Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (odprto še 03:28, tel: 01 239 22 17).

Delovna malica: Slovenski dan / Odprta platforma

Ob že tradicionalni predstavitvi slovenskih avtorjev in avtoric ter njihovih novih projektov v nastajanju Animateka ob proslavi jubileja daje prostor tudi predstavitvam novih projektov iz regije in Evrope. Z novonastalo platformo bomo postavili del festivala Animateka Pro, ki bo predvsem študentom iz Evropske unije omogočal seznanjanje s strokovnim delom ustvarjalne Evrope. Podroben program bo objavljen pozneje, na festivalski spletni strani.

Aktualno

Blizu Close

Lukas Dhont

petek, 24. 03. 2023 / 18:45 / Dvorana

Belgijski režiser Lukas Dhont se po uspešnem prvencu Dekle vrača z rahločutno, presunljivo zgodbo o prijateljstvu med odraščajočima fantoma, filmom »o izgubi nežnosti v svetu, polnem toksične moškosti«. Velika nagrada žirije v Cannesu, nominacija za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec ter dve lovoriki na ljubljanskem Liffu: nagrada Art kino mreže Slovenije in nagrada mladinske žirije Kinotrip.

Ljubezni Patricie Highsmith Loving Highsmith

Eva Vitija

petek, 24. 03. 2023 / 20:00 / Mala dvorana

Film, temelječ na pisateljičinih osebnih zapisih ter pričevanjih njenih ljubimk in družine, odstira nov pogled na življenje in delo slovite avtorice psiholoških trilerjev.

Vse povsod naenkrat Everything Everywhere All at Once

Dan Kwan, Daniel Scheinert

petek, 24. 03. 2023 / 21:00 / Dvorana

Odštekana filmska pustolovščina, ki združuje elemente znanstvene fantastike, komedije in borilnih veščin, a tudi ganljive družinske drame. Sedem oskarjev, tudi za najboljši film in režijo!