Danes je blagajna odprta od 14:20 do 20:20 (odpre se čez 01:35).

Delavnica animiranega filma – pikselacija

120 minut 

Kinobalonov počitniški program: 29. 12., 12:00–14:00, Mala dvorana.

Udeležba na delavnici je brezplačna.
Število mest je omejeno. Prijave na kinobalon@kinodvor.org.

Po filmu Čarobno srebro se bomo s triki in magijo animacije tudi mi podali v pravljični svet. Pikselacija je posebna zvrst animacije v stop-motion tehniki, le da pri njej namesto lutk nastopajo ljudje. Z njo lahko ustvarimo nenavadne in čarobne prizore, ki jih z običajnim snemanjem ne bi mogli. V našem filmu bodo ljudje hodili po eni nogi, predmeti pa bodo sami postopali naokrog in izginjali, kot bi jih začarali. Delavnico vodijo Slonovi mentorji iz Društva za oživljanje zgodbe 2 koluta.

Aktualno

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

ponedeljek, 22. 04. 2024 / 15:20 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.

Route One/ZDA Route One/USA

Robert Kramer

ponedeljek, 22. 04. 2024 / 18:00 / Dvorana

Film Route One/ZDA neodvisnega ameriškega filmskega ustvarjalca Roberta Kramerja nas odpelje na štiriurno vožnjo po znameniti ameriški avtocesti, od kanadske meje pa vse do Key Westa na skrajnem jugu Floride. 

Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna

Maja Weiss

ponedeljek, 22. 04. 2024 / 18:30 / Mala dvorana

Dokumentarec Maje Weiss pripoveduje zgodbe štirih ukradenih otrok, zadnjih še živečih slovenskih žrtev nacističnega rasnega programa Lebensborn.