Danes je blagajna odprta od 14:45 do 21:00 (odpre se čez 10:07).
Čarobni prijatelji: poletni počitniški dvojček

Čarobni prijatelji: poletni počitniški dvojček

2. julija od 10:00 do 14:00, Kinodvor in +MSUM (Maistrova 3)
Čarobni prijatelji: poletni počitniški dvojček

Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM) pripravlja ob filmu Potepuh Tomaž in ob razstavi Politizacija prijateljstva počitniško delavnico. Po projekciji filma ob 10. uri se bomo odpravili na delavnico v Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM) na Maistrovi 3, kjer bomo ustvarjali in prijateljevali od 12. do 14. ure.
Cena prijateljskega počitniškega dvojčka je 7,50 EUR. Število udeležencev je omejeno, prijave sprejemamo na naslovu: izobrazevanje@mg-lj.si. Prijave so obvezne in jih zbiramo do ponedeljka, 30. junija, do vključno 13. ure. V primeru premajhnega števila prijav delavnica v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM) odpade. Počitniška projekcija Potepuh Tomaž pa ni vezana na število prijav in si jo lahko ogledate ob 10. uri v Kinodvoru (brez prijave).

Aktualno

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

petek, 31. 03. 2023 / 15:45 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu. Tri nominacije za oskarja: za film, režijo in izvirni scenarij!

Blizu Close

Lukas Dhont

petek, 31. 03. 2023 / 18:45 / Dvorana

Belgijski režiser Lukas Dhont se po uspešnem prvencu Dekle vrača z rahločutno, presunljivo zgodbo o prijateljstvu med odraščajočima fantoma, filmom »o izgubi nežnosti v svetu, polnem toksične moškosti«. Velika nagrada žirije v Cannesu, nominacija za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec ter dve lovoriki na ljubljanskem Liffu: nagrada Art kino mreže Slovenije in nagrada mladinske žirije Kinotrip.

Ljubezni Patricie Highsmith Loving Highsmith

Eva Vitija

petek, 31. 03. 2023 / 20:00 / Mala dvorana

Film, temelječ na pisateljičinih osebnih zapisih ter pričevanjih njenih ljubimk in družine, odstira nov pogled na življenje in delo slovite avtorice psiholoških trilerjev.