Danes je blagajna odprta od 15:45 do 20:45 (odpre se čez 08:15).
Delovni zajtrk: O animiranem filmu na Slovaškem / On Slovak Animated Film

Delovni zajtrk: O animiranem filmu na Slovaškem / On Slovak Animated Film

Z Jano Ondikovo (festival Fest Anča) in Evo Perd’ochovo (VŠMU) se bomo pogovarjali o zgodovini in aktualnem stanju produkcije animiranih filmov na Slovaškem. Na festivalu v štirih retrospektivnih programih predstavljamo zgodovino slovaškega animiranega filma ter v posebnem programu študentsko produkcijo bratislavske VŠMU. Na prvem delovnem zajtrku nam bosta kuratorki pojasnili merila, ki so ju vodila pri izboru filmov.

——–

Jana Ondikova (Fest Anča) and Eva Perd’ochová (VŠMU) will offer an insight into the history of, and the current situation in animation production in Slovakia. This year’s Animateka presents a retrospective of Slovak animation in four programmes, as well as a special programme of animations by students of VŠMU, Bratislava. During this first working breakfast, the curators will explain their criteria in making the selection.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

ponedeljek, 11. 12. 2023 / 16:45 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Zadnjič

Telo Telo

Petra Seliškar

ponedeljek, 11. 12. 2023 / 18:00 / Mala dvorana

Intimni dokumentarec raziskuje izjemno življenje in zapleteni notranji svet ženske, ki je dvajset let preživela na robu med življenjem in smrtjo. Zgodba o vztrajnosti in sprejemanju, o bolezni in zdravju, o povezanosti telesa in duha.

Ponedeljki / Festival LGBT filma

Modra Blue

Derek Jarman

ponedeljek, 11. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana

Ganljiv, provokativen, žalosten, meditativen, radosten, ironičen in smešen – kakofonija čustev, ki jih gledalec doživlja na povsem subjektiven način. Modra je hvalnica notranjemu življenju, ki ohranja kanček optimizma in človečnosti sredi obupa.