Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (odpre se čez 03:52).
Animirane pustne norčije

Animirane pustne norčije

Kinodvor. Mala dvorana. 1.–3. marec od 9:00 do 13:30
Animirane pustne norčije 9+
Tridnevna delavnica lutkovnega animiranega filma
Lutka je, lutke ni, hudič namesto nje strmi! V enem kadru vidimo človeške like, v drugem pa klovna, lisico in kdovekaj! Pustne norčije bomo izkoristili za naš novi lutkovni animirani film. Leon Vidmar, avtor lutkovnega filma Slovo, in animator Jaka Kramberger bosta vodila tridnevno delavnico animiranega filma, s poudarkom na animiranju lutk in eksperimentiranju s preobrazbami likov. Delavnica je tridnevna in brezplačna, prednost pri prijavi imajo člani Kluba Kinobalon. Prijave sprejemamo na naslovu kinobalon@kinodvor.org.

Aktualno

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

nedelja, 27. 11. 2022 / 11:00 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.

Hrastovo srce Le chêne

Laurent Charbonnier, Michel Seydoux

nedelja, 27. 11. 2022 / 11:30 / Mala dvorana

V dokumentarnem filmu spremljamo vrvenje življenja na hrastu: od korenin do krošnje. Gledalca vsrkata osupljiva fotografija in nikdar enaka zvočna podoba ter mu v meditativnem predahu poglobljenega opazovanja razkrivata krhko ravnovesje živega sveta. Film, ki ga lahko raziskujemo in doživimo samo za velikem platnu.

Kapa Kapa

Slobodan Maksimović

nedelja, 27. 11. 2022 / 15:00 / Dvorana

Prvi slovenski božični celovečerni film režiserja Slobodana Maksimovića zgodbo o dečku, ki nima nič, in deklici, ki ima vse, preplete z močno vero v čudeže in jo poveže v topel, humoren in mestoma tudi napet film.