Danes je blagajna odprta od 13:20 do 22:15 (odprto še 04:43, tel: 01 239 22 17).
Andersson v Kinodvoru in Kinoteki

Andersson v Kinodvoru in Kinoteki

Predvajanje filma O neskončnosti v Kinodvoru bo v Slovenski kinoteki spremljala retrospektiva režiserjevih del: z vstopnico za film lahko v Kinoteki uveljavljate 50 % popust pri nakupu vstopnice za retrospektivo, z vstopnico za katerikoli film, ki se bo v Slovenski kinoteki odvrtel v okviru retrospektive, pa si lahko v Kinodvoru ogledate film O neskončnosti po znižani ceni 3,80 €.

Retrospektiva Roy Andersson se bo v Slovenski kinoteki začela 2. septembra. V naši Galeriji pa je že na ogled razstava fotografij in plakatov, povezanih z avtorjevimi filmi.

 

O neskončnosti Om det oändliga

Roy Andersson

Švedski mojster Roy Andersson naniza neskončno, brezčasno zgodbo o absurdnosti in krhkosti našega obstoja. Film – hkrati oda in žalostinka – je refleksija o človeškem življenju v vsej njegovi lepoti in krutosti, veličastnosti in banalnosti.

Golob je sedel na veji in razmišljal o življenju En duva satt på en gren och funderade på tillvaron

Roy Andersson

Sklepni del trilogije “o tem, kako je biti človek”, je švedskemu mojstru tragikomedije, nadrealizma in absurda Royu Anderssonu (Pesmi iz drugega nadstropja) prinesel zlatega leva na zadnjem Beneškem filmskem festivalu.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.