoku Vis, da bi odslužila 365 dni v JLA.

Obe strani rezila Avec amour et acharnement

Claire Denis

petek, 09. 12. 2022 / 18:30 / Dvorana

Claire Denis po filmu Žarek v srcu ponovno združi moči z Juliette Binoche v zgodbi o ženski srednjih let, ki se nepričakovano znajde v vrtincu nebrzdanih strasti. Srebrni medved za najboljšo režijo na Berlinalu.