Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:00 (odprto še 27 minut, tel: 01 239 22 17).
Delovni zajtrk: Patrice Leconte in Jean Teulé o Trgovinici za samomore

Delovni zajtrk: Patrice Leconte in Jean Teulé o Trgovinici za samomore

Ob slovenski premieri celovečernega animiranega filma Trgovinica za samomore in obisku režiserja Patricea Leconta ter pisca literarne predloge za film Jeana Teuléja bomo ugledna gosta predstavili tudi javnosti. Na prvem delovnem zajtrku se bosta ob simultanem prevodu iz angleščine v francoščino Igor Prassel in Milen Alempijević s Patriceom Lecontom in Jeanom Teuléjem pogovarjala o predelavah literarnih del v filmske oblike, o povezavah in razlikah med igranim in animiranim filmom, o družinskih filmih, o komediji, stripu, glasbi in življenju na splošno.

Aktualno

Po soncu Aftersun

Charlotte Wells

sreda, 22. 03. 2023 / 21:00 / Dvorana

Režiserko je brskanje po starih družinskih albumih navdihnilo k razmisleku o tem, kako morda nikoli ne bomo zares razumeli kompleksnega notranjega življenja ljudi, ki jih imamo radi. Njen globoko osebni, slogovno izvirni in ganljivi celovečerni prvenec je navdušil kritike na festivalu v Cannesu in se uvrstil na številne lestvice najboljših filmov leta 2022.

Vse povsod naenkrat Everything Everywhere All at Once

Dan Kwan, Daniel Scheinert

četrtek, 23. 03. 2023 / 15:25 / Dvorana

Odštekana filmska pustolovščina, ki združuje elemente znanstvene fantastike, komedije in borilnih veščin, a tudi ganljive družinske drame. Sedem oskarjev, tudi za najboljši film in režijo!

Črta La ligne

Ursula Meier

četrtek, 23. 03. 2023 / 18:15 / Dvorana

V filmu, ki kot njegova eksplozivna glavna junakinja pogosto menja razpoloženje, švicarska režiserka Ursula Meier spretno ruši stereotipe o ženskem nasilju. Črta je svetovno premiero doživela na lanskem Berlinalu.