Danes je blagajna odprta od 13:50 do 21:00 (odprto še 30 minut, tel: 01 239 22 17).
Delovni zajtrk: Patrice Leconte in Jean Teulé o Trgovinici za samomore

Delovni zajtrk: Patrice Leconte in Jean Teulé o Trgovinici za samomore

Ob slovenski premieri celovečernega animiranega filma Trgovinica za samomore in obisku režiserja Patricea Leconta ter pisca literarne predloge za film Jeana Teuléja bomo ugledna gosta predstavili tudi javnosti. Na prvem delovnem zajtrku se bosta ob simultanem prevodu iz angleščine v francoščino Igor Prassel in Milen Alempijević s Patriceom Lecontom in Jeanom Teuléjem pogovarjala o predelavah literarnih del v filmske oblike, o povezavah in razlikah med igranim in animiranim filmom, o družinskih filmih, o komediji, stripu, glasbi in življenju na splošno.

Aktualno

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

petek, 08. 12. 2023 / 21:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Prvič v kino / Razprodano

Lini in Lazi The Smeds and the Smoos

Samantha Cutler, Daniel Snaddon

sobota, 09. 12. 2023 / 10:00 / Dvorana

Novi animirani film po knjižni predlogi Julie Donaldson in Axela Schefflerja iz studia Magic Light Pictures, ki nam je v preteklih letih postregel s filmskimi adaptacijami njunih knjižnih uspešnic: Zverjasec, Zverjašček, Bi se gnetli na tej metli, Zog, Polž na potepu na kitovem repu in drugimi.

Medvedkov božični čudež Teddybjørnens jul

Andrea Eckerbom

sobota, 09. 12. 2023 / 11:45 / Dvorana

Božična zgodba o novem prijateljstvu med čarobnim plišastim medvedkom in deklico Manco.