Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:30 (za danes zaprto).
Delovni zajtrk: O animiranem filmu na Slovaškem / On Slovak Animated Film

Delovni zajtrk: O animiranem filmu na Slovaškem / On Slovak Animated Film

Z Jano Ondikovo (festival Fest Anča) in Evo Perd’ochovo (VŠMU) se bomo pogovarjali o zgodovini in aktualnem stanju produkcije animiranih filmov na Slovaškem. Na festivalu v štirih retrospektivnih programih predstavljamo zgodovino slovaškega animiranega filma ter v posebnem programu študentsko produkcijo bratislavske VŠMU. Na prvem delovnem zajtrku nam bosta kuratorki pojasnili merila, ki so ju vodila pri izboru filmov.

——–

Jana Ondikova (Fest Anča) and Eva Perd’ochová (VŠMU) will offer an insight into the history of, and the current situation in animation production in Slovakia. This year’s Animateka presents a retrospective of Slovak animation in four programmes, as well as a special programme of animations by students of VŠMU, Bratislava. During this first working breakfast, the curators will explain their criteria in making the selection.

Aktualno

Bela in Sebastijan Belle et Sébastien

Nicolas Vanier

nedelja, 03. 07. 2022 / 16:45 / Dvorana

Belfast Belfast

Kenneth Branagh

nedelja, 03. 07. 2022 / 19:00 / Dvorana

Film, postavljen v burno obdobje poznih šestdesetih let, je humoren, nežen in globoko oseben spomin Kennetha Branagha na njegovo rojstno mesto. »Za tiste, ki so ostali, tiste, ki so odšli, in vse tiste, ki smo jih izgubili.« Oskar za najboljši izvirni scenarij in nagrada BAFTA za najboljši britanski film.

Antigona - Kako si upamo! Antigona - Kako si upamo!

Jani Sever

nedelja, 03. 07. 2022 / 20:00 / Mala dvorana

Dokumentarno-igrani film po motivih drame Slavoja Žižka Trojno življenje Antigone. Dobitnik vesne za najboljši dokumentarec na Festivalu slovenskega filma.