Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (odprto še 04:08, tel: 01 239 22 17).
Brez naslova

Brez naslova

Filmski festival v Cannesu je ob svoji 50. obletnici Léosa Caraxa zaprosil za filmsko razglednico, v kateri bo režiser sporočil novice o sebi in o svojem filmskem projektu “Pola X”. Odgovoril jim je s kratkim filmom Sans titre.

Léos Carax se je rodil leta 1960 kot Alexandre Oscar Dupont v pariškem predmestju Suresnes. Pri šestnajstih je pustil šolo in se preselil v Pariz, kjer je v poznih sedemdesetih dobil delo filmskega kritika pri Cahiers du cinéma. Kariero filmskega ustvarjalca je začel s kratkim filmom Daviteljev blues (Strangulation Blues, 1980), s katerim si je pri dvajsetih letih prislužil prve festivalske nagrade. Tri leta zatem je posnel celovečerni prvenec Fant sreča dekle (Boy Meets Girl, 1984), uvodni del trilogije na temo nore ljubezni, v katerem je v vlogi režiserjevega alter ega prvič nastopil igralec Denis Lavant. Delu, ki je mlademu Caraxu prineslo sloves čudežnega dečka francoskega filma, sta sledili Nečista kri (Mauvais sang, 1986) in super-produkcija Ljubimca z mostu Pont-Neuf (Les amants du Pont-Neuf, 1991) – mojstrovina po mnenju kritikov, a hkrati velika komercialna polomija. Minilo je celih osem let, preden je režiser posnel svoj naslednji celovečerec Pola X (1999). Leta 2013 smo v Kinodvoru predvajali njegov zadnji film Holy Motors.

Holy Motors Holy Motors

Léos Carax

Devet za ceno enega! Holy Motors je ‘film atrakcije’, v katerem devetnajsto stoletje sreča enaindvajseto. Ekstravaganten. Blazen. Fantastičen. Edinstven. Nezaslišan. Cinefilski. Slavospev in hkrati rekviem mehaničnemu svetu. Da ne bo pomote: zadnji film Léosa Caraxa lahko doživite le v kinu.

petek, 10. 05. 2013

Premiera z igralcem Denisom Lavantom

Na premiero filma Holy Motors je režiser Léos Carax poslal svoj filmski alter ego, igralca Denisa Lavanta.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.