Danes je blagajna odprta od 13:00 do 20:15 (odpre se čez 37 minut).
Delovni zajtrk: PAF o drugačnih pogledih v animiranem filmu

Delovni zajtrk: PAF o drugačnih pogledih v animiranem filmu

Festival filmske animacije (PAF) je kulturna platforma, ki se ukvarja s širokim pojmom fenomena animacije v kontekstu filma in vizualne umetnosti. Med glavnimi temami in ključnimi besedami so animacija, gibljive slike, avdiovizualna umetnost, kinematografija, eksperimentalni film, video umetnost, digitalna kultura, spletna umetnost, remediacija, arhiviranje in medijska arheologija.

Člani ekipe se večinoma ukvarjajo z vodenjem celoletnih dramaturških in kuratorskih dejavnosti, s pripravo razstav, projekcij, delavnic in seminarjev na Češkem in v tujini. PAF izdaja tudi lastno zbirko antologij, umetniških publikacij in monografij, povezanih s splošnimi tematikami festivala (imenuje se PAF Edition).

Ne nazadnje pa je PAF tudi štiridnevni festival filmske animacije in sodobne umetnosti, ki je pridobil mednarodni ugled. Poteka vsako leto na začetku decembra v mestu Olomouc na Češkem.

Za več informacij o festivalu in tekmovalnih programih obiščite spletno stran www.pifpaf.cz/en.

Aktualno

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

torek, 06. 12. 2022 / 14:00 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.

Zločini prihodnosti Crimes of the Future

David Cronenberg

torek, 06. 12. 2022 / 17:00 / Dvorana

Zločini prihodnosti so futuristični film noir, s katerim se David Cronenberg vrača k svojim body horror koreninam, hkrati pa raziskuje teme umetnosti, tehnologije, evolucije in ekologije.

Razprodano

Dogodek L'événement

Audrey Diwan

torek, 06. 12. 2022 / 19:30 / Dvorana

Francija, 1963. Obetavna študentka Anne odkrije, da je noseča. Čeprav je splav zakonsko prepovedan, sklene ukrepati, saj hoče sama odločati o svojem telesu in svoji prihodnosti. A izpiti se bližajo, njen trebuh pa povečuje … Film, posnet po romanu Annie Ernaux, je osvojil zlatega leva v Benetkah in nagrado Kinotripove mladinske žirije na Liffu.