Danes je blagajna odprta od 14:30 do 21:00 (odpre se čez 03:39).
Delovni zajtrk: O animiranem filmu na Slovaškem / On Slovak Animated Film

Delovni zajtrk: O animiranem filmu na Slovaškem / On Slovak Animated Film

Z Jano Ondikovo (festival Fest Anča) in Evo Perd’ochovo (VŠMU) se bomo pogovarjali o zgodovini in aktualnem stanju produkcije animiranih filmov na Slovaškem. Na festivalu v štirih retrospektivnih programih predstavljamo zgodovino slovaškega animiranega filma ter v posebnem programu študentsko produkcijo bratislavske VŠMU. Na prvem delovnem zajtrku nam bosta kuratorki pojasnili merila, ki so ju vodila pri izboru filmov.

——–

Jana Ondikova (Fest Anča) and Eva Perd’ochová (VŠMU) will offer an insight into the history of, and the current situation in animation production in Slovakia. This year’s Animateka presents a retrospective of Slovak animation in four programmes, as well as a special programme of animations by students of VŠMU, Bratislava. During this first working breakfast, the curators will explain their criteria in making the selection.

Aktualno

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

petek, 09. 12. 2022 / 15:30 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.

Septembrska klasa Septembrska klasa

Igor Šterk

petek, 09. 12. 2022 / 17:30 / Mala dvorana

Dokumentarni film Igorja Šterka je portret generacije, ki se je s področja vse Jugoslavije septembra 1987 zbrala v majhni kasarni na otoku Vis, da bi odslužila 365 dni v JLA.

Obe strani rezila Avec amour et acharnement

Claire Denis

petek, 09. 12. 2022 / 18:30 / Dvorana

Claire Denis po filmu Žarek v srcu ponovno združi moči z Juliette Binoche v zgodbi o ženski srednjih let, ki se nepričakovano znajde v vrtincu nebrzdanih strasti. Srebrni medved za najboljšo režijo na Berlinalu.