Danes je blagajna odprta od 17:00 do 21:30 (odprto še 6 minut, tel: 01 239 22 17).
Delovni zajtrk: PAF o drugačnih pogledih v animiranem filmu

Delovni zajtrk: PAF o drugačnih pogledih v animiranem filmu

Festival filmske animacije (PAF) je kulturna platforma, ki se ukvarja s širokim pojmom fenomena animacije v kontekstu filma in vizualne umetnosti. Med glavnimi temami in ključnimi besedami so animacija, gibljive slike, avdiovizualna umetnost, kinematografija, eksperimentalni film, video umetnost, digitalna kultura, spletna umetnost, remediacija, arhiviranje in medijska arheologija.

Člani ekipe se večinoma ukvarjajo z vodenjem celoletnih dramaturških in kuratorskih dejavnosti, s pripravo razstav, projekcij, delavnic in seminarjev na Češkem in v tujini. PAF izdaja tudi lastno zbirko antologij, umetniških publikacij in monografij, povezanih s splošnimi tematikami festivala (imenuje se PAF Edition).

Ne nazadnje pa je PAF tudi štiridnevni festival filmske animacije in sodobne umetnosti, ki je pridobil mednarodni ugled. Poteka vsako leto na začetku decembra v mestu Olomouc na Češkem.

Za več informacij o festivalu in tekmovalnih programih obiščite spletno stran www.pifpaf.cz/en.

Aktualno

Kinodvorišče / Prestavljeno v Dvorano

Vse povsod naenkrat Everything Everywhere All at Once

Dan Kwan, Daniel Scheinert

torek, 05. 07. 2022 / 21:30 / Kinodvorišče

Vse povsod naenkrat je odštekana filmska pustolovščina, ki združuje elemente znanstvene fantastike, komedije in borilnih veščin, a tudi ganljive družinske drame.

Snežni leopard La panthère des neiges

Marie Amiguet, Vincent Munier

sreda, 06. 07. 2022 / 13:00 / Dvorana

Snežni leopard je veliko več kot vizualno čudovit film o eni najredkejših in najbolj izmuzljivih velikih mačk; opazovalni dokumentarec, v katerem je pot pomembnejša od cilja, z nami velikodušno deli užitek odkrivanja. Glasba: Warren Ellis in Nick Cave. Cezar za najboljši dokumentarni film.

Vesolje med nami Vesolje med nami

Rahela Jagrič Pirc

sreda, 06. 07. 2022 / 17:00 / Dvorana

Zapuščen observatorij združi slepega astronoma Hermana in najstnika Tobija.