Danes je blagajna odprta od 15:15 do 20:30 (odpre se čez 08:39).

Delavnica animiranega filma – pikselacija

120 minut 

Kinobalonov počitniški program: 29. 12., 12:00–14:00, Mala dvorana.

Udeležba na delavnici je brezplačna.
Število mest je omejeno. Prijave na kinobalon@kinodvor.org.

Po filmu Čarobno srebro se bomo s triki in magijo animacije tudi mi podali v pravljični svet. Pikselacija je posebna zvrst animacije v stop-motion tehniki, le da pri njej namesto lutk nastopajo ljudje. Z njo lahko ustvarimo nenavadne in čarobne prizore, ki jih z običajnim snemanjem ne bi mogli. V našem filmu bodo ljudje hodili po eni nogi, predmeti pa bodo sami postopali naokrog in izginjali, kot bi jih začarali. Delavnico vodijo Slonovi mentorji iz Društva za oživljanje zgodbe 2 koluta.

Aktualno

Blizu Close

Lukas Dhont

ponedeljek, 27. 03. 2023 / 16:15 / Dvorana

Belgijski režiser Lukas Dhont se po uspešnem prvencu Dekle vrača z rahločutno, presunljivo zgodbo o prijateljstvu med odraščajočima fantoma, filmom »o izgubi nežnosti v svetu, polnem toksične moškosti«. Velika nagrada žirije v Cannesu, nominacija za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec ter dve lovoriki na ljubljanskem Liffu: nagrada Art kino mreže Slovenije in nagrada mladinske žirije Kinotrip.

Zadnjič

Ia EO

Jerzy Skolimowski

ponedeljek, 27. 03. 2023 / 18:30 / Dvorana

Najmlajši osemdesetletnik Jerzy Skolimowski postavi gledalca v kožuh svojega štirinožnega protagonista ter ustvari vizualno izviren in globoko pretresljiv pogled na sodobno Evropo. Ia je osvojil nagrado žirije na zadnjem festivalu v Cannesu ter se uvrstil na številne sezname najboljših filmov leta. Nominacija za oskarja za najboljši mednarodni film!

Ljubezni Patricie Highsmith Loving Highsmith

Eva Vitija

ponedeljek, 27. 03. 2023 / 19:30 / Mala dvorana

Film, temelječ na pisateljičinih osebnih zapisih ter pričevanjih njenih ljubimk in družine, odstira nov pogled na življenje in delo slovite avtorice psiholoških trilerjev.