Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (odpre se čez 11:40).

Delovna malica: Slovenski dan / Odprta platforma

Ob že tradicionalni predstavitvi slovenskih avtorjev in avtoric ter njihovih novih projektov v nastajanju Animateka ob proslavi jubileja daje prostor tudi predstavitvam novih projektov iz regije in Evrope. Z novonastalo platformo bomo postavili del festivala Animateka Pro, ki bo predvsem študentom iz Evropske unije omogočal seznanjanje s strokovnim delom ustvarjalne Evrope. Podroben program bo objavljen pozneje, na festivalski spletni strani.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Noč evropskega filma

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

torek, 05. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!