Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:50 (za danes zaprto).
15. festival dokumentarnega filma

Poletje z Antonom Un été avec Anton

Jasna Krajinovič / Belgija, Rusija / 2012 / 61 min

Anton je dvanajstletni deček, ki z babico odrašča v vasici južno od Moskve. Poleti se bo odpravil v enega številnih vojaških vadbenih kampov, ki so po letu 1999 in dvigu Vladimirja Putina v Rusiji zrasli kot gobe po dežju. V teh poletnih kampih mlade dečke učijo 'postati moški', urijo jih v psihološki in fizični stabilnosti, borilnih veščinah in ravnanju z orožjem, pa tudi o ideoloških vprašanjih oziroma ruskih problemih in konfliktih z islamom in Čečenijo. Mladeniči se teh poletnih kampov udeležujejo iz deške igrivosti in radovednosti, toda mnogim to že predstavlja prvi korak v svet profesionalne vojaške službe.

Anton je dvanajstletni deček, ki z babico odrašča v vasici južno od Moskve. Poleti se bo odpravil v enega številnih vojaških vadbenih kampov, ki so po letu 1999 in dvigu Vladimirja Putina v Rusiji zrasli kot gobe po dežju. V teh poletnih kampih mlade dečke učijo ‘postati moški’, urijo jih v psihološki in fizični stabilnosti, borilnih veščinah in ravnanju z orožjem, pa tudi o ideoloških vprašanjih oziroma ruskih problemih in konfliktih z islamom in Čečenijo. Mladeniči se teh poletnih kampov udeležujejo iz deške igrivosti in radovednosti, toda mnogim to že predstavlja prvi korak v svet profesionalne vojaške službe.

Jasna Krajinovič – filmografija
Saya et Mira (2003); Deux soeurs (2006); Damijanova soba/La Chambre de Damien (2008)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Pankrt Bastarden

Nikolaj Arcel

ponedeljek, 06. 05. 2024 / 15:10 / Dvorana

Mads Mikkelsen in Nikolaj Arcel se deset let po Kraljevski aferi vračata s Pankrtom, mogočnim zgodovinskim epom o osvajanju danske divjine, hkrati pa intimno, brezčasno zgodbo o življenju, ki se zgodi, medtem ko delamo druge načrte.

Radikal Radical

Christopher Zalla

ponedeljek, 06. 05. 2024 / 17:50 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

ponedeljek, 06. 05. 2024 / 20:30 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.