Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (odprto še 03:33, tel: 01 239 22 17).
Delovni zajtrk: PAF o drugačnih pogledih v animiranem filmu

Delovni zajtrk: PAF o drugačnih pogledih v animiranem filmu

Festival filmske animacije (PAF) je kulturna platforma, ki se ukvarja s širokim pojmom fenomena animacije v kontekstu filma in vizualne umetnosti. Med glavnimi temami in ključnimi besedami so animacija, gibljive slike, avdiovizualna umetnost, kinematografija, eksperimentalni film, video umetnost, digitalna kultura, spletna umetnost, remediacija, arhiviranje in medijska arheologija.

Člani ekipe se večinoma ukvarjajo z vodenjem celoletnih dramaturških in kuratorskih dejavnosti, s pripravo razstav, projekcij, delavnic in seminarjev na Češkem in v tujini. PAF izdaja tudi lastno zbirko antologij, umetniških publikacij in monografij, povezanih s splošnimi tematikami festivala (imenuje se PAF Edition).

Ne nazadnje pa je PAF tudi štiridnevni festival filmske animacije in sodobne umetnosti, ki je pridobil mednarodni ugled. Poteka vsako leto na začetku decembra v mestu Olomouc na Češkem.

Za več informacij o festivalu in tekmovalnih programih obiščite spletno stran www.pifpaf.cz/en.

Aktualno

Blizu Close

Lukas Dhont

petek, 24. 03. 2023 / 18:45 / Dvorana

Belgijski režiser Lukas Dhont se po uspešnem prvencu Dekle vrača z rahločutno, presunljivo zgodbo o prijateljstvu med odraščajočima fantoma, filmom »o izgubi nežnosti v svetu, polnem toksične moškosti«. Velika nagrada žirije v Cannesu, nominacija za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec ter dve lovoriki na ljubljanskem Liffu: nagrada Art kino mreže Slovenije in nagrada mladinske žirije Kinotrip.

Ljubezni Patricie Highsmith Loving Highsmith

Eva Vitija

petek, 24. 03. 2023 / 20:00 / Mala dvorana

Film, temelječ na pisateljičinih osebnih zapisih ter pričevanjih njenih ljubimk in družine, odstira nov pogled na življenje in delo slovite avtorice psiholoških trilerjev.

Vse povsod naenkrat Everything Everywhere All at Once

Dan Kwan, Daniel Scheinert

petek, 24. 03. 2023 / 21:00 / Dvorana

Odštekana filmska pustolovščina, ki združuje elemente znanstvene fantastike, komedije in borilnih veščin, a tudi ganljive družinske drame. Sedem oskarjev, tudi za najboljši film in režijo!