Danes je blagajna odprta od 15:15 do 20:30 (odpre se čez 08:47).
Delovni zajtrk: O animiranem filmu na Slovaškem / On Slovak Animated Film

Delovni zajtrk: O animiranem filmu na Slovaškem / On Slovak Animated Film

Z Jano Ondikovo (festival Fest Anča) in Evo Perd’ochovo (VŠMU) se bomo pogovarjali o zgodovini in aktualnem stanju produkcije animiranih filmov na Slovaškem. Na festivalu v štirih retrospektivnih programih predstavljamo zgodovino slovaškega animiranega filma ter v posebnem programu študentsko produkcijo bratislavske VŠMU. Na prvem delovnem zajtrku nam bosta kuratorki pojasnili merila, ki so ju vodila pri izboru filmov.

——–

Jana Ondikova (Fest Anča) and Eva Perd’ochová (VŠMU) will offer an insight into the history of, and the current situation in animation production in Slovakia. This year’s Animateka presents a retrospective of Slovak animation in four programmes, as well as a special programme of animations by students of VŠMU, Bratislava. During this first working breakfast, the curators will explain their criteria in making the selection.

Aktualno

Blizu Close

Lukas Dhont

ponedeljek, 27. 03. 2023 / 16:15 / Dvorana

Belgijski režiser Lukas Dhont se po uspešnem prvencu Dekle vrača z rahločutno, presunljivo zgodbo o prijateljstvu med odraščajočima fantoma, filmom »o izgubi nežnosti v svetu, polnem toksične moškosti«. Velika nagrada žirije v Cannesu, nominacija za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec ter dve lovoriki na ljubljanskem Liffu: nagrada Art kino mreže Slovenije in nagrada mladinske žirije Kinotrip.

Zadnjič

Ia EO

Jerzy Skolimowski

ponedeljek, 27. 03. 2023 / 18:30 / Dvorana

Najmlajši osemdesetletnik Jerzy Skolimowski postavi gledalca v kožuh svojega štirinožnega protagonista ter ustvari vizualno izviren in globoko pretresljiv pogled na sodobno Evropo. Ia je osvojil nagrado žirije na zadnjem festivalu v Cannesu ter se uvrstil na številne sezname najboljših filmov leta. Nominacija za oskarja za najboljši mednarodni film!

Ljubezni Patricie Highsmith Loving Highsmith

Eva Vitija

ponedeljek, 27. 03. 2023 / 19:30 / Mala dvorana

Film, temelječ na pisateljičinih osebnih zapisih ter pričevanjih njenih ljubimk in družine, odstira nov pogled na življenje in delo slovite avtorice psiholoških trilerjev.