Danes je blagajna odprta od 14:20 do 20:20 (odpre se čez 01:35).
Delovni zajtrk: PAF o drugačnih pogledih v animiranem filmu

Delovni zajtrk: PAF o drugačnih pogledih v animiranem filmu

Festival filmske animacije (PAF) je kulturna platforma, ki se ukvarja s širokim pojmom fenomena animacije v kontekstu filma in vizualne umetnosti. Med glavnimi temami in ključnimi besedami so animacija, gibljive slike, avdiovizualna umetnost, kinematografija, eksperimentalni film, video umetnost, digitalna kultura, spletna umetnost, remediacija, arhiviranje in medijska arheologija.

Člani ekipe se večinoma ukvarjajo z vodenjem celoletnih dramaturških in kuratorskih dejavnosti, s pripravo razstav, projekcij, delavnic in seminarjev na Češkem in v tujini. PAF izdaja tudi lastno zbirko antologij, umetniških publikacij in monografij, povezanih s splošnimi tematikami festivala (imenuje se PAF Edition).

Ne nazadnje pa je PAF tudi štiridnevni festival filmske animacije in sodobne umetnosti, ki je pridobil mednarodni ugled. Poteka vsako leto na začetku decembra v mestu Olomouc na Češkem.

Za več informacij o festivalu in tekmovalnih programih obiščite spletno stran www.pifpaf.cz/en.

Aktualno

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

ponedeljek, 22. 04. 2024 / 15:20 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.

Route One/ZDA Route One/USA

Robert Kramer

ponedeljek, 22. 04. 2024 / 18:00 / Dvorana

Film Route One/ZDA neodvisnega ameriškega filmskega ustvarjalca Roberta Kramerja nas odpelje na štiriurno vožnjo po znameniti ameriški avtocesti, od kanadske meje pa vse do Key Westa na skrajnem jugu Floride. 

Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna

Maja Weiss

ponedeljek, 22. 04. 2024 / 18:30 / Mala dvorana

Dokumentarec Maje Weiss pripoveduje zgodbe štirih ukradenih otrok, zadnjih še živečih slovenskih žrtev nacističnega rasnega programa Lebensborn.