Danes je blagajna odprta od 14:30 do 20:30 (za danes zaprto).

Barbara Barbara

Mathieu Amalric / Francija / 2017 / 98 min / angleščina, francoščina

Dvajset let po smrti ikone francoskega šansona jo igralec in režiser Mathieu Amalric obudi z večplastnim, sanjskim poklonom njenemu življenju in delu; s filmom, v katerem je, kot pravi avtor, »vse izmišljeno in vse resnično«.

igrajo Jeanne Balibar, Mathieu Amalric, distribucija FIVIA – Vojnik

festivali, nagrade Nagrada za najboljši poetični film – sekcija Posebni pogled, Cannes. Nagrada Louisa Delluca za najboljši film. Nagrada Jeana Vigoja. Cezar za najboljšo igralko in najboljši zvok. Nagrada lumière za najboljšo igralko in najboljšo fotografijo. Najboljši režiser – Sevilla. Festival evropskega in mediteranskega filma, Piran.

IMDb

Fotografije

Nagrada za najboljši poetični film v canski sekciji Posebni pogled in prestižno priznanje Louisa Delluca.

»Ne, tega ne bom naredil. Ne znam. Biografija o Barbari? Ne! Vse skupaj je zame postalo prava obsesija. /…/ Jeanne Balibar ne bo igrala Barbare. Jeanne bo igrala igralko … ki mora igrati Barbaro v filmu. Od tu naprej pa bi lahko vse oživelo. /…/ Film v filmu kot izhodišče; nekakšno ljubezensko izhodišče. /…/ Film kot šanson. Prva stopnja: občutek. Verjeti vsemu do konca. Od njene reinkarnacije do njene trivialnosti, od njene skrivnostnosti do njene kože. Slaviti neko intimnost: izmišljeno in hkrati resnično. Vse bo resnično. Arhivi in človeška želja po vrnitvi, luknje v spominu, hologrami … Triki, rituali, srečanja, predmeti, slavospevi, avatarji, razodetja, dvomi, superimpozicije. Droga, iluzija, cigaretni dim, odsev, mavrica … Je lahko biografija tudi vse to? V glasbi imamo za to besedo: strast.«
– Mathieu Amalric

»Film je vrtoglavo potovanje v življenje Barbare, absolutne dive, umetnice telesa in duha, pa tudi v svet filmske ekipe, popolnoma predane čaščenju zvezde. Ta ima dvajset let po svoji smrti še vedno v oblasti celo vojsko oboževalcev na robu solz, ki jih vznemirljive vibracije njenih prekipevajočih čustev prevzamejo v hipu, ko zaslišijo njen glas. Govoriti o Barbari namreč pomeni tudi govoriti o tem intenzivnem razmerju, ki mu v zgodovini francoskega šansona ni para.«
– Bénédicte Prot, Cineuropa

ponedeljek, 10. 10. 2022

Mathieu Amalric prihaja v Kinodvor

V ponedeljek in torek, 17. in 18. oktobra bo na enkratni projekciji filma Zorn III (2018–2022) in premieri Močno me objemi z nami režiser in igralec Mathieu Amalric! Po obeh projekcijah bo s filmskim ustvarjalcem potekal pogovor, vstopnice so že v prodaji, tudi po spletu.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Pankrt Bastarden

Nikolaj Arcel

nedelja, 28. 04. 2024 / 11:00 / Dvorana

Mads Mikkelsen in Nikolaj Arcel se deset let po Kraljevski aferi vračata s Pankrtom, mogočnim zgodovinskim epom o osvajanju danske divjine, hkrati pa intimno, brezčasno zgodbo o življenju, ki se zgodi, medtem ko delamo druge načrte.

Dunja in princesa iz Alepa Dounia et la princesse d'Alep

Marya Zarif, André Kadi

nedelja, 28. 04. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Osupljivo čustveno in vizualno popotovanje v Sirijo skozi pripoved šestletne deklice Dunje. Otroška perspektiva resni temi doda očarljivo mešanico pesmi, dišav in čarobnih moči, hkrati pa vzbuja upanje v moč solidarnosti državljanov sveta.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

nedelja, 28. 04. 2024 / 14:10 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.