Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:30 (odpre se čez 05:20).
2. festival Kinotrip

Psihonavta Psiconautas, los ni?os olvidados

Alberto Vázquez, Pedro Rivero / Španija / 2015 / 76 min

Naj te film odpelje iz nočne more v čarobni gozd!

režija Alberto Vázquez, Pedro Rivero, scenarij Alberto Vázquez, Pedro Rivero, roman v stripu Alberto Vázquez, umetniški direktor Alberto Vázquez, animacija Khris Cembe, Santiago Riscos, montaža Iván Miñambres, glasba Aranzazu Calleja, produkcija Farruco Castromán, Carlos Juárez, Luis Tosar, ,

Na otoku se nenavadni prebivalci spopadajo s posledicami grozovite ekološke katastrofe. Leteči Birdboy, miška Dinky, zajčica Sandra, boječi Lisjaček, govoreča ura g. Budilček, podgane na smetišču – vsak skuša na svoj način pozabiti nesrečno preteklost, ubežati strahovom in temačni sedanjosti brez svetle prihodnosti. Dinky se s prijatelji odloči zapustiti turoben domači kraj. Upa, da se jim pridruži tudi njena ljubezen Birdboy, ki se zapira pred svetom in preganja svoje temačne demone z drogami. Vse čaka nevarno potovanje. 

Naj te film odpelje iz nočne more v čarobni gozd!

Projekciji filma bo sledil pogovor z direktorjem Animateke Igorjem Prasslom.

S podporo Veleposlaništva Španije v Sloveniji. 

Kino oznake: družba in svet, uporništvo, napeto, droge, razmišljujoče, temačno

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dunja in princesa iz Alepa Dounia et la princesse d'Alep

Marya Zarif, André Kadi

petek, 03. 05. 2024 / 10:00 / Dvorana

Osupljivo čustveno in vizualno popotovanje v Sirijo skozi pripoved šestletne deklice Dunje. Otroška perspektiva resni temi doda očarljivo mešanico pesmi, dišav in čarobnih moči, hkrati pa vzbuja upanje v moč solidarnosti državljanov sveta.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

petek, 03. 05. 2024 / 15:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.

Pankrt Bastarden

Nikolaj Arcel

petek, 03. 05. 2024 / 17:50 / Dvorana

Mads Mikkelsen in Nikolaj Arcel se deset let po Kraljevski aferi vračata s Pankrtom, mogočnim zgodovinskim epom o osvajanju danske divjine, hkrati pa intimno, brezčasno zgodbo o življenju, ki se zgodi, medtem ko delamo druge načrte.