Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:45 (odpre se čez 06:55).
Andersson v Kinodvoru in Kinoteki

Andersson v Kinodvoru in Kinoteki

Predvajanje filma O neskončnosti v Kinodvoru bo v Slovenski kinoteki spremljala retrospektiva režiserjevih del: z vstopnico za film lahko v Kinoteki uveljavljate 50 % popust pri nakupu vstopnice za retrospektivo, z vstopnico za katerikoli film, ki se bo v Slovenski kinoteki odvrtel v okviru retrospektive, pa si lahko v Kinodvoru ogledate film O neskončnosti po znižani ceni 3,80 €.

Retrospektiva Roy Andersson se bo v Slovenski kinoteki začela 2. septembra. V naši Galeriji pa je že na ogled razstava fotografij in plakatov, povezanih z avtorjevimi filmi.

 

O neskončnosti Om det oändliga

Roy Andersson

Švedski mojster Roy Andersson naniza neskončno, brezčasno zgodbo o absurdnosti in krhkosti našega obstoja. Film – hkrati oda in žalostinka – je refleksija o človeškem življenju v vsej njegovi lepoti in krutosti, veličastnosti in banalnosti.

Golob je sedel na veji in razmišljal o življenju En duva satt på en gren och funderade på tillvaron

Roy Andersson

Sklepni del trilogije “o tem, kako je biti človek”, je švedskemu mojstru tragikomedije, nadrealizma in absurda Royu Anderssonu (Pesmi iz drugega nadstropja) prinesel zlatega leva na zadnjem Beneškem filmskem festivalu.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.

Aktualno

Dodatna projekcija

Človek s senco Človek s senco

Ema Kugler

torek, 29. 09. 2020 / 18:00 / Dvorana

Genetski kod sili človeka v reprodukcijo. Novorojeni nima izbire, kot nemočno bitje je dan v dresuro civilizacijskih norm, ki jih določajo tisti na položaju moči … Umetniška silovitost in estetska domišljenost filma navajata gledalca na spontano transformacijo v odnosu do etike, družbe ter sprejemanja in dojemanja umetnosti.

Milost Roubaix, une lumière

Arnaud Desplechin

torek, 29. 09. 2020 / 20:45 / Dvorana

Po resničnem zločinu posneti film noir, v katerem režiser Arnaud Desplechin (Božična zgodba, Jimmy P.) in njegov glavni junak, policijski načelnik Daoud, iščeta svetlobo v človeku.

Corpus Christi Boże Ciało

Jan Komasa

sreda, 30. 09. 2020 / 15:00 / Dvorana

Film, temelječ na resničnem pojavu lažnih duhovnikov na Poljskem, je sodobna in provokativna parabola o veri, odpuščanju in odrešitvi, ki jo poganja nepozabni nastop glavnega igralca.