Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:00 (odpre se čez 01:10).
Animirane pustne norčije

Animirane pustne norčije

Kinodvor. Mala dvorana. 1.–3. marec od 9:00 do 13:30
Animirane pustne norčije 9+
Tridnevna delavnica lutkovnega animiranega filma
Lutka je, lutke ni, hudič namesto nje strmi! V enem kadru vidimo človeške like, v drugem pa klovna, lisico in kdovekaj! Pustne norčije bomo izkoristili za naš novi lutkovni animirani film. Leon Vidmar, avtor lutkovnega filma Slovo, in animator Jaka Kramberger bosta vodila tridnevno delavnico animiranega filma, s poudarkom na animiranju lutk in eksperimentiranju s preobrazbami likov. Delavnica je tridnevna in brezplačna, prednost pri prijavi imajo člani Kluba Kinobalon. Prijave sprejemamo na naslovu kinobalon@kinodvor.org.

Aktualno

Po soncu Aftersun

Charlotte Wells

sreda, 17. 04. 2024 / 10:00 / Dvorana

Režiserko je brskanje po starih družinskih albumih navdihnilo k razmisleku o tem, kako morda nikoli ne bomo zares razumeli kompleksnega notranjega življenja ljudi, ki jih imamo radi. Njen globoko osebni, slogovno izvirni in ganljivi celovečerni prvenec je navdušil kritike na festivalu v Cannesu in se uvrstil na številne lestvice najboljših filmov leta 2022.

Radikal Radical

Christopher Zalla

sreda, 17. 04. 2024 / 17:20 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Duhovnica Duhovnica

Maja Prettner

sreda, 17. 04. 2024 / 19:00 / Mala dvorana

Film spremlja svobodomiselno evangeličansko duhovnico Jano, ki se sooča z življenjsko dilemo, ali naj zapusti duhovniški poklic.